bokrecensioner boktips

En oväntad sommar

Författare: Isabel Allende
Genre: Roman
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789113082219


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är januari i New York och en våldsam snöstorm lamslår staden. I Brooklyn kör universitetsläraren Richard Bowmaster på en annan bil i snödrevet. När Richard försöker hjälpa den kvinnliga bilföraren drar hon istället igen bildörren och kör därifrån. När kvinnan senare på kvällen ringer på hos Richard måste han be sin hyresgäst, den chilenska gästforskaren Lucía Arraz om hjälp att få kontakt med den mystiska unga kvinnan, hon tiger nämligen.

Det visar sig att Evelyn Ortega, som hon heter, är ung papperslös flykting från Guatemala som arbetar illegalt som barnflicka och nu har upptäckt att hon kört omkring med ett lik i sina arbetsgivares bil som hon krockat. Lucía och Richard vill försöka hjälpa Evelyn ur knipan eftersom båda delar hennes erfarenhet av att vara flykting.

Deras tre levnadshistorier tar oss från dagens Guatemala via Chile vid tiden för militärkuppen tillbaka till andra världskrigets Europa. Mitt i dramatiken kring Evelyns riskfyllda situation börjar känslor spira mellan Richard och Lucía, och plötsligt förbyts deras ålders höst till en oväntad sommar.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En oväntad sommar :
2018-11-23 17:21
Isabel Allende blandar på ett mycket skickligt sätt en storslagen roman med ett ganska lättillgängligt och ibland ganska roande språk. Boken pendlar mellan en 3:a och en 5 för mig. På sina ställen när den är som bäst är den briljant, men så tycker jag att det blev lite väl mycket av tillbakablickarna och särskilt de med Richard och Evelyn. Lucia och hennes berättelse tycker jag bäst om. Jag kan absolut rekommendera boken och vill absolut läsa fler böcker av Isabel Allende!
Jag lyssnade på ljudboken och njöt av Gunilla Nyroos mycket professionella uppläsning som lockar till eftertanke. På ett mycket skickligt sätt förmedlar hon karaktärerna och berättelsen som sådan på ett väldigt engagerande vis utan att för den del spela över. Jag hoppas att fler böcker av Allende kommer som ljudbok och att Gunilla kommer att läsa in även dem!
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4
2019-09-01 21:33
Jag hade förväntat mig mer av den här boken. Den var seg och näst intill tråkig under de episoder då huvudpersonernas bakgrunder skulle beskrivas. Själva huvudberättelsen var bra men att den hela tiden avbröts för att berätta historia var störande.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En oväntad sommar
Liknande böcker:
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan
Veka livet
 A. Wahlgren Feldt
Där vassen viker
 L. Edgarsson