bokrecensioner boktips

Brandgata

Författare: Ingrid Hedström
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kultur, spänning, dalarna
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789150117318


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den tidigare utrikesministern Agneta Myhre mördas brutalt på en kyrkogård i Dalarna, samtidigt som en förödande skogsbrand drar fram genom Bergslagsskogarna och hotar att ödelägga Astrid Sammils älskade Granåkers Hästberg.

Astrid är den som hittar den döda Agneta, och Dalapolisens mordutredning kommer snart besvärande nära henne själv då mycket tyder på att mordet har en koppling till hennes och Agnetas gemensamma förflutna i inbördeskrigets Bosnien på 90-talet.

Astrids väninna Carina Svahn börjar samtidigt nysta i ett tjugotre år gammalt ouppklarat mord på en tidigare vän och arbetskamrat sedan hon hittat en ledtråd i en gammal video från en danskväll. Efterforskningarna leder henne till ett lokalt vapenföretag men också rakt in i skogsbrandens växande inferno, ett inferno där allt kan gå förlorat, även spåren efter mördaren.

I Brandgata, Ingrid Hedströms tredje bok om Astrid Sammils, ställs Astrid inför händelser som på ett omvälvande vis kommer att påverka hennes framtid.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Brandgata :
2018-11-23 23:48
Som jag har väntat och längtat efter att få läsa den här boken. Och jag blev sannerligen inte besviken! Den tredje boken om diplomaten Astrid Sammils i Granåkers Hästberg och väninnan, den härliga före-detta småkriminella Carina Svahn i en ny spännande, välskriven och mycket engagerande deckare som jag omöjligt kunde lägga ifrån mig. Jag läste ut den på några timmar, kunde bokstavligt talat inte sluta läsa förrän boken var slut. Precis som i Ingrid Hedströms förra serie om undersökningsdomaren Martine Poirot i den fiktiva belgiska staden Villette så höjer Ingrid Hedström sig över majoriteten av svenska deckarförfattare enligt mig. Hennes böcker är mer välskrivna, känns samtidigt mer realistiska och blir till bladvändare som det är omöjligt att inte sträckläsa. Jag kan riktigt varmt rekommendera den här boken, men de bör läsas i ordning!
Toppbetyg, en mycket stark 5:a!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Brandgata
Liknande böcker:
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter
En snygg historia
 A. Goldstein