bokrecensioner boktips

Världens sju underverk

Författare: Dick Harrison
Genre: Fakta
Ämnesord: religion, historia
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177899778


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Världens sju underverk :
2022-11-03 12:37
Dick Harrisons bok Världens sju underverk som ingår i Historiska Medias bokserie Världens dramatiska historia är en bra och intressant bok.

I Världens sju underverk bjuder Dick Harrison oss med till den Hellenistiska världen och går till botten med varför några forntida turistmål blivit ihågkomna som underverk. Kolossen på Rhodos, Artemistemplet, fyrtornet på Faros, Cheopspyramiden, Zeusstatyn i Olympia, Mausoleet i Halikarnassos och Babylons hängande trädgårdar.

Mellan 300 och 100-talet f.Kr. bredde det grekiska riket ut sig över en stor del av östra medelhavsområdet och Mellanöstern. De greker som hade privilegiet att resa fick därmed tillgång till främmande civilisationer och deras byggnadskonst. Som hjälp till de resande skrevs flera reseguider och dikter som innehöll listor på sevärdheter man inte fick missa. En av dikterna skrevs av poeten Antipatros från Sidon på 100-talet f.Kr. I den korta dikten nämns sju byggnadsverk, och hans förteckning ses som orginalet till det man idag kallar ”Världens sju underverk” eller ”Antikens sju underverk”.

Av antikens sju underverk är Babylons hängande trädgårdar det enda underverk som kanske inte existerat. Trädgårdarna beskrivs på olika sätt i olika verk, och ingen författare tycks själv ha bevittnat dem. De ska ha legat någonstans i staden Babylon, i nuvarande Irak, men inga arkeologiska spår av dem har hittats.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Världens sju underverk
Liknande böcker:
Finden
 D. Harrison
Juvelarian
 C. Mattsson
Dreyfusaffären
 A. Marklund
Kampen om Afrika
 A. Karlsson
Moralpanik och lågkult..
 T. Gustafsson
Dracula
 K. Harrison Lindbergh
Josef Stalin
 D. Harrison