bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Finna sig
Gå förlorad
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFörlåten

 
Författare: Agnes Lidbeck
Genre: Roman
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789113082264
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Ellens och Marias pappa går bort ärver de familjens sommarställe i Stockholms skärgård. I arbetet med att reda ut dödsboet tvingas de för första gången på många år tillbringa en sommar tillsammans och måste därför konfrontera sina likheter och olikheter, sin svartsjuka och längtan.

Kan det finnas förståelse och ömhet mellan dem som förväntas stå varandra närmast? Kan det förflutna hålla systrarna samman? Eller är avunden och vanmakten det enda de har gemensamt? På barndomens skärgårdsö, där alla platser och föremål är laddade med minnen och mening, ställs allt på sin spets.

Förlåten är ett närgånget, detaljerat porträtt av Ellen och Maria, det komplexa systerskapet och relationen till de människor som kretsar kring dem: föräldrarna, männen och barnet.

Agnes Lidbeck debuterade våren 2017 med den hyllade romanen Finna sig, som skärskådade den moderna kvinnorollen. I Förlåten fortsätter författaren sitt utforskande av vad det är att vara kvinna i dag.

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Förlåten :


Arne 2019-03-15 20:57
Två systrar, lika som blåbär och jordgubbar, tvingas tillbringa en sommar tillsammans för att röja upp sommarhuset efter faderns död. Maria är ensamstående överviktig mamma till Dag, sex år, jobbar i vården och har ständigt ont om pengar. Ellen har en hög post i ett storföretag, är välbärgad, snygg och smal och reser jorden runt för möten med affärskontakter. Hon är också ensamstående och har aldrig levt i en relation, är rationell och strategisk där Maria är känslosam och impulsstyrd. De vill tycka om varann och nå fram till den andre, men det går inte bra. Maria är avundsjuk på Ellen för hennes framgång och ekonomiska oberoende. Ellen förstår inte att Maria nöjer sig med sitt torftiga liv. Hur ska de klara att leva tätt inpå varann i flera veckor?

En enklare och rakare berättelse än Lidbäcks knepiga debut Finna sig, lite tråkig men därför realistisk. När personkemin inte stämmer mellan två personer som egentligen vill varandra väl blir det precis så krystat och stelt som det är mellan systrarna. Det förflutna är ständigt närvarande, den ena vill minnas, den andra glömma. Åtminstonde det som hon tror är orsaken till att det som hände faktiskt hände, den där sommaren när Ellen var 14 och Maria 11. Den dubbeltydiga titeln överlåter jag till läsaren att tolka. Men jag ser inte att det finns något att förlåta och det är inte alltid nödvändigt att lätta på förlåten...
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Förlåten


  Köp boken som film på cdon: