bokrecensioner boktips

harhjärta

Författare: maria küchen
Genre: Roman
ISBN: 9137121103


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ljuden som uppstår i portgången - skrällen när en cykel slås omkull, de kvävda skriken när en kvinna dräps - studsar mellan valvets väggar i ett par sekunder. Sen blir det tyst. Det är stilla nu bortsett från fågelsången. Hon ligger på mage med ansiktet i blodspegeln. Hennes hår breder ut sig över asfalten som en gloria. Hon har inget jag längre. Nyss var hon så mycket, trodde hon, det finns inga gränser för människan, nu är hon ingenting.

I en portgång i Stockholm hittas en kvinna mördad. På Karolinska Institutet får den unga cancerforskaren Kattis Sundén ännu ett i raden av hotmejl utan avsändare, där någon kallar henne och hennes kollegor för mördare.
Den före detta nynazisten Jens förälskar sig i djurrättsaktivisten Annie. Hon vet ingenting om Det Andra – tillvaron som han just har lämnat bakom sig. Tillsammans börjar de ett nytt liv. Men det förflutna slår skoningslöst tillbaka.
I Harhjärta berättar Maria Küchen en spännande historia om människor som korsar varandras väg, älskar, förgör och förgörs – i en samtid där avståndet blivit så stort mellan styrande och styrda att ordet demokrati kanske håller på att tömmas på innebörd.


Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av harhjärta :
2004-07-07 23:17
jag gillar framsidan av boken nästan lika mycket som insidan. den är mysig, och sorglig på sitt sätt. jag är glad att jag läst den, men ändå önskar jag det ogjort så jag hade haft den kvar.
gillar maria.
Betyg 4
2004-10-06 15:05
Något så ovanligt som flera böcker i en (fungerande) enhet. Samhällskritisk samtidsroman, thriller, kärlekshistoria – det verkar inte finnas någon hejd på hur många element Maria Küchen kan få med utan att det någonstans känns överlastat eller svårnavigerat. Tvärtom flyger man fram genom sidorna, det måste nog bli en femma här även om den blir en svag sådan. Varning utfärdas dock: texten är smärtsamt bra, med betoning på bägge orden.
Betyg 5
2005-01-09 21:25
Om man ser till handlingen är boken helt ok, Küchen har lyckats få med många intressanta teman. Men redan efter att ha läst några sidor känner jag en gnagande irritation; berättelsen haltar fram med ett språk som är allt annat än exemplariskt. Jag får nästan känslan av att hon skrivit boken för att brodera ut sin egen världsbild, dessutom beskriver hon med ett överdrivet - nästan outhärdligt - bildspråk och dels är det alltför ofta väldigt stereotypt. Det finns ingen mystik överhuvudtaget och det ges inget utrymme för läsaren. Kort och gott: en bra bok för dem som föredrar att lägga hjärnan åt sidan.
Betyg 2
2007-08-16 11:21
Kockren trea.
Engagerande historia, flyt i texten. Men kanske inte så orginellt.

Jag började läsa den som en kriminalroman. Men jag vet inte, nu i efterhand kanske jag skulle klassa den på något annat sätt. Ingen klassisk deckare iallfall, och det är i det här fallet positivt.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till harhjärta
Liknande böcker:
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes