bokrecensioner boktips

Ingenting är heligt

Författare: Dennis Lehane
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9100120553


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Desiree Stone, en ung, sorgedrabbad kvinna, har försvunnit utan spår. Detsamma har hänt den detektiv som anlitades för att hitta henne. En mängd pengar saknas likaså. En sekt i Florida verkar vara platsen där svar kan finnas.
Desirees far, miljardären Trevor Stone, är desperat. Han ser bara en möjlighet som kan hjälpa honom att finna dottern, privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angela Gennaro.
Under hot tvingas Kenzie och Gennaro att anta uppdraget, trots att de på förhand ser dödsfällan. De sätter sina egna liv på spel i ett landskap där lögnen och korruptionen omger dem, och där ingenting är heligt.

Med Ingenting är heligt har Lehanes alla fem thrillers om detektivparet Kenzie och Gennaro utkommit på svenska. Han är även författare till de hyllade bästsäljarna Rött regn och Patient 67

Utdrag ur boken:
Människor som hade promenerat uppför bron klockan tre på natten bara för att få se våld och dess verkningar på så nära håll som möjligt. Det utbud teven hade att erbjuda räckte tydligen inte. Det utbud deras egna liv hade att erbjuda räckte tydligen inte. Tydligen räckte ingenting.
Medelbetyg: 3,22 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ingenting är heligt :
2008-10-28 21:36
En klart bättre bok av Lehane som når upp till hans bästa alster.
En diabolisk historia kryddad med svart humor,spänning och ondska.
Njutbar läsning.
Betyg 4
2009-04-09 15:41
Jag älskar Kenzie/Gennaro...Synd att det inte blir fler böcker med dem.
Betyg 4
2011-11-04 22:16
En hyfsad bok med många oväntade vändningar. Jag gillar dessutom Lehanes språk. Inte den bästa bok jag läst, men den fungerar och karaktärerna Pat Kenzie och Angie Gennaro är intressanta.
Betyg 2
2012-09-18 00:40
En märkligt tunn historia som aldrig får riktig fart. Den har dock en intressant vändning mot slutet, men det räcker inte för högre betyg.
Betyg 2
2013-07-16 10:09
En spektakulär historia med en något lättsammare ton än Lehane brukar presentera. Den sarkastiska dialogen mellan deckarparet Kenzie/Gennaro fullständigt flödar. Samtidigt känns det populistiskt, rent av tillrättalagt med historiens alla snäva svängningar.

Lehane brukar alltid bygga sina historier med grundlig verklighetsförankring men inte riktigt denna gång, det är spänning för spänningens skull. Tyvärr.

Trots allt är läsvärdet högt och visst värmer det en Lehane-fantast att få se Kenzie och Gennaro närma sig varandra på allvar.

Men varför översätta en bok som heter "Sacred" till "Ingenting är heligt"? Självmål.
Betyg 3
2019-11-24 14:47
En ganska skruvad historia i rätt så snygg förpackning. Slutet är är väl inte helt lyckat. Men vill man brassa på, som Lehane oftast vill, så får man överse med ett och annat överspel.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ingenting är heligt
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh