bokrecensioner boktips

Snödrottningen

Författare: Michael Cunningham
Genre: Roman
ISBN: 9789174613582


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tyler och Barrett är bröder och bor tillsammans med Beth, Tylers flickvän, i en sliten lägenhet i en nedgången del av Brooklyn.
Barrett har mängder med avbrutna collegekurser bakom sig och arbetar deltid i en affär som säljer vintage-kläder för att försörja sig. Nyligen blev han lämnad av sin senaste pojkvän, vilket han var helt oförberedd på. Han trodde att relationen var stabil, men samma sak har hänt många gånger tidigare.
Tyler är ett musikaliskt underbarn vars karriär helt uteblivit. Nu kämpar han för att skriva en sång om sin kärlek till Beth, som är döende i levercancer, men utan ett par strängar kokain infinner sig inte den nödvändiga inspirationen.
Det finns en vag och melankolisk doft av erotik i luften runt dem alla tre och i den grupp av vänner, kollegor och älskare som Snödrottningen utspelar sig bland. Cunningham beskriver finkänsligt deras relationer med stor psykologisk precision, humor och sympati. Hans språk är, i denna hans sjunde och senaste roman, vackrare än någonsin.


Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Snödrottningen :
2017-04-24 22:06
Droger, cancer, kärlek, otrohet, vänskap, brödraskap, musikskapande och ett magiskt ljus... Boken är fylld med fina ord och välformulerade meningar men var är känslan?? Jag känner absolut ingenting när jag läser denna bok, förutom uttråkning. Den kan väl få en svag tvåa för sina fina formuleringars skull.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Snödrottningen
Liknande böcker:
Norna - Gäst
 J. Jensen
Kråknatten
 B. Spong
Andromeda
 T. Bohman
Livbåt nr 2
 M. C Banning
Frankissstein
 J. Winterson
Flickebarn nr 291
 N. Schulman
Min perfekte man
 B. Ohlsson
Candy
 H. Rengfors