bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Tidresenärens hustru
Tidsresenärens hustru
Liknande böcker:
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSjälens osaliga längtan

 
Originaltitel: Her fearful symmetry
Författare: Audrey Niffenegger
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789174291520
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Julia and Valentina Poole are normal American teenagers - normal, at least, for identical 'mirror' twins who have no interest in college or jobs or possibly anything outside their cozy suburban home. But everything changes when they receive notice that an aunt whom they didn't know existed has died and left them her flat in an apartment block overlooking Highgate Cemetery in London. They feel that at last their own lives can begin ...but have no idea that they've been summoned into a tangle of fraying lives, from the obsessive-compulsive crossword setter who lives above them to their aunt's mysterious and elusive lover who lives below them, and even to their aunt herself, who never got over her estrangement from the twins' mother - and who can't even seem to quite leave her flat...With Highgate Cemetery itself a character and echoes of Henry James and Charles Dickens, "Her Fearful Symmetry" is a delicious and deadly twenty-first-century ghost story about Niffenegger's familiar themes of love, loss and identity.

Medelbetyg: 4,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Själens osaliga längtan :


animisha 2010-08-24 09:49
Boken börjar på ett mycket originellt sätt och skiljer sig i också rejält från de böcker som jag brukar läsa. Det här är en spökhistoria, den är välskriven, underhållande och spännande, personteckningen är rätt bra, men slutet är lite av en besvikelse.
Betyg 4

katarina666 2010-10-01 12:39
Att läsa Niffenegger är en ren fröjd. Jag älskade denna boken, och skrattade rakt ut flera gånger - genom drygt 2/3 av boken. Sedan kom twisten, förklaringen och slutet, och de var tyvärr lite av en besvikelse.

Problemet är att författaren inte riktigt fått ihop en genomgående stämning. Trots att det är en sorts spökhistoria så kör författaren på en härlig lite querky stil genom största delen av boken, för att i sista vändan plötsligt dra ner den på mörka grumliga vatten.
Hade boken från början haft mörkare undertoner hade det inte känts så fel när karaktärerna man lärt sig tycka om plötsligt allihop verkar börja lida av något slags hjärnsläpp, och historien tar en illa understödd vändning. Nu blev tyvärr resultatet ojämnt.

Trots det ger jag boken en 4:a. Men det hade kunnat bli en 5:a med en annan avslutning.
Betyg 4

okidoki 2011-03-01 18:24
En saga för vuxna. Jag blev helt uppslukad av denna Fantasy.
Betyg 4

schitzo-cookie 2011-05-25 13:24
[...] Älskar den här boken, den griper tag i en och äntligen har jag hittat en bok som jag sugs in i. Inte en bok som jag kollar hur många sidor det är kvar för att jag vill att den ska ta slut, utan för att jag hoppas att den inte ska det. Det märks att det är en bra bok om det känns som man är med på riktigt, där det känns som att man kliver in i deras värld och är där med dem. Så nu när boken är slut känns det så tomt. [...]

Läs hela recensionen på min blogg:
http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/05/sjalens-osaliga-langtan.html
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Själens osaliga längtan


  Köp boken som film på cdon: