bokrecensioner boktips

Brittiska imperiet uppgång och fall

Författare: Dick Harrison
Genre: Fakta
Ämnesord: krig, historia
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789175459479


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

»Harrisons förmåga till koncentration imponerar, liksom hans enastående förmåga att pedagogiskt lyfta fram det viktiga i ofta komplexa händelseförlopp.« BTJ

En liten önation skapade det största imperium som någonsin funnits. Under sin storhetstid omfattade det brittiska väldet nästan en fjärdedel av jordens yta. Hur lyckades britterna med detta stormaktsbygge?

Om det brittiska imperiets utveckling skriver Dick Harrison, som nyligen varit aktuell med ett dubbelband om Englands historia, i boken Brittiska imperiet: Uppgång och fall. Med inlevelse och kärlek till ämnet ger sig Harrison i kast med denna avgränsade studie av det största imperiebygget i mänsklighetens historia. Det blir en intensivkurs i det mytomspunna imperiets över 350-åriga historia.

Fler pressröster om boken:

»Dick Harrison tycks kunna det mesta om det mesta i historien, och i boken Brittiska imperiet ger han en kunnig överblick av imperiets 350-åriga historia.« Hemmets vän


Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Brittiska imperiet uppgång och fall :
2020-06-19 18:48
Dick Harrisons bok Brittiska imperiet uppgång och fall är en bra bok. Dick Harrison ger en bra skildring av imperiets 350-åriga historia. Han skildrar det brittiska imperiets utveckling, geografiska spridning och slutliga fall.

En bra och läsvärd bok som rekommenderas.
Betyg 3
Liknande böcker:
Undan stormen: Sverige..
 N. Franzén
Finska fjärrpatruller
 L. Saressalo
Hundraårskriget
 D. Harrison
Nordiska sjuårskriget..
 K. Harrison Lindbergh
Barcelona : Katalonien..
 T. Gustafsson
Franska Revolutionen
 D. Harrison
Rogers rangers
 B. Nelsson
Mordet på Gustav III
 D. Harrison