bokrecensioner boktips

Vi ses på Quentins

Författare: Maeve Binchy
Genre: Roman
ISBN: 9151841347


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ella Brady är en lyckligt lottad ung kvinna, älskad av sina föräldrar och av sina många vänner. En dag möter hon Don Richardson, en ansedd finansiell rådgivare, och blir passionerat förälskad. Don är gift, men menar att det inte är något hinder för deras kärlek.
Men så visar det sig att Don och hans firma lurat många människor och Don flyr utomlands tillsammans med sin familj. Efter sig lämnar de kaos och ekonomisk ruin. En av dem som drabbats är Ellas far, som tvingas lämna sitt stora hus på Tara Road...
Ella är naturligtvis förkrossad över Dons svek. Genom några vänners försorg far hon till New York för att träffa Derry King som hon hoppas kunna övertala att ekonomiskt stödja ett filmprojekt hon och hennes vänner dragit igång. Projektet går ut på att skildra Dublins och Irlands förändring utifrån samtal och intervjuer med människor – gäster såväl som personal – på Quentins restaurang. Och över dem alla vakar Patrick och Brenda Brennan, paret som gjort Quentins till en legend, men som också bär på en mörk sorg.
Mycket hinner hända och många frågor skall besvaras innan alla trådar kan knytas ihop. I Maeve Binchys magiska Vi ses på Quentins träffar vi gamla och nya vänner: tvillingarna från Scarlet & Feather, Signora från Nora O’Donoghues dröm, Ria från Huset vid Tara Road – och flera nya bekantskaper.

Maeve Binchy är född i Dublin och gick i skola i Det heliga Barnets kloster i Killiney. Hennes romaner Tom O'Briens dotter, Eldflugornas sommar, I blodbokens skugga och många fler har sålts i miljonupplagor världen över och placerat sig högst upp på bestsellerlistorna.

Medelbetyg: 3 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vi ses på Quentins :
2004-08-05 22:13
Maeve Binchy har förmågan att skriva mysigt, målande och beskrivande. Så även i denna bok.

Huvudhistorien är bra och hade kunnat utvecklas till en riktigt bra roman men författarinnan har istället för att fördjupa sig i just huvudhistorien här och där i boken valt att lägga in en massa smånoveller som tar upp en rätt stor plats och för mig kändes de här novellerna rätt ointressanta. De drar ner mitt betyg på den här boken.

Betyg 3
2004-10-19 19:00
Lika bra som Binchys andra böcker, härligt koncept med restaurangen.
Betyg 3
2007-10-26 21:18
Är lite besviken, hade förväntat mig mer. Har läst Circle of frieds tidigare, och nu även Light a penny candle, och tycker så mycket om dem.

Det är alldeles för många små historier i bakgrunden hela tiden som gör allt rörigt och man tappar intresset.
Den är välskriven och så, men inte så bra som andra böcker av henne.
Betyg 3
2009-12-31 15:05
En typiskt Maeve Binchy bok. Mysigt att läsa, utan något större djup, och de onda får sitt straff och de goda får sin belöning. Men underhållningsvärdet är inte dåligt.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vi ses på Quentins
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom