bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Afrodite
Andarnas hus
De amor y de sombra
Den japanske älskaren
Den oändliga planen
En oväntad sommar
Eva Luna
Inés min själs älskade
La ciudad de las bestias
Landet i mitt hjärta
Mayas dagbok
Odjurens stad
Paula
Pygmeernas skog
Summan av dagarna
Zarités frihet
Zorro - så föddes lege..
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÖdets dotter

 
Författare: Isabel Allende
Genre: Roman
Ämnesord: historia, kärlek, spänning
ISBN: 9172631554
 
Spänning:  2
Romantik:  4
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Eliza Sommers är en ung chilenska som lever i Valparaiso 1849, dte är då man hittar guld i Kalifornien. Hennes älskare, Joaquin Andieta, reser norrut för att söka lyckan och hon beslutar sig för att följa efter. Det blir en frunktansvärd resa där hon tvingas leva gömd i lastutrymmet på ett segelfartyg.
Under sökandet efter den älskade i ett land av ensamma män och prostituerade kvinnor, som alla har lockats dit av guldfebern, utvecklas den naiva unga flickan till en mycket ovanlig kvinna. Hon får stöd av Tao Chi'en, en kinesisk naturläkare som vägleder henne genom männoskolivets mysterier.

''Ödets dotter'' ger en levande bild av en tid präglad av våld och girighet, där huvudpersonerna ändå lyckas förmedla kärlek, medkänsla och tillförsikt. Isabel Allende öppnar dörrarna till en fascinerande värld befolkad av starka personligheter som fäster sig för alltid i läsarens minne och hjärta.

Medelbetyg: 3,5 (10 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ödets dotter :


Elli 2004-06-14 13:55
Första boken jag läst av Isabel Allende, tycker om hennes språk och att den inte utspelar sig i nutid. Hon beskriver mycket vackert huvudpersonen Eliza och hennes vän Tao Chi'ens förhållande mitt i misären de lever i. Tänker verkligen läsa resten av hennes böcker.
Betyg 4

sofia 2004-08-03 16:52
Bra bok men den handlade nästan mer om människorna runt omkring än om huvudpersonen...
Betyg 3

sundin 2004-08-04 09:20
Läste Ödets dotter för två år sen och den lämnade inga speciella avtryck hos mig. Jag hade inte tidigare läst någon bok av Isabel Allende och kommer heller inte att läsa någon fler, det gav liksom inte mersmak. Den får en svag trea av mig.
Betyg 3

fgklhjl 2004-08-05 21:43
inte hälften så bra som andarnas hus
Betyg 2

Nessa 2005-07-22 23:08
En bok om en ung kvinna som följer efter sin älskare i hans jakt på guld. Hon lär känna en kinesisk naturläkare som blir hennes stöd i sökandet efter älskaren.
Jag tycker att boken är bra. Allende har dessutom ett vackert språk.
Betyg 4

animisha 2006-01-08 11:37
En färgstark bok, som dock snabbt bleknar bort från minnet, trots att vissa fragment håller sig kvar. Inte min typ av bok helt enkelt.
Betyg 3

Isidora 2012-02-16 08:22
Det vackra språket är här liksom fantastiska inslag och starka personligheter. Det blir klart godkänd för det. Men knapast är det någon höjdare av förffataren till en av mina alla tiders favoriter Andarnas hus.
Ändå gillar jag bokens första halva, till Eliza kommer till Kalifornien. Hittills känner jag igen Allende. Efteråt faller boken i romansträsket, allt blir felkopplat och falskt. På minussidan är dessutom detta att boken handlar mer om andra karaktärer än om Eliza Sommers, ett rörigt händelseförlopp och ett krystat slut.
Betyg 3

bonadea 2012-02-16 08:54
Inte lika bra som Andarnas hus men fortfarande en bra bok. En typisk Isabel Allende bok, en stark kvinnna, äventyr, chille , osv. Isabel Allende har en vacker språk som får läsaren att glömma den dystra verkligheten och tar med oss på ett otroligt äventyr.
Betyg 4

Spaniard 2015-09-01 19:40
Episkt drama med guldkant.

Den omöjliga kärleken och dess livsavgörande avtryck skildras på flera plan. Det är en storartad berättelse med starka karaktärer i den händelserika tiden i mitten av 1800-talet. Man upptäckte guld i Kalifornien och all världens människor blandades på ett smått unikt sätt.

Den intrikata grunden skapar ett bra driv men för mig är det de intressanta miljöbeskrivningarna som väger tyngst. De livsöden som skildras är inte lika starka som de kulisser som målas upp. Den mångkulturella krocken och den omänskliga brutalitet som rådde under dessa är kolossalt läsvärd. Land of the free? Nja.

Ser man till förståelse och tolerans är boken lika aktuell idag.

Utdrag:"Kunskap utan visdom har föga värde."

En bra läsupplevelse och en viktig historielektion.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ödets dotter


  Köp boken som film på cdon: