bokrecensioner boktips

Balladen om sångfåglar och ormar

Originaltitel: The Ballad of Songbirds and Snakes
Författare: Suzanne Collins
Genre: Roman
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789179757342


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hungerspelen är tillbaka! I "Balladen om sångfåglar och ormar" följer vi händelserna som skedde 64 år innan Hungerspelen-trilogin utspelar sig.

Det är morgonen inför slåtterdagens ceremoni, som kommer inleda de tionde hungerspelen. I huvudstaden förbereder sig artonårige Coriolanus Snow inför sitt uppdrag som mentor i spelen. En chans att återfå berömmelse och inflytande. Den en gång så mäktiga ätten Snow har nämligen sjunkit ner i en djup ekonomisk kris, och nu hänger hela familjens framtid på Coriolanus möjlighet att charma, utmanövrera och besegra sina klasskamrater. Så att just hans spelare går vinnande ur hungerspelen.

Men oddsen är emot honom. Han blir tilldelad det förnedrande uppdraget att vara mentor åt en flickspelare från Distrikt 12, sämst av de sämsta. Deras öde ligger nu i varandras händer — varje val som Coriolanus gör kan leda till framgång eller fall, triumf eller förintelse. Inne på arenan väntar en kamp på liv eller död. Men utanför arenan börjar Coriolanus få sympati för sin spelare … och tvingas tumma på spelreglerna i sin strävan att överleva. Till varje pris.

Med "Balladen om sångfåglar och ormar" tar Suzanne Collins upp viktiga och ständigt aktuella frågor om auktoritet, våldsanvändning och vad som egentligen definierar att vara människa.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Balladen om sångfåglar och ormar :
2022-03-09 22:45
Jag tycker att bokserien om Hunger Games fått för lite uppmärksamhet.
Böckerna, som ju är djupare än filmerna, ställer många viktiga frågor och Suzanne Collins lämnar en del öppet för tolkning. Romanserna i hennes böcker är aldrig enbart rosenröda.

Denna prequel går i samma stil men nu är det Coriolanus Snow som står i fokus. Det är spektakulärt och samtidigt intressant. Hur klasstillhörighet formar värderingar, hur omgivningen påverkar världsbilden.

Målgruppen här är unga vuxna, böckerna borde uppskattas av Harry Potter-generationen. Rekommenderas!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Balladen om sångfåglar och ormar
Liknande böcker:
Hans fru
 E. Bernheim
Ungar
 S. Minot
Jungfruns döttrar
 U. Rööser
Ärr
 A. Olafsdottir
Trösklar
 B. Danielsson
Samma Författare: