bokrecensioner boktips

Svalan, katten, rosen, döden

Författare: Håkan Nesser
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9100578606


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

''Han började försiktigt rekapitulera allt som hänt sedan den där dagen i höstas, då han bet i den ödesdigra oliven.
Tomas Gassel. Prästen som föll framför tåget.
De ensamma kvinnorna på Moerckstraat.
Benjamin Kerran - och den försvunna fröken Peerenkaas, som hade annonserat efter sin mördare av allt att döma.
Den osannolika lilla nålen uppe i Wallburg.
Det var märkligt.''

Kopplingen mellan stryparens offer är svag. När f.d. kommissarie Van Veeteren motvilligt lämnar den trygga antikvariatshandeln - för att konfronteras med ännu en dödens hantlangare - upptäcker han ett mönster med tydliga avtryck i böckernas värld. Blake. Musil. Rilke. Och han anar en mördare av ovanligt slag. Mycket ovanligt.
Svalan, katten, rosen, döden är den nionde, fristående delen i Håkan Nessers mångfaldigt prisbelönta romanserie om poliserna i den fiktiva staden Maardam

Utdrag ur boken:
-I nästa liv vill jag vara ett olivträd. Hon gjorde en vag åtbörd med handen utåt sluttningarna där skymningen föll hastigt.
-De kan bli flera hundra år har jag hört. Det känns betryggande, tycker inte du det också? Efteråt skulle han då och då komma och tänka på att just dessa blev hennes sista ord.

Medelbetyg: 3,94 (17 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svalan, katten, rosen, döden :
2004-06-17 14:44
En mycket spännade kriminalroman! En av dom bästa jag läst av Håkan Nesser. Det var något år sedan jag läste den, men jag kommer fortfarade ihåg så mycket av handlingen. Läs den!!
Betyg 4
2004-06-22 07:23
En mycket bra Nesser-roman! Den fångade mitt intresse direkt och jag hade svårt för att lägga boken ifrån mig. Den kan starkt rekommenderas!
Betyg 5
2004-12-12 15:25
Som vanligt en mycket fängslande roman av Her Nesser!
Nessers böcker är så mycket mer än fängslande deckare.

Betyg 4
2005-08-15 14:07
Jag har svårt att till fullo acceptera att Van Veeteren och hans stab lever och agerar i en stad som inte finns. Den uppdiktade staden Maardam känns mer än lovligt grå, trist, regnig och dimmig. Men trots att jag är avogt inställd till Maardam så fortsätter jag läsa om Van Veeteren och den här gången blev jag inte besviken. Boken är välskriven och spännande; man får följa polisarbetet, mördarens tankar samt de stackars offren. De tre olika perspektiven vävs ihop på ett skickligt sätt och resultatet blir väldigt bra!
Betyg 4
2005-11-09 19:11
Van Veeteren har alltsedan avhoppet från kriminalpolisen befunnits i periferin. I denna bok har han en mer framträdande roll, en möjlighet till comeback, då han av en tillfällighet dras in i en seg och långdragen mordhärva. Kvinnor försvinner, kvinnor mördas genom strypning. Till en början verkar det inte finnas något samband mellan de olika fallen men så småningom står det klart; kriminalpolisen i Maardam kan ha fått en seriemördare på halsen. En mördare som inte lämnar några spår efter sig. Nästan…

En välskriven, ruggig och spännande historia.
Bok nummer nio i serien om Van Veeteren.
Betyg 4
2005-12-11 14:12
njae det är väl ok. ingen superbok.
Betyg 3
2008-02-04 11:05
En bra och spännande bok i Veeterenserien. Serien börjar närma sig sitt slut, och det börjar märkas i historierna. Det börjar bli lite enformigt, även om boken är en helt godkänd deckare.
Betyg 3
2008-04-09 16:29
Det här var den första av Nesser som jag läste.
Jag blev djupt imponerad. Köpte allt av honom efter det.
Mycket spännande.
Betyg 4
2009-09-01 08:47
Definitivt en av höjdarna inom van Veeteren-serien.Oerhört välskrivet och spännande.Minns boken ännu så levande fastän det är flera år sedan.
Betyg 5
2010-02-21 23:31
välskriven, underhållande och emellanåt riktigt oförutsägbar och spännande.. i samma anda som några av de andra van veeterenböcker jag läst tidigare, nu ska jag köpa flera
Betyg 4
2010-07-13 00:01
Man ska egentligen inte se TV-filmerna innan man läser böckerna,har jag insett.Känslan av att i huvudet se Sven Wollter,med ett holländskt namn, tala svenska i ett fiktivt holländskt samhälle där allt är onaturligt regnigt,grått och hotfullt blir lätt för konstig.Men har man inte den där bilden i huvudet blir det lättare att istället se Maardam som en verklig stad där den surrealistiska,overkliga känslan inte blir något störande utan istället lite mer Stephen King.
Man accepterar det osannolika och orealistiska som helt möjligt.
Det är faktiskt skönt att SLIPPA se en snygg(måvara kanske smygalkad) snut,vare sig man eller kvinna,ränna runt i någon känd svensk stad vare sig det är Stockholm eller numera till och med Tanumshede och ha en massa kärleksproblem.
Van Veeteren är med rätta bitter,men han begraver sin bitterhet i böcker och inte i det motsatta könet.

Befriande.
Betyg 4
2010-10-02 12:11
En av de bästa böckerna i Van Veeteren serien. Språket är fantasktiskt, som alltid i Håkan Nessers böcker. Spänningsnivån är hög!
Betyg 4
2013-08-19 09:00
Ännu en obehaglig historia av Nesser. Polisen famlar, det blir Kommisssarien som får rycka in och hitta mördaren. Som vanligt fina personteckningar, en lagom dos humor och naturligtvis spänning. Nesser håller klassen.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svalan, katten, rosen, döden
Liknande böcker:
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl