bokrecensioner boktips

Bree Tanners andra liv

Författare: Stephenie Meyer
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, mord, kärlek, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789132159213


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bree Tanners kan knappt minnas ett liv utan otäckt känsliga sinnen, övermänskliga reflexer och oövervinnelig styrka. Ett liv utan en obönhörlig törst efter blod... ett liv innan hon blev en vampyr.
Allt Bree känner till är livet ed de andra nyfödda. En hård och osäker tillvaro där vrje ögonblick kan vara ditt sista. Men så öter hon Diego, en annan nyfödd som är lika nyfiken som Bree på deras mystiska skapare. Vem är hon och varför har hon egentligen skapat dem?

I en ny spännande bok fylld av fara, mysterium och romantik berättar Stephenie Meyer den ödesdigra berättelsen om den nyfödda armén, från det att de förbereder sig för att anfalla Bella Swan och familjen Cullen ända till det förödande slutet.

Utdrag ur boken:
Det var hon - människan jag hade jagat för bara några minuter sedan. Doften hela mitt väsen hade riktat in sig på. Den söta, våta doften av det ljuvligaste blod jag någonsin hade spårat. Det känndes som om min munn och strupe började brinna.
Jag kämpade vilt för att bevara förnuftet - koncentrera mig på det faktum att Jasper bara väntade på att jag skulle flyga upp igen, så att han kunde döda mig - men bara en del av mig lyckades. Det känndes som om jag höll på att slita av ig själv på mitten när jag försökte hålla mig kvar nere på marken.

Medelbetyg: 3,93 (27 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bree Tanners andra liv :
2010-06-13 12:27
Läsvärd, speciellt om man läst twilightserien. Man får ett nytt perspektiv på den tredje boken "Ljudet av dit hjärta".
I den boken kände jag ingen empati för den nyfödda vampyren alls, men i denhär boken får man veta vad som ligger bakom henns beteende och varför det slutade som det gjorde.
Betyg 4
2010-07-19 00:42
Boken var verkligen bra fast det var ett hämskt slut även fast man viste hur den skulle sluta
Betyg 5
2010-07-28 22:29
en som borde läsas! men den gick lite för fort
Betyg 4
2010-07-29 09:42
Väldigtbra bok!
Om du gillar twilight så borde du läsa den har boken!
Jag tyckte att det var dåligt att den var så kort, tog slut för snabbt :(

Läs!
Betyg 4
2010-10-11 19:13
Den var skit bra, det är en ''Ljudet av ditt hjärta'' novell och den här är helt fantastisk. Man får se de nyfödda ur ett helt annat perspektiv. Bree känner bara til livet med de nyfödda och hon och Diego är nyfikna på deras skapare, varför har hon skapat dem? En kort men ändå fantastisk bok. Många vet ju hur den sluta men den är helt klart läsvärd!! <3
Betyg 5
2010-10-20 02:38
Långt ifrån de bästa Meyer gjort. Men känns som en bra i fyllnad om Bree och skapandet av vampyr armen. Synd bara att de förstördes med att man redan visste hur allt skulle sluta. Fast tycker hon kunnat utveckla de ytterligare en snäpp genom att börja med när Bree var människa istället
Betyg 4
2010-12-25 15:40
Likaså som hon fångar läsaren i Twilight serien så blir man fast här, och likaså vill man inte att boken ska ta slut. Underbart.
Betyg 5
2011-03-08 17:44
Jag blev förvånad på hur mycket jag tyckte om boken och Bree. Den är alldeles för kort och när jag lärde känna Bree blev jag besviken på att jag redan visste hennes framtid. Boken hade kunnat utvecklats men trots det tycker jag att det är en läsvärd bok som visar Brees del i det stora hela.
Betyg 4
2011-03-19 14:24
Jag läser den nu. Den är jättebra xD
Betyg 5
2011-03-26 15:56
En svag fyra dock... Det var en ny sida an hela historien men det var så mycket som saknades, den hade gjort sig bättre som en "riktig" bok. Man blev sugen att läsa om boken och se filmen, tyvärr har jag svårt att lägga åt sidan att det inte är det som är hela tanken. Får lite "mjölka ur alla pengar som bara går" känsla tyvärr men det är nog bara jag. Ändå bra litteratur som jag skulle rekommendera till vilken tonårig tjej som helst.
Betyg 4
2011-06-05 22:56
Först var jag jätteskeptisk till den här boken, för jag har väldigt svårt för böcker som inte slutar lyckligt. Till slut blev jag övertalad av en kompis och läste den. Den var bra, det kan jag inte säga någonting om och man fick se saken ur ett helt nytt perspektiv, men ändå tyckte jag att det saknades något.

Den var alldeles för kort. Det kändes som det bara var en del av en bok. Dessutom var den helt sjukt deprimerande. Allt gick bara dåligt för henne och det fanns inte ens något töntigt, rosenskimrande slut som kunde väga upp det.

Om det hade funnits något glatt och positivt med boken och om den hade varit längre skulle det ha funnits stor potential till en femma och fantastisk bra, men nu blir det bara en trea och läsvärd.
Betyg 3
2011-09-01 15:39
Den här boken tycker jag om även om språket kunde vara bättre. Läsvärd även om man inte tyckte om Twilight serien.
Betyg 3
2011-10-05 20:56
Lite väl kort men väldigt bra :D
Betyg 5
2011-11-11 13:05
Då jag läst Stephanie Meyers andra böcker och älskat dem då hon är en väldigt bra författare blev jag chockad av att den här boken var så... dålig, den verkade vara ett ogenomarbetat projekt som tagit någon vecka högst att skriva. Blev väldigt besviken då den med Stephanie Meyers talang skulle kunna bli hur bra som helst. En besvikelse, borde ha varit mycket längre.
Betyg 1
2013-01-05 21:37
Jag tyckte verkligen om den.Man får lära dem nyfödda vampyrerna mer och deras liv djupare.Dem (Bree och Diego) upptäcker mer saker om dem själva och man får följa deras liv som nyfödd vampyr till slutet....
Betyg 4
2013-12-31 11:45
Bokens handling beskriver Bree Tanners korta liv som nyfödd vampyr.
Seg och långdragen.
Betyg 2
2014-04-19 22:12
Grät nästan när jag närmade mig slutet, tyckte synd om Diego och Bree, dem förtjänade inte att dö sådär grymt. Helt klart läsvärd, faktiskt den första av Meyers böcker jag tyckt om. En stark fyra.
Betyg 4
2015-03-14 16:27
Den var helt okej.
Betyg 3
2015-03-14 16:29
En bra och intressant fristående bok av bok tre i twilightserien. :)
Betyg 4
2022-02-24 06:55
Bok 5 är en fristående novell . Denna bok skiljer sig från de övriga böckerna ur serien eftersom den är skriven ur de vampyrerna som livnär sig på människornas blod. Vem minns Bree som var en bi karaktär i bok 4. Hon var med i filmen i 5 minuter och hon var så oviktig att man hade kunnat klippa bort henne. Istället skriver Stephenie Meyer en novell som är i klass med de övriga böckerna om inte bättre.
Det är synd att författaren valde ge Bree ett sådant slut i bok 4,det går inte att ta tillbaka. Däremot om hon väljer att fortsätta på serien så hoppas jag att istället att böckerna ska åter handla om Bella så skriver hon om de rödögda . Kanske de äldsta, det hade nog blivit en succé.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bree Tanners andra liv
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander