bokrecensioner boktips

En omöjlig död

Originaltitel: The Impossible dead
Författare: Ian Rankin
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789185419722


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Internutredare Malcolm Fox och hans team har skickats till den lilla skotska staden Kirkcaldy. Uppdraget är att undersöka anklagelserna mot Paul Carter, en polis som sägs ha missbrukat sin ställning och utnyttjat flera kvinnor sexuellt. Den som gjort anmälan är Carters egen farbror, en respekterad före detta polis. Men det som borde varit ett enkelt uppdrag visar sig snart betydligt mer svårhanterligt.

Under förhören med Paul Carters kollegor möts internutredarna av öppen fientlighet och illa dolda lögner. Uppdraget kompliceras ytterligare då Carters farbror hittas brutalt mördad - med ett mordvapen som inte ens borde kunna existera. När Fox börjar utreda fallet för spåret honom bakåt i tiden. Till 1985, ett år av politisk turbulens och våldsamheter i Storbritannien. Skotska nationalistiska separatister terroriserade regeringskontoren och hotade med kidnappning och mord. Men vilket samband kan detta ha med det som nu händer i en liten oansenlig stad i Skottland?

När det framkommer att Paul Carters farbror höll på att utreda ett egendomligt dödsfall som inträffade vid samma tid, anar Fox riskerna. Någon är beredd att gå mycket långt för att det förflutna ska få vila ostört.

En omöjlig död är andra boken om internutredare Malcolm Fox, som första gången presenterades i Misstro. Det är en oavbrutet spännande berättelse med snabba vändningar, oförutsägbar händelseutveckling och genuint skotska miljöer.
Medelbetyg: 2 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En omöjlig död :
2013-07-09 14:17
Standarddeckare.
Det kan kännas uppfriskande med en internutredare i Edinburgh men i övrigt är det precis som vanligt.

Malcolm Fox kommer ett cold-case på spåren och fortsätter att gräva trots påtryckningar uppifrån. Tempot är omotiverat lågt och hela första halvan känns ostadig. Det är som om attityder och reaktioner hamnar i otakt.

Trots allt finns det ett driv och man kan väl kalla historien gedigen men i den här uttorkade genren sticker det inte ut.

Deckarälskare kan ge den en chans, övriga kan låta bli.
Betyg 2
2014-10-08 10:20
Nej inte alls lika bra som förra
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En omöjlig död
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly