bokrecensioner boktips

Den japanske älskaren

Författare: Isabel Allende
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, kärlek, kultur, framtid, ungdom, ålderdom
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789113079295


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alma Belasco närmar sig 80 år och beslutar att flytta in på äldreboendet Lark House. Hennes moldaviska skötare Irina Bazili fattar intresse för Almas livsöde och tillsammans med Almas sonson Seth börjar Irina forska i Almas förflutna. Alma får hela tiden brev och presenter av en mystisk avsändare, och Irina undrar innerligt vem det kan vara. Så småningom blottläggs den kärleksaffär som varat i nära sjuttio år mellan Alma och Ichimei Fukuda, men som ingen känt till.

När Polen ockuperas 1939 skickas den lilla judiska flickan Alma Belasco av sina föräldrar till släktingar i San Francisco i USA för att på så sätt räddas undan Förintelsen. Den familj hon kommer till, faster och farbror Belasco lever ett välbärgat liv i patriciervillan Sea Cliff på höjden över San Francisco Bay och de kan ge Alma alla de omsorger hon så väl behöver. Farbror Isaac drivs av ett passionerat intresse för sin trädgård som sköts av hans japanske trädgårdsmästare Takao Fukuda. Vad ingen i de båda familjerna förstått är att kärleken börjar spira mellan Alma och Takaos son Ichimei. Men när japanerna anfaller Pearl Harbour 1941 hamnar familjen Fukuda, liksom tusentals andra japanska immigranter i interneringsläger i öknen och förklaras för USA:s fiender. Alma och Ichimei skiljs på så sätt åt å det grymmaste och de får inte återse varandra på många år. När de så småningom möts igen är Alma gift med sin kusin Nathaniel, son till Isaac, och lever ett bekymmersfritt liv. Men passionen till Ichimei tar över handen och hon inleder en affär med honom som till varje pris måste hållas hemlig.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den japanske älskaren :
2018-12-31 00:20
En sann pärla! En vacker och mycket engagerande berättelse om Alma, från barndomen i Polen till USA där hon träffar "den japanske älskaren" redan som barn och det är hennes och Ichimeis berättelse från det förflutna som tar berättelsen framåt tillsammans med nutidens karaktärer, därav Irina från Moldavien och Almas barnbarn, Seth. Jag tyckte det här var en riktigt bra och väldigt välskriven bok som det var svårt att inte sträckläsa. Karaktärerna är välskrivna och känns realistiska. Vissa av birollsinnehavarna är dessutom väldigt roligt porträtterade. Det finns vissa mycket intressanta och dramatiska händelser från det förflutna som beskrivs genom boken, Alma som judinna från Polen, hennes föräldrar som blev kvar när tyskarna tågade in, Ichimei och hans familj som sattes i interneringsläger under andra världskriget av amerikanarna. Men berättelsen är ändå ganska ljus och fylld av hopp och det finns en värme genom hela berättelsen som berör mig mycket. Jag kan riktigt varmt rekommendera den här pärlan och jag vill absolut läsa fler böcker av Isabel Allende!
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den japanske älskaren
Liknande böcker:
Andras vänner
 L. Moriarty
Världen utan dig
 J. Santopolo
Je m'appelle Agneta
 E. Hamberg
Vattendansaren
 T. Coates
Kräldjursmemoarer
 S. Ulstein
Skriva & älska
 L. King
Skilsmässan
 M. Herngren