bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blå koral
Folk av en främmande stam
Ingen mänska en ö
Ju mer jag ser dig
Rent Hus
Stjärnor utan svindel
Ta vad man vill ha
Liknande böcker:
Queenie
 C. Carty-Williams
Jagad
 J. Oates
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHögre än alla himlar

 
Författare: Louise Boije af gennäs
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789170018756
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är bara några timmar kvar av år 1999 och i en fashionabel våning på Norr Mälarstrand väntar sex nära vänner in 2000-talet.

Vi är hemma hos värmländska Sanna, som är författare, och hennes make börsmäklaren Victor. Runt omkring dem finns de närmaste vännerna. Stefan, som jobbar på Naturvårdsverket, har åkt in från Lidingö tillsammans med sin hustru Pella, som är terapeut. Från Söder kommer den kämpande skådespelerskan och eviga singeln Liv, som mest arbetar som servitris. Från Östermalm ansluter Jalle, partybögen som till vardags arbetar på UD men nu börjat längta efter att bilda familj.

Ännu är de kommande årens dramatiska händelser i världen okända, liksom personliga med- och motgångar i den än så länge mycket sammansvetsade lilla gruppen. Fester och parmiddagar kommer att avlösas av yrkesmässiga framgångar och bakslag. Vilda nätter på Manhattan liksom lata sommarkvällar i Falsterbo ska förbytas i sorg och tragedi. Stora som små händelser ska sätta vänskap, tillit och fundamentala värderingar på prov.

Högre än alla himlar är första delen i en trilogi som utspelar sig under millenniets första decennium. Det är en överblick över vår nära nutidshistoria och samtidigt en roman om såväl stark vänskap som hur det är att vara människa i en ytterst föränderlig tid.


Medelbetyg: 3,4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Högre än alla himlar :


IssaS 2012-06-11 08:24
Oj, vilken besvikelse. Har varit ett Louise Boije af Gennäs-fan sen Stjärnor utan svindel och blev lycklig när jag hörde om en ny trilogi. Men efter att ha tragglat mig igenom del ett vet jag bestämt att nummer två och nummer tre inte kommer läsas av mig. Högre än alla himlar funkar säkert i framtiden som en skildring av hur vi hade det i början av 2000-talet med homofobi, stress och hur händelser som 11 september och Anna Lindh påverkade, men att läsa detta nu är trist, trist och känns så konstruerat. Enligt mig är boken också på gränsen till smörig emellanåt med väninnor som blir gravida samtidigt och sockersött julfirande. Ett plus dock för när man får följa med huvudpersonernas tankar om tillvaron och livet. Där känner man igen sig ibland. Dessa tankar var behållningen av boken.
Betyg 2

sarahallin 2012-08-01 17:46
Jag tyckte att första halvan av boken var mycket bra och det kändes som att boken hade stor potential. Dock tyckte jag att andra halvan blev lite för sockersöt, det var liksom ett romantiskt skimmer över även de tragiska kapitlen. Skildringen av 9/11 tycker jag kändes väldigt realistisk och många av kopplingarna till nutidshistorien var gjorda på ett snyggt sätt. Helt klart en läsvärd bok, om än lite för enformig till stilen för min smak.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Högre än alla himlar


  Köp boken som film på cdon: