bokrecensioner boktips

Lärarinnan i Villette

Författare: Ingrid Hedström
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, historia
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789150108767


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En kvinna blir påkörd och dödad i den belgiska staden Villette. Det ser ut som en smitningsolycka, men flera vittnen hävdar att det var mord. När undersökningsdomaren Martine Poirot börjar utreda fallet upptäcker hon snart att den döda kvinnan dolde en hemlighet.

Samtidigt försöker Martines man, historikern Thomas, ta reda på vad som ligger bakom den massgrav som upptäcks när grunden grävs till ett nytt köpcentrum. På var sitt håll arbetar sig Martine och Thomas närmare mörka sanningar ut ur det förflutna, farliga hemligheter som många vill bevara till varje pris.


Medelbetyg: 3,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lärarinnan i Villette :
2010-07-07 16:05
Jag gillar Ingrids stil. Hon har en belevad berättarstil som påminner om Agatha Christie, även om historien mer påminner om Caroline Graham. Det är småtrevligt och karaktärerna mysiga. Det är en lovande debut, men historien är kort och inte speciellt spännande, den kunde också gått mer på djupet. Men jag ser fram att läsa de andra böckerna i serien.
Betyg 3
2011-08-22 07:58
När en bok börjar med ett persongalleri så tjuter varningsklockorna hos mig. Det är ett bevis för att författaren själv tycker att boken är lite rörig och vill hjälpa läsarna att hålla ordning på alla karaktärer. Tyvärr hade jag inte fel. Det var svårt att hålla isär alla namn och det drog ner betyget på boken.

En medlmåttig trea i betyg.
Betyg 3
2016-12-16 16:40
Jag gillar verkligen Ingrid Hedströms deckare. Det var ett tag sedan jag lyssnade på den, men jag vet att den var bra!
Betyg 4
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Den vidrige
 A. Wahl