bokrecensioner boktips

Herrens år 1398

Författare: Dick Harrison
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, historia
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789177750512


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är Herrens år 1398. Korsfararnas och legoknektarnas tid. Kalmarunionen har nyligen grundats och på Gotland har Tyska orden landstigit med sin här och befriat befolkningen från de sjörövare som härskat på ön. Samma kväll som riddarna firar segern i Visby försvinner en av stadens viktigaste handelsmän. Ordensriddarnas betrodde spårhund, Thierry av Liège, får i uppdrag att utreda vad som hänt. Men Visby är en våldsam plats, där år av krig och pest skapat nöd och misstro, där många gör allt för att berika sig och där ingen går att lita på. Det som till en början ser ut som ett enkelt fall att lösa visar sig både svårare och farligare än Thierry trott. Medan han följer ledtrådarna som pekar mot välbärgade köpmän, fattiga gutar och in i svart- och gråbrödernas dunkla kloster håller någon ögonen på Thierry. Någon som inte kommer att sky några medel för att hindra att sanningen uppdagas.

Med sin fjärde historiska spänningsroman tar sig Dick Harrison an en tid som få besitter så mycket kunskap om som han. Herrens år 1398 är en fängslande pusseldeckare och en levande skildring av medeltidens maktspel.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Herrens år 1398 :
2020-08-13 09:06
En skönlitterär bok av den produktive Harrison. Välskriven, som alltid, och med en god känsla för tidsskildringen. Intrigen är inte märkvärdig, men fungerar ganska bra. Samtidigt finns en del schabloner (den skeptiske chefen, samlingen av alla misstänkta i slutet). Värre är en del loopar i berättelsen. Historien står helt enkelt och stampar för mycket på sina ställen.

Men detta är randanmärkningar. Över lag var det en trevlig bok.
Betyg 3
2020-12-25 14:04
Spännande roman som utspelar sig i det medeltida Visby. Ett mord har begåtts och Tyska Ordens detektiv Thierry får i uppdrag att lösa mordet. En bra och spännande deckare i medeltida miljö.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Herrens år 1398
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Offer 2117
 J. Adler-Olsen