bokrecensioner boktips

Själens osaliga längtan

Originaltitel: Her fearful symmetry
Författare: Audrey Niffenegger
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789174291520


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Julia and Valentina Poole are normal American teenagers - normal, at least, for identical 'mirror' twins who have no interest in college or jobs or possibly anything outside their cozy suburban home. But everything changes when they receive notice that an aunt whom they didn't know existed has died and left them her flat in an apartment block overlooking Highgate Cemetery in London. They feel that at last their own lives can begin ...but have no idea that they've been summoned into a tangle of fraying lives, from the obsessive-compulsive crossword setter who lives above them to their aunt's mysterious and elusive lover who lives below them, and even to their aunt herself, who never got over her estrangement from the twins' mother - and who can't even seem to quite leave her flat...With Highgate Cemetery itself a character and echoes of Henry James and Charles Dickens, "Her Fearful Symmetry" is a delicious and deadly twenty-first-century ghost story about Niffenegger's familiar themes of love, loss and identity.
Medelbetyg: 4,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Själens osaliga längtan :
2010-08-24 09:49
Boken börjar på ett mycket originellt sätt och skiljer sig i också rejält från de böcker som jag brukar läsa. Det här är en spökhistoria, den är välskriven, underhållande och spännande, personteckningen är rätt bra, men slutet är lite av en besvikelse.
Betyg 4
2010-10-01 12:39
Att läsa Niffenegger är en ren fröjd. Jag älskade denna boken, och skrattade rakt ut flera gånger - genom drygt 2/3 av boken. Sedan kom twisten, förklaringen och slutet, och de var tyvärr lite av en besvikelse.

Problemet är att författaren inte riktigt fått ihop en genomgående stämning. Trots att det är en sorts spökhistoria så kör författaren på en härlig lite querky stil genom största delen av boken, för att i sista vändan plötsligt dra ner den på mörka grumliga vatten.
Hade boken från början haft mörkare undertoner hade det inte känts så fel när karaktärerna man lärt sig tycka om plötsligt allihop verkar börja lida av något slags hjärnsläpp, och historien tar en illa understödd vändning. Nu blev tyvärr resultatet ojämnt.

Trots det ger jag boken en 4:a. Men det hade kunnat bli en 5:a med en annan avslutning.
Betyg 4
2011-03-01 18:24
En saga för vuxna. Jag blev helt uppslukad av denna Fantasy.
Betyg 4
2011-05-25 13:24
[...] Älskar den här boken, den griper tag i en och äntligen har jag hittat en bok som jag sugs in i. Inte en bok som jag kollar hur många sidor det är kvar för att jag vill att den ska ta slut, utan för att jag hoppas att den inte ska det. Det märks att det är en bra bok om det känns som man är med på riktigt, där det känns som att man kliver in i deras värld och är där med dem. Så nu när boken är slut känns det så tomt. [...]

Läs hela recensionen på min blogg:
http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/05/sjalens-osaliga-langtan.html
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Själens osaliga längtan
Liknande böcker:
Det stora julkalaset
 J. Stubbs
Stanna hos mig
 A. Adébáyò
Barn av ensamheten
 M. Sandemo
Den sista kvinnan
 A. Olafsdottir
Fiskarens barn
 V. Österman
Farlig förälskelse
 J. Blackmore
Lilla rosenknopp
 I. Noll
Tusen bitar
 M. Jarl
Nä, nu blommar det
 L. Holtti Claesson
Vinnarna
 F. Backman