bokrecensioner boktips

Niding

Författare: Dick Harrison
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, mord, historia, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170374050

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ulvbjörn Vamodsson är niding. Han har dräpt en man som stod under hans beskydd och måste sona sitt brott. Därför reser han till Erin, den gröna ön i väster, för att hämta hem stormannen Rolf Uddssons försvunna dotter. Men hans sökande blir inte lätt. En okänd grupp härjare rider genom Erin och sprider skräck omkring sig. Ulvbjörn och hans män färdas förbi nedbrända gårdar och skövlade byar, hör berättelser om bortrövade kvinnor och brutalt mördade präster. Ulvbjörn oroas av det han hör. Varför hatar härjarna de kristna så mycket? Och vad skall ske med kvinnorna? Han anar att svaret har att göra med det mörker han själv bär inom sig, och han inser att risken är stor att vaken han själv eller hans män kommer att vända hem igen.

Niding är den fristående uppföljaren till Dick Harrisons skönlitterära debut Ofärd. Här bildar verkliga miljöer och händelser fond till Ulvbjörns blodiga och våldsamma resa genom 600-talets Europa.

Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet och har skrivit ett stort antal fackböcker, däribland Stora Döden (2000) som belönades med Augustpriset.
Medelbetyg: 4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Niding :
2011-10-04 15:29
Här fortsätter Harrison att skriva om Ulvbjörn Vamodsson som vi lärde känna i Ofärd. Han beger sig till Erin för att befria en hövdingadotter. Det är ett verkligt farligt uppdrag som han åtar sig som bot för sina nidingsdåd. Boken är mer lättläst än Ofärd. Harrison lyckas hålla tillbaks en del av sina digra kunskaper i historia och ger istället en intressant beskrivning av huvudpersonen. Ja, till den grad att man verkligen blir imponerad av Ulvbjörns tankar, kunskapshunger och längtan efter andlig befrielse från sin förbannelse.
Det skulle vara roligt om det kommer ytterligare en del som kan berätta hur det går för Tuva med hennes "nidingsarv". Boken gränsar till fantasy vilket är ett stort plus, för min del.
Betyg 5
2011-12-12 18:02
Väldigt bra roman som är mycket spännande. Jag läste den nästan i ett sträck. Varm rekommendation.
Betyg 5
2013-06-01 17:08
En mycket bra roman, som utspelar sig under 600-talet på Irland.
Betyg 5
Vill du lära dig att läsa snabbare? Klicka här

Köp boken på amazon.se klicka här (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Niding
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Alma - En kvinnohistoria
 E. Martinsson
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris