bokrecensioner boktips

Bortfall

Författare: Ingrid Hedström
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789150116441


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En novembersöndag 1978 går Mikael Granberg, 13 år, ut från sitt hem i Dalarna för att hämta ved. Han kommer aldrig tillbaka och polisen finner inga spår.
Trettio år senare har diplomaten Astrid Sammils tagit sin tillflykt till släktgården i Dalarna sedan hon råkat i onåd på jobbet. Där hittar hon en mössa som hon vet tillhört Mikael, bland sin avlidne morbror Lars tillhörigheter. Hon vägrar att tro att hennes försynte morbror haft något att göra med Mikaels försvinnande och bestämmer sig för att ta reda på sanningen.

I Bukarest börjar samtidigt den unga läkaren Gabriela Dumitru bli orolig över att orimligt många patienter hoppar av den läkemedelsprövning hon arbetar med på uppdrag av läkemedelsjätten CalmedBelabSteiner. När hon börjar forska i vad som hänt möter hon en härva av lögner, mystiska försvinnanden och ond, bråd död. Hon inser att hennes jakt på sanningen utmanat mäktiga krafter och att hennes eget liv är i fara.
Under tiden hittar Astrid spår som pekar mot läkemedelsjätten CalmedBelabSteiner, som en gång startades i Falun.
Hon finner också en mystisk koppling till den sinnesslöanstalt där hon upptäckt att hennes morbror Lars satt större delen av sin barndom. Också Astrids efterforskningar sätter farliga krafter i rörelse. Fler dödsfall följer och hon inser att hon själv nu är ett hett villebråd.
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bortfall :
2015-01-19 17:04
Deckare är inte riktigt min melodi, därför är detta min första Hedström. Jag är angenämt överraskad. Levande och nyanserad personskildring. Ypperlig miljöskildring (jag är där). Samhällsorienterat innehåll.
Betyg 4
2016-12-16 16:39
En av de bästa deckare jag läst på mycket länge. Fantastiskt välskriven, intressant och mycket spännande! Jag tyckte mycket om hennes Villette-deckare med Martine Poirot, och jag tycker väldigt mycket om hennes nya karaktär: Astrid Sammils. Jag ser väldigt mycket fram att följa henne i nästkommande böcker. Det här är en klar fempoängare för mig. En mycket spännande bok som jag varmt kan rekommendera!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bortfall
Liknande böcker:
Skamgrepp
 L. Cody
Polisen och den döde p..
 G. Unefäldt
Detektiv på hett plåttak
 S. Rutbäck Eriksson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
klädd för döden
 D. Leon
Morsarvet
 C. Granbom
Dödlig fjäril
 I. Boström
Dansar på din grav
 P. Liljestrand
Ättestupan
 J. Ekström
Fruset guld
 C. Börjlind