bokrecensioner boktips

De oönskade

Författare: Rasmus Andersson
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning, psykologisk thriller, barn, lärare, småstad
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789178617296


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

På Söderbergaskolan lever barn och personal i ständig skräck för en grupp utåtagerande elever. Värst av dem är en tioårig pojke som heter Erik. När läget blir desperat väljer skolans rektor, Maria Anker, att konfrontera Erik men det slutar med ett bråk där pojken slås medvetslös. I ren panik tar Maria med sig Erik hem och låser in honom i källaren. Eriks frånvaro gör att skolan blomstrar, men en av lärarna börjar misstänka att allt inte står rätt till. Nätet dras åt runt Maria som drivs till ytterligare en desperat handling.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De oönskade :
2021-08-14 19:16
Wow! Vilken fantastiskt bra bok! Bästa jag har läst på mycket länge!
Spänningsböcker släpps det ständigt nya av. På löpande band dyker de numer upp och jag blir sällan särskilt positivt överraskad, snarare det motsatta. Men den här boken är alldeles fantastiskt bra. En spännande psykologisk thriller i sann Inger Frimansson och Ruth Rendell-anda.
Rasmus Andersson är ett namn jag kommer hålla utkik efter i fortsättningen.
På Söderbergaskolan i det lilla samhället Söderberga har man problem med att barn med olika former av funktionsnedsättningar blandas med andra barn. Vissa av barnen, framförallt tioåriga Erik Andersson är extremt aggressiv och våldsam gentemot sina klasskamrater men också gentemot lärarna. Föräldrar till pojkens klasskamrater samlas för att klaga hos den stressade rektorn, Maria Anker. De vill ha bort pojken från skolan. Resten av skolans personal riktar också sitt missnöje gentemot Maria för att hon inte plockar bort pojken från skolan. Maria är en kvinna i övre medelåldern som lever ensam. Hon har heller inga vänner. En kväll inbillar hon sig att någon har varit inne och snokat runt i hennes villa. Utmattad av den press hon känner från kollegor och från föräldrar börjar hon sakta tappa greppet om verkligheten. Och en dag försvinner problembarnet Erik Andersson...
Ligger rektorn bakom försvinnandet? Och i sådana fall varför?
Jag är så imponerad av den här fantastiska thrillern som var helt omöjlig att lägga ifrån sig. Jag kan riktigt varmt rekommendera den!
I en utomordentligt bra uppläsning av Anja Lundqvist dessutom!
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De oönskade
Liknande böcker:
Andnöd
 A. McCulloch
Vedergällning
 S. Avindell
Bestseller
 P. Engman
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Samma Författare: