bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blodröd måne över Vill..
Blodsband
Bortfall
Brandgata
Flickorna i Villette
Gick obemärkt förbi
Lärarinnan i Villette
Måltavla
Rekviem i Villette
Svarta korpar över Vil..
Liknande böcker:
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerUnder jorden i Villette

 
Författare: Ingrid Hedström
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, historia, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789150111569
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I slutet på 50-talet cyklar en ung man som en galning för att hinna i tid till gruvan i belgiska Villette. Men hissen har redan gått ner. Han hör dånet, han ser räddningsmanskapet rusa till, han inser att han har en chans att försvinna, han skulle ha varit därnere med de andra, alla kommer att tro att han är död ...

Med den händelsen inleds Ingrid Hedströms tredje deckare om den belgiska staden Villette och undersökningsdomaren Martine Poirot. I boken leder spåren från Belgien till gruvorten Hanaberget i svenska Bergsslagen.

Ingrid Hedström fick 2008 års debutantpris för sin första bok "Lärarinnan i Villette". Undersökningsdomaren Martine Poirot, gift med svensken Thomas Heger, löser sitt andra fall i "Flickorna i Villette" som fått mycket uppmärksamhet i Sverige, i höst utkommer i Danmark och till våren i tyska Suhrkamps nya deckarserie. Ingrid Hedström är välkänd utrikesjournalist och krönikör på Dagens Nyheter.

Pressröster om "Lärarinnan i Villette":

"Hedström stegrar på ett suggestivt sätt spänningen och nyfikenheten inför det ursprungliga mordet samtidigt som Belgiens brutala koloniala förflutna kastar sina skuggor in i nuet" Magnus Persson, SVENSKA DAGBLADET

"När det gäller intrigen brukar svenska deckarskribenter vara brottsligt lata. Sällan är de så noggranna och uppslagsrika som Ingrid Hedström." Ulrika Knutsson, DAGENS NYHETER

Medelbetyg: 3,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Under jorden i Villette :


Uffeman 2010-08-26 10:33
Jag hade läst bra recensioner av denna bok, så jag hade rätt höga förväntningar. Det är aldrig bra att ha. Jag är lite kluven till denna, den tredje boken i serien om Martine Poirot i Belgiska Villette. Tempot är bättre än i de båda andra böckerna, språket vidareutvecklat och ännu mer nyanserat - och då var det inte dåligt innan. Hon flätar samman historien från flera håll, till början på ett mycket bra sätt. Men på slutet blir det för förvirrat. Mördarens motiv känns mycket svagt och hans handlande rent korkat. Hedström lägger också ut alltför många småtrådar som inte riktigt leder någonstans i denna bok. Det känns irriterande. Från början lutade jag åt en fyra i betyg, men i slutet mot en tvåa, så det får bli en trea som får spegla totalintrycket.
Betyg 3

ingridc 2011-12-26 15:54
En trögläst bok trots att historien är intressant. För många trådar och en väldig massa personer med liknande namn.
Betyg 3

okidoki 2015-03-14 17:05
Inte den bästa i serien. Men ändå jag trivs Hedströms sällskap.
Betyg 3

BlommigaBarbro 2017-02-04 20:57
Den andra gången som jag lyssnar på den här jättemysiga deckaren med undersökningsdomaren Martine Poirot som löser brott i fiktiva Villette. Boken är spännande, fantastiskt välskriven så att det nästan känns som om jag vore med i bokens handling. Det enda minuset är att jag har svårt att hålla reda på alla franska namnen. Men det är också min enda kritik. Boken kan varmt rekommenderas!
Dessutom fantastiskt bra uppläst av Angela Kovacs som är en av de absoluta bästa när det kommer till uppläsare av ljudböcker! En stor eloge till henne med!
Boken får en stark 4:a i betyg från mig, och jag fortsätter genast med nästa bok i serien!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Under jorden i Villette


  Köp boken som film på cdon: