bokrecensioner boktips

Münsters fall

Författare: Håkan Nesser
Genre: Deckare
Ämnesord: psykologi, spänning
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9100572632


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

''Det var som det var, summerade Münster uppgivet när han lämnade polishuset: Av okänd anledning hade en okänd gärningsman mördat en harmlös pensionär - på det mest bestialiska vis. Det hade gått fyra dygn sedan dådet och man hade fortfarande inte kommit i närheten av en lösning.
Ännu en gång dök några ord av Van Veeteren upp i huvudet på honom.
Det är med polisarbete som med livet, hade kommissarien konstaterat över en fredagsöl på Adenaar's för några år sedan. Nittifem procent är bortkastat.
Var det inte dags att vara framme vid de där sista fem procenten? Undrade Münster. Borde inte genombrottet komma snart?
Eller var det så att dessa dystra kungsord från Van Veeteren var ett slags vink om att han borde titta in på Krantzes antikvariat? Söka upp kommissarien?''

Münsters fall är den sjätte romanen i serien kring Van Veeteren.

Medelbetyg: 3,6 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Münsters fall :
2004-05-26 19:58
En lugn o stillsam deckare, som ibland går på tomgång. Van Veeteren är inte själv så mycket inblandad i historien, utan det är kommisarie Münster, som har hand om fallet. Trots att boken ibland är lite stillsam, så har Nesser ett speciellt sätt att berätta, som gör att man hela tiden vill vända blad o få reda på mer.
Betyg 3
2004-05-26 20:28
Det var några år sedan jag läste den här boken, och jag gillar den verkligen. Det var den första boken jag läste av Håkan Nesser, och den öppnade mina ögon för hans böcker. Nu har jag läst många av hans böcker, och jag gillar dom. Håkan Nesser är en otroligt bra författare.
Betyg 4
2004-05-27 08:36
Härom året så läste jag alla 10 böcker om Van Veeteren och gillade dem alla skarpt! Den här är inget undantag!
Eftersom jag gillar att följa huvudpersonens privatliv så rekommenderar jag att man läser böckerna i ordning. Men det görs sällan hänvisningar till tidigare fall, förutom Fallet G (som man får upplösningen till i den sista boken).
Betyg 4
2005-11-06 14:46
En bra bok trots att Van Veeteren själv inte har någon framträdande roll. Han jobbar numer som bokhandlare på ett antikvariat. Istället är det Intendent Münster som ansvarar för utredningen.
Betyg 3
2008-02-04 10:59
Bra bok av Nesser i Veeteren-serien. Här är det Veeterens medarbetare Munster som har hand om mordgåtan, vilket ger en ny injektion i serien.
Betyg 4
2009-09-01 08:38
Den första boken av Nesser som jag läste för ett antal år sedan. Fastnade efter det i Van Veeteren och har läst allt av Nesser därefter.
Betyg 4
2010-10-02 12:04
Den första boken jag läste av Håkan Nesser. Precis som hans andra böcker är den väldigt spännande och mycket välskriven.
Betyg 4
2013-08-30 09:46
Efter ett par något sämre böcker i serien är Nesser tillbaka i gammal god form i denna bok. Van Veeteren har gått i pension men konsulteras ibland vid behov.
Betyg 4
2017-10-21 02:38
Spännande, lättlyssnad och välskriven. Kanske inte direkt särskilt minnesvärld men helt klart en av de bättre Van Veetereren-deckarna.
Mitt betyg blir, en stark 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Münsters fall
Liknande böcker:
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter
En snygg historia
 A. Goldstein
Mannen på bänken
 A. Goldstein