bokrecensioner boktips

En mörk välsignelse

Författare: Dennis Lehane
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789100125660


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

För tolv år sedan lyckades deckarparet Patrick Kenzie och Angela Gennaro söka reda på en försvunnen flicka, den fyraåriga Amanda McCready, och återbördade henne till modern trots att de båda visste att Amanda skulle få det bättre hos sina kidnappare. Det är ett beslut de efter alla år ännu inte lyckats förlika sig med. Nu är Amanda försvunnen på nytt och både Patrick och Angela ser en möjlighet att ställa saker till rätta. För att hitta henne tvingas de in i en värld där gott är ont och ont är gott, en värld där det som gått förlorat aldrig bör komma upp till ytan igen.

En mörk välsignelse är den perfekta finalen på Dennis Lehanes deckarsvit om Kenzie och Gennaro.
Medelbetyg: 2,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En mörk välsignelse :
2011-04-15 17:56
Lehane är väldigt duktig på vissa saker, sämre på andra. Den här boken skulle varit skriven för länge sedan, men den hade nog inte blivit skriven alls om inte fansen tjatat. Tio år är en lång tid att vänta på att skriva en uppföljare. Den är rätt bra - om du läst de andra böckerna. Som fristående bok är det sådär. Nostalgikern i mig höjer betyget, men det är egentligen rätt medelmåttigt.
Betyg 3
2011-06-26 18:49
En stor besvikelse.Klart Lehanes svagaste bok.Det var synd,eftersom jag gillat böckerna om Kenzie och Gennaro.Avslutningen på deras historia kunde ha varit bättre.Historien känns faktiskt väldigt konstlad och spretig och saknar flyt.Man får intryck av att författaren skrivit boken utan inspiration.Trist.
Betyg 2
2015-10-12 09:59
En sorts fortsättning på boken Gone baby, gone. 12 år senare. Vi träffar på den då bortrövade Amanda. Inte alls i samma nivå som den boken eller de andra tidigare böckerna om deckarparet Angie och Patrick. För mycket familjegull och den historia som inte förmår engagera.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En mörk välsignelse
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Offer 2117
 J. Adler-Olsen