bokrecensioner boktips

SVJ

Författare: Roald Dahl
Genre: barmbok
Utgivningsår: 1982
ISBN: 9789129698091


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En natt blir den lilla flickan Sophie bortförd från barnhemmet av en jätte. I början är hon jätterädd att han ska äta upp henne.

Utdrag ur boken:
"Jag vet var det finns ett hönshus för flickor!" skrek Hjärtekrossaren, "och jag tänker proppa mig full som en tvättmaskin."
Medelbetyg: 4,22 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av SVJ :
2004-11-07 13:16
Föräldralösa Sophie vaknar en natt upp under spöktimmen. Hon fylls av bottenlös fasa när hon ser en enorm jätte komma vandrande längs gatan. Jätten är SVJ, den stora vänliga jätten, och han tar med sig Sophie hem till jättarnas land, där nio andra människoätande jättar varje kväll beger sig till människornas land för att äta upp människovarelser av skiftande kvalitet. Sophie och SVJ bestämmer sig för att stoppa jättarna.....

Roald Dahl är en av världens främsta barnboksförfattare. Med böcker som "Häxorna", "Kalle och chokladfabriken", "Matilda" och många andra skapar han i särklass väldigt underliga berättelser som ibland gränsar till det makabra. Just denna, SVJ är ett mästervärk. Historien om den stora, lilla jätten som fångar drömmar till barnen och de nio människoätande jättarna är underbar. Speciellt SVJ:s lekande med ord, "vänniskomarelser" ger berättelsen en särart. Jag tycker denna bok är värd en stark stark fyra (i barnboksgenren).
Betyg 4
2006-03-05 13:48
inte lika bra som häxorna men en riktigt bra barnbok.
Betyg 3
2007-01-30 19:35
Jag ÄLSKADE den här boken när jag var liten. Mamma läste den för mig och det var den bästa boken som fanns. Nu är den borta, men jag skulle vilja läsa den igen.
Betyg 4
2007-04-02 18:51
Min personliga favorit bland Dahls barnböcker. Jag har läst den flera gånger sen jag var liten. Jag bara älskar jättens sätt att prata. Vissa fraser använder jag fortfarande: flickeflarn, söföker, brallknall, skottskumpa.
Betyg 5
2009-06-22 14:55
En mycket bra bok.. :-) bra skriven tycker jag.
Betyg 5
2018-01-25 14:15
När Sophie blir kidnappad av en jätte så blir hon helt skräckslagen. Men det här visar sig vara en snäll jätte som inte äter människor. En dag lyckas Sophie övertyga jätten om att de måste sätta stopp för de elaka jättarna. För att klara detta behöver de hjälp av Englands drottning. Det här är en trevlig bok som även vuxna kan ha behållning av.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till SVJ