bokrecensioner boktips

Nattens dåd

Författare: Dennis Lehane
Genre: Thriller
Ämnesord: filosofi, hälsa, mord, kärlek, kultur, spänning, spritsmuggling, gangster
ISBN: 9789100133054


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Boston, 1926. Förbudstiden har skapat ett ändlöst nätverk av underjordiska destillerier, lönnkrogar, gangstrar och korrupta poliser. Joe Coughlin, en framstående polis yngste son, har för länge sedan vänt sin goda uppfostran ryggen. Han har avancerat från barndomens småstölder och gör nu karriär hos en av stadens maffiabossar. Joe njuter av ryktbarheten. Men livet på den mörka sidan har ett högt pris. I en tid då skrupellösa män med stor ambition, mycket pengar, illegal sprit och vapen slåss om kontrollen kan man inte lita på någon. Det oundvikliga slutet anas: en förtidig död. Joe och hans närmaste män tänker leva fullt ut fram till den dagen. Joe överlever sin fängelsetid och reser från jazzerans Boston via Tampas latinokvarter till Kubas heta gator. Nattens dåd är en magnifik, fristående fortsättning på Ett land i gryningen. "Mästerlig episk spänning" Publishers weekly "Dennis Lehane kombinerar det bästa av den amerikanska romantraditionen med det bästa av spänningslitteraturen." DN
Medelbetyg: 3,67 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nattens dåd :
2013-08-14 14:33
En roman helt i maffiavärlden. Här får vi följa en tid i Joes liv. Joe får en tuff tid i fängelset men lyckas överleva genom sin snabbhet och genom att han får beskydd. För Joe existerar bara maffians välde. Det är där han kan avancera och tjäna pengar till sitt uppehälle.
Till hjälp finns mängder med korrupta poliser och domare.

Inte riktigt en roman i min smak men den var välskriven.
Betyg 3
2014-06-23 09:10
Fantastisk gillar denna bok !
Betyg 5
2014-11-19 18:04
Inte den bästa av Dennis Lehane. Rör sig i gangstervärlden, slutet av 20-talet, början 30-talet. Förbudstiden, en smågangster gör en snabb resa uppåt i hierarkin, främst genom smuggling av rom, och blir en mäktig gangster. Mycket våld och död. Känns inte riktigt engagerande eller spännande. Har väl också att göra med att man inte vill att det ska gå bra för skurkar.
Betyg 3
2015-01-24 11:15
Lehanes gangsterdrama för tankarna till Gudfadern även om det inte berör på samma sätt. Just att lägga sympatin hos skurken verkar författaren inte bekväm med.
Det ligger ju något romantiskt över hårda killar med goda hjärtan men här blir det lite konstlat.

Hur som helst är det en intressant berättelse om förbudstiden och smuggling. Uppfriskande att läsa lite om Tampa.
Betyg 3
2022-05-24 06:39
Dennis Lehane ären av mina favorit författare. Nattens dåd går inte att släppa ifrån sig boken är fylld med bra menings uppbyggnader och citat, jag läser antecknar och sträcker under.
Det är en kriminalroman i gangster stil . Men till skillnad från många andra böcker som går i samma stil och spår är Dennis Lehanes karaktärer mänskliga och trovärdiga istället för att bara vara stenhårda.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Nattens dåd
Liknande böcker:
Andnöd
 A. McCulloch
Vedergällning
 S. Avindell
Bestseller
 P. Engman
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant