bokrecensioner boktips

Svarta korpar över Villette

Författare: Ingrid Hedström
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, historia, spänning
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789150113631


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är oktober 2008 och kaos råder i världsekonomin. På en isländsk bank i Luxemburg kliver en sekreterare oväntat in på högste chefens kontor och störtar några minuter senare mot sin död i ett hisschakt.
Samtidigt vänder sig uppretade belgiska småsparare till undersökningsdomaren Martine Poirot och kräver en utredning om den isländska bank i Luxemburg som försnillat deras sparpengar. Martine börjar nysta i bankhärvan och möter i Luxemburg en gammal vän som envist påstår att hans sekreterares död inte var en olycka som polisen anser, utan att hon mördats för att hon visste för mycket om banken.
I en fiskeby på Islands östkust gräver under tiden Martines man, historikern Thomas, i en gammal historia om svek och hat och brinnande längtan efter hämnd. Men vart tog hämnaren vägen?

"Vissa böcker är så bra att jag blir lite ledsen när jag har läst färdigt dem. De första dagarna efter det att jag har läst ut Svarta korpar över Villette är påfallande tomma, jag går och saknar alla inblandade." Lotta Olsson, DN
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svarta korpar över Villette :
2013-11-03 20:47
Länge tyckte jag att detta var den bästa boken i serien om Martine Poirot, men slutspurten på boken tog ned helheten. Jag tyckte att motivet var väldigt svagt och inte rimmade riktigt med hur mördaren agerade i övrigt. Samtidigt kändes det konstigt att så många människor i boken hade så dåligt omdöme. Men det som är bra är att Ingrid hittat lite nya infallsvinklar och nya personer att berätta om när hon flyttar handlingen från förra boken framåt i tiden. Även de gamla karaktärerna har utvecklats under de år som förflutit. Det är uppfriskande och gör att boken känns som en fräsch nystart.
Betyg 3
2015-04-20 08:36
Håller med Uffeman. Läsvärd.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svarta korpar över Villette
Liknande böcker:
Pastorsänkan
 K. Johansson
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter