bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A drink before the war
Coronado
Darkness, take my Hand
Darkness, take my hand
Den värld som var vår
En drink före kriget
En mörk välsignelse
En äkta man
Ett land i gryningen
Gone, baby, gone
Ingenting är heligt
Moonlight Mile
Mystic River
Mörker, ta min hand
Nattens dåd
Patient 67
Prayers for Rain
Sacred
Shutter Island
Svart nåd
The Given Day
Liknande böcker:
Bortbytingen
 R. Rendell
En yxa åt Alice
 I. Frimansson
I mossa dold
 M. Persson Henkel
Där ingen vind blåser
 A. Sjögren
Horn
 J. Hill
Det mörka rummet
 M. Ström
Byte i Berlin
 L. Deighton
Till Hennes Försvar
 S. Horn
Jordskalvsfågeln
 S. Jones
Blod för pengar
 P. Buggert

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRött regn

 
Författare: Dennis Lehane
Genre: Thriller
Ämnesord: Thriller
Utgivningsår: 2001
ISBN: 917036026X
 
Spänning:  8
Humor:  1
Sorglig:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Som barn var Sean Devine, Jimmy Marcus och Dave Boyle oskiljaktiga vänner. Men en dag hände någonting – någonting som innebar slutet på deras vänskap och förändrade alla tre pojkarna för alltid.
Tjugofem år senare: Sean är utredare på mordroteln, Jimmy är före detta fängelsekund – och Dave försöker hålla ihop sitt äktenskap och betvinga sina demoner, som manar honom att begå fruktansvärda handlingar.
När Jimmys dotter påträffas mördad får Sean fallet på sin lott – och tvingas möta ett förflutet som han aldrig mer skulle behöva utsättas för. Han hamnar i konflikt med Jimmy, som vill ta lagen i egna händer. Och den huvudmisstänkte är redan inringad: Dave, som kom hem nersmetad med blod samma kväll som Jimmys dotter dog…

Medelbetyg: 3,88 (17 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rött regn :


Hille 2003-11-03 14:44
En mycket spännande thriller om tre pojkars livsöden.
Alla har gått sina egna vägar, men efter tjugofem år så korsas deras liv igen.
Dottern till en av de gamla vännerna hittas död och snart börjar jakten...

En mycket välskriven, gastkramande bok!
Väl värd att läsa, om man uppskattar spänning!
Betyg 5

Sanchez 2004-02-03 18:08
Väldigt gripande roman som visar att vem som helst kan begå hemska saker. Möjligtvis lite seg, men LeHane kompenserar det med en underbar stämning.
Betyg 4

Margut 2004-04-07 18:08
Ännu en spännande och välskriven bok av Lehane. Hans förmåga att synliggöra de tre männens inre tankar/känslor om det som hände när de var barn gör boken extra spännande och intressant.
Jag håller dock med de andra som recenserat boken om att den bitvis är lite seg, vilket drar ner betyget. Men en mycket läsvärd bok! Rekommenderas!
Betyg 4

Basalorum 2004-05-05 15:24
Hmm.. man har lite svårt att relatera till de här amerikanska slummiljöerna. Gamla deckare har förstört mycket av känslan för genuinitet och orättvist känner jag lite plastigt anti. Men ingen tvekan om att det är en mycket bra intrig, spännande personskildringar(dock åter förstörda av för mycket USA-indoktrin genom åren) och en läcker upplösning. Jag ger inte mer än tre, men är övertygad om att jag hade gett 4 eller 5 om den varit skriven av en svensk författare om sverige.
Betyg 3

Rosa 2004-07-22 22:22
Detta är den första boken av Dennis Lehane som jag har läst. Jag går och väntar på att hans bok Patient 67 ska komma ut i pocketversion. Alla tycker att den är så bra och min tanke var att få en liten smakbit genom att läsa Rött regn. Oj, vad besviken jag blev. Den var så seg så seg. Där fanns alldeles för långa och enligt mitt tycke helt onödiga beskrivningar. Det traggades och dividerades utan att handlingen fördes framåt. Det hade räckt med 300 sidor istället för 600.

Inte var den speciellt spännande heller. Nej, den här romanen sågar jag. Undrar nu vad jag kommer att tycka om Patient 67 ...
Betyg 2

monica 2005-06-11 21:33
Lite långtråkig. Var är redaktörerna? Varför kan de inte säga åt författare att skippa longörerna? Intressant i början och mitten. Tyckte inte om slutet.
Betyg 2

Asta 2007-01-26 08:51
Jag var tvungen att läsa om den här boken efter att ha pratat med en kompis som sa att han inte tyckte den var bra. I mitt minne var den nämligen bra.
Och jag tycker fortfarande den är bra. Den är på sätt och vis lite vardaglig, med vardagliga problem. Den tar upp hur ondska kan påverka en och den tar upp oförklarlig ondska. För det finns faktiskt sådan också
Betyg 4

mazyoly 2007-09-11 16:57
Rött regn är ett mästerverk!
Betyg 5

Uffeman 2009-04-14 08:22
Med Rött regn påbörjar Lehane sin "nya" stil. Intrigen är tätare och mer briljant. Samtidigt frångår han sin tidigare vana att hitta något slags slut. Här, såväl som i Patient 67, lämnas slutet öppet. En medveten strategi för att få läsarna att tänka efter själva. Samtidigt finns risken att läsarna känner sig lämnade i sticket.

Kort sagt - är du van vid att få allt serverat och inte vill fundera på boken efter den är utläst - ja då ska du nog inte läsa denna bok.
Betyg 4

Zenmuron 2009-11-24 17:11
en hygglig deckare. mitt intresse pendlar lite upp och ner men jag tycker avslutningen är rätt stark
Betyg 3

MacIngo 2010-07-01 20:52
Jag läste denna bok mest av en slump innan jag hört talas om Dennis Lehane... och jag blev verkligen inte besviken... jag tycker bokan är grymt bra...!
Betyg 5

Candrah 2010-12-13 08:49
Jag brukar inte läsa thrillers/deckare då det aldrig har fallit mig i smaken. Men Dennis Lehane är en författare som jag nyss funnit och anser är riktigt bra. Tycker dock att hans senare verk är lite bättre än de tidigare.
Betyg 4

Spaniard 2011-08-22 15:18
Skolexempel på en gedigen spänningsroman. Dessutom ett signifikativt verk för den noggranne Lehane. Han lämnar liksom inget åt slumpen. Inga lösa trådar glöms bort. Det är mustigt, och det är bra.

"Rött regn" är en komplett historia över två generationer. Där finns drama och spänning klätt i sällsynt trovärdiga karaktärer.

Möjligen kan man som deckarslukare önska ett högre tempo men då hade nog det bestående intrycket varit svagare.
Betyg 4

chrille112 2014-08-07 10:08
En mycket bra bok blev en mycket bra film; Mystic river, regisserad av Clint Eastwood.
Betyg 5

gun 2017-01-23 11:13
En bok med avskyvärda händelser som kommer att följa tre pojkar för resten av livet. För det är inte bara den som blir utsatt som får lida utan skamkänslor och skuld kommer att forma allas öden. De tre kommer att möta varandra som vuxna och upptäcka att de valt olika inriktningar på sina liv. När en dotter till en av dem mördas så kommer det att urarta till ytterligare ett mord. Men det finns mer mord som upptäcks. Det är en rafflande thriller som ger många timmars läsning(lyssnande. Mycket bra.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Rött regn


  Köp boken som film på cdon: