bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
De behövande
Gamarna
Jag ser mig själv i en..
Lycklig hora
Sång till en fjäril
Tiden
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikerharhjärta

 
Författare: maria küchen
Genre: Roman
ISBN: 9137121103
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ljuden som uppstår i portgången - skrällen när en cykel slås omkull, de kvävda skriken när en kvinna dräps - studsar mellan valvets väggar i ett par sekunder. Sen blir det tyst. Det är stilla nu bortsett från fågelsången. Hon ligger på mage med ansiktet i blodspegeln. Hennes hår breder ut sig över asfalten som en gloria. Hon har inget jag längre. Nyss var hon så mycket, trodde hon, det finns inga gränser för människan, nu är hon ingenting.

I en portgång i Stockholm hittas en kvinna mördad. På Karolinska Institutet får den unga cancerforskaren Kattis Sundén ännu ett i raden av hotmejl utan avsändare, där någon kallar henne och hennes kollegor för mördare.
Den före detta nynazisten Jens förälskar sig i djurrättsaktivisten Annie. Hon vet ingenting om Det Andra – tillvaron som han just har lämnat bakom sig. Tillsammans börjar de ett nytt liv. Men det förflutna slår skoningslöst tillbaka.
I Harhjärta berättar Maria Küchen en spännande historia om människor som korsar varandras väg, älskar, förgör och förgörs – i en samtid där avståndet blivit så stort mellan styrande och styrda att ordet demokrati kanske håller på att tömmas på innebörd.Medelbetyg: 3,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av harhjärta :


mana 2004-07-07 23:17
jag gillar framsidan av boken nästan lika mycket som insidan. den är mysig, och sorglig på sitt sätt. jag är glad att jag läst den, men ändå önskar jag det ogjort så jag hade haft den kvar.
gillar maria.
Betyg 4

Boktoken 2004-10-06 15:05
Något så ovanligt som flera böcker i en (fungerande) enhet. Samhällskritisk samtidsroman, thriller, kärlekshistoria – det verkar inte finnas någon hejd på hur många element Maria Küchen kan få med utan att det någonstans känns överlastat eller svårnavigerat. Tvärtom flyger man fram genom sidorna, det måste nog bli en femma här även om den blir en svag sådan. Varning utfärdas dock: texten är smärtsamt bra, med betoning på bägge orden.
Betyg 5

cfr 2005-01-09 21:25
Om man ser till handlingen är boken helt ok, Küchen har lyckats få med många intressanta teman. Men redan efter att ha läst några sidor känner jag en gnagande irritation; berättelsen haltar fram med ett språk som är allt annat än exemplariskt. Jag får nästan känslan av att hon skrivit boken för att brodera ut sin egen världsbild, dessutom beskriver hon med ett överdrivet - nästan outhärdligt - bildspråk och dels är det alltför ofta väldigt stereotypt. Det finns ingen mystik överhuvudtaget och det ges inget utrymme för läsaren. Kort och gott: en bra bok för dem som föredrar att lägga hjärnan åt sidan.
Betyg 2

helix 2007-08-16 11:21
Kockren trea.
Engagerande historia, flyt i texten. Men kanske inte så orginellt.

Jag började läsa den som en kriminalroman. Men jag vet inte, nu i efterhand kanske jag skulle klassa den på något annat sätt. Ingen klassisk deckare iallfall, och det är i det här fallet positivt.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till harhjärta


  Köp boken som film på cdon: