bokrecensioner boktips

Ett hem vid världens ände

Originaltitel: A Home at the End of the World
Författare: Michael Cunningham
Genre: Roman
Utgivningsår: 1990
ISBN: 9789100104115

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bög i en liten amerikansk småstad på 70-talet. Inte lätt. Två pojkar, Jonathan och Bobby, finner att de behöver större närhet till varandra än samhället accepterar. En excentrisk mor är knappast till hjälp. När kvinnan Clare senare dyker upp i deras liv i New York - och dessutom blir gravid - uppstår nya problem. Hur bildar man familj med två vuxna män?
En historia om förlust och överlevnad, skriven med osedvanlig känslighet och observationsförmåga. Två årtionden av amerikanskt liv speglade genom fyra individer.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett hem vid världens ände :
2011-08-29 22:05
För att vi ska kunna få någon tillfredsställelse av vår existens, kan man inte leva i framtiden. Man bör inte tänka på vad samhället vill ha ut från en (att man gifter sig, köper ett hus, skaffar barn, etc.) och man bör heller inte försöka skapa egna framtidsbilder. Då förlorar vi nuet, vårt riktiga liv. Då kan vi inte leva, vi kan inte älska, vi kan inte ta hand om varandra och speciellt inte oss själva.

Ett hem vid världens ände är en underbar bok om att försöka förstå världen, något som bara blir svårare ju äldre vi blir, men också att försöka förstå sig själv.
Betyg 4
Liknande böcker:
Sen for jag hem
 K. Smirnoff
Hemligare kan ingen vara
 E. Klingberg
Under vintergatans all..
 C. Davidsson
Ett oväntat arv
 S. Ymén
Öppna din famn
 G. Årestad
Det är vi som är klima..
 J. Safran Foer
Mina första fiskar
 E. Jansson
Lugnet
 T. Bannerhed