bokrecensioner boktips

Tidsresenärens hustru

Författare: Audrey Niffenegger
Genre: Roman
ISBN: 9170021171


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tidsresenärens hustru är en storslagen kärleksberättelse om Clare, en egensinnig konstnär och Henry, en äventyrslysten bibliotekarie. De har känt varandra sedan Clare var 6 år och Henry var 36 och gifter sig när Clare är 22 år och Henry 30. Det låter otroligt, men är sant. Henry lider nämligen av en genetisk åkomma som får honom att ofrivilligt resa i tiden.

Plötsligt ställer Henrys genetiska klocka om sig och han kastas framåt eller bakåt i tiden. Och Clare kan bara vänta på att han ska återvända.

Henrys tidsresor är en hemlighet som svetsar samman de älskande trots alla smärtsamma uppbrott. Kampen mot Henrys sjukdom blir en kamp för att hålla fast tiden; livet självt. Tidsresenärens hustru formar sig till en berättelse om ögonblickets skönhet såväl som dess skörhet. Det är en historia om separation och saknad, men också om en närvaro så stark att den spränger alla gränser.
Medelbetyg: 4,38 (13 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tidsresenärens hustru :
2005-07-13 16:25
En av årets bästa läsupplevelser för mig! Första sidorna kändes upplägget rörigt och jag funderade t o m på att sluta läsa den. Efter några kapitel var jag helt fängslad och kunde inte sluta läsa. När man väl har hittat den röda tråden så är det kört ;-)
Den här boken är annorlunda än någon annan jag läst. Henrys och Clares öde är helt otroligt.
Betyg 5
2007-01-16 11:03
Väldigt annorlunda och vacker bok. Jag gillade den väldigt mycket, men läste den på engelska och under en väldigt lång tid, så därför upplevde jag den lite seg ibland. Men jag rekommenderar den helt klart!
Betyg 4
2007-06-20 22:43
varm och melankolisk som en höstdag i september.
Betyg 4
2009-01-13 21:55
Denna bok hittade till mig på Ica Maxi då alla böckerna var lästa under en julledighet...Gillade titeln...
Närjag sedan började läsa så blev jag otroligt överraskad över den fantastiska historia som jag hittat! Var rädd att det skulle bli ett magplask då tidsresorna blir något komplicerade...men det hänger ihop och är välgenomtänkt...
Otroligt romantisk, kul och annorlunda
jag önskar jag hade den oläst så jag kunde läsa den igen för första gången
Betyg 5
2009-05-02 12:22
Aningen förvirrat i början, men det visade sig vara en mycket fin kärlekshistoria när man väl kommit in i den. En speciell bok, och väldigt genomtänkt.
Betyg 4
2011-03-19 12:29
Upplägget liknade inte något annat, med huvudpersonerna i olika åldrar i varje kapitel. Trots detta blev det inte rörigt, bara ett stimulerande tankeexperiment.
Huvudpersonerna känns inte alldeles verklighetstrogna; det känns som att Niffenegger faller in i klichéer i framställningen av denna fascinerande historia.
Därför får den ingen femma, men jag rekommenderar den varmt om man gillar tankeexperiment av detta slag.
Betyg 4
2013-01-19 21:22
Det här är en verkligt stor kärlekshistoria, så vacker och smärtsam att det ibland är svårt att hålla tårarna borta. Magisk realism när den är som bäst!
Betyg 4
2015-04-17 20:36
Egentligen hade jag en fördom mot den här boken, eftersom jag har inte var särskilt road av filmen som gjordes av boken. Men jag fick den här boken i present och då ville jag ändå börja läsa den. Det blev en positiv överraskning. Mycket starkare och vackrare än jag trodde.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tidsresenärens hustru
Liknande böcker:
Djävulen på korset
 N. wa Thiongo
I hennes blick
 T. Kallifatides
Normala människor
 S. Rooney
Jungfrutornet
 E. Flygare-Carlén
Söndagspappan
 B. Plain
Familjen Corleone
 E. Falco
Sockerormen
 K. Smirnoff
Sockerormen
 K. Smirnoff
Hem till Niemis
 A. von Sydow