bokrecensioner boktips

Den värld som var vår

Originaltitel: World Gone By
Författare: Dennis LeHane
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, historia, spänning
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789174295276


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 1943 och det har gått ett decennium sedan Joe Coughlins fiender mördade hans fru Graciela och slog hans imperium i spillror. Mycket har förändrats. Förbudstiden är förbi, ett nytt världskrig rasar och Joe har lämnat gatan och det hårda gangsterlivet. Numera är han affärsman i Floridas Ybor City, en stöttepelare i det lokala samhället och en engagerad ensamstående far till sonen Tomas.

Men under ytan är Joes inflytande i Floridas undre värld oförändrat starkt, med ett kontaktnät som sträcker sig långt utanför den lokala maffians revir. Joes maktposition kan dock inte skydda honom från allt. När han får veta att någon har vågat sätta ett pris på hans huvud utmanas hans tillvaro. Medan nätet dras åt blir Joe mer och mer paranoid och tvingas ifrågasätta allt och alla han tror på.

Den värld som var vår är den våldsamma och ödesmättade avslutande delen i Dennis Lehanes historiska trilogi om USA mellan världskrigen.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den värld som var vår :
2016-06-19 18:17
Gangster- och maffiagenren är väldigt utsliten men Dennis LeHane lyckas mycket bra med att skildra historien utgående från Joe Coughlins perspektiv. Jag har inte läst de två föregående böckerna i denna historiska trilogi, men det var inget problem att hänga med i historien. Det är i samma klass som Gudfadern; levande personbeskrivningar och snärtiga dialoger men rätt blodigt emellanåt. Underhållande läsning om man gillar den här genren.
Betyg 4
2016-09-13 18:40
Nja, det här var kanske inte min bästa läsupplevelse. Jag har läst några böcker av Lehane innan, men den här var lite för våldsam och utan något hopp för "mänskligheten" över huvud taget.
Handlingen utspelas bland gangstergäng i Florida under andra världskriget. Alla "gangstrar" vill ha allt. Det hela leder till en massa mördande och våldsamheter, som aldrig tar slut.
Intrigen var emellanåt rätt så spännande, och lite överraskad blev jag över vem som var skyldig.
Egentligen var alla skyldiga!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den värld som var vår
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind