bokrecensioner boktips

Breaking Dawn

Författare: Stephenie Meyer
Genre: Fantasy
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom, vampyr
Utgivningsår: 2008
ISBN: 1905654294


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bok 4 i Twilight serien, på svenska heter fjärde boken Så länge vi båda andas

To be irrevocably in love with a vampire is both fantasy and nightmare woven into a dangerously heightened reality for Bella Swan. Pullde in one direction by her intense passion for Edward Cullen, and in another by her profound connection to werewolf Jacob Black, she has endured a tumultuous year of temptation, loss and strife to reach the ultimate turning point. Her imminent choice to either join the dark but seductive world og immortals or pursuea fully human life has become the thread from which the fate of two tribes hangs.

Medelbetyg: 3,54 (28 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Breaking Dawn :
2008-10-12 01:28
Avslutande boken i twilightserien men blev lite besviken på upplösningen.
Betyg 2
2008-10-16 09:20
Man kan inte annat än älska den. 754 sidor och en fröjd att läsa, Stephenie älskar verkligen sina figurer och det märks genom hela boken.
Lite irreterad blir jag när jag läser att den jämförs med Harry Potter. För det första är Harry en berättelse om ödet, ödet har gjort att han måste sloss medans Twilight är en ren och skär kärleks saga. Om problem att vara olika men är ändå helt rätta för varandra.
Själv ser jag inte likheten med dessa två mer än att båda är ungdomsböcker och fantasy.
Betyg 5
2008-10-31 17:22
Ååh vad den är bra:) fast jag fattade inte riktigt alla orsaker till olika händelser... men love it ändå:D
Betyg 5
2009-01-19 11:43
Har bara ett ord: överskattad!
Betyg 2
2009-02-13 23:57
älskar den! den är, ärligt, den bästa i hela serien! Och slutet är helt perfekt också...! finns inga ord, bara love it!!
Betyg 5
2009-03-13 00:15
Första boken jag någonsin läst på engelska och dessutom den bästa boken jag någonsin läst (för en lite bätte recension kolla in "Så länge vi båda andas")
Betyg 5
2009-03-13 12:34
Fastnade inte för denna bok då jag anser att handlingen bara blir mer och mer patetisk. Allt känns väldigt orealistiskt (hur det nu skulle kunna kännas annat än orealistiskt när det är en fantasy bok...) och töntigt. Blir helt enkelt för mycket.
Betyg 2
2009-03-29 17:54
Är en helt fantastisk bok, brukar inte gilla böcker på engelska pga språket, men det var inget problem här. Älskar Stephanies engelska nästan lika mycket som böckerna...
Tycker inte så mycket om att Stephanie skriver så mycket ur Jacobs perspektiv. Hans del blir lite för mycket och lite för tråkig. Annars väldigt bra. Kunde kanske slutat bättre. Hade varit trevligt med en "vad-hände-sen-bok" men jag antar att man får fantisera...
Bellan, jag tror att man har jämfört Harry Potter böckerna och Twilight serien på det sett att de båda äger. Men håller med, en dålig liknelse.
Betyg 5
2009-04-13 01:33
Den kanske skulle haft en femma, men den var lite väl förutsägbar samt att huvudpersonen var lite väl trögtänkt ett tag. Annars är det fortfarande bra karaktärer och bra berättarteknik.

Ljudboken på engelska har en fantastiskt bra uppläsare.
Betyg 4
2009-07-24 23:17
svagaste boken i serien och ärligt talat lite av en besvikelse, den var inte alls vad jag väntat mig
Betyg 4
2009-08-11 22:38
Fantastisk ! Alla händelser som man längtade efter hände i sista boken.
Men de bästa böckerna i serien är den första och tredje :)
EN SJÄLVKLAR 5:a PRECIS SOM DE ANDRA BÖCKERNA I SERIEN !!!
Betyg 5
2010-07-22 09:52
De andra böckerna kunde kännas något förutsägbara men denna överaskade mig faktiskt. Tyckte mycket om intrigerna och det hela kädes som ett mycket bra avslut på serien.
Betyg 4
2011-09-30 19:39
Jag tycker om när Bella upptäcker sina krafter och Jacobs monologer. That's about it.
Betyg 2
2011-10-26 20:50
Okej. Andas, Sara, andas. Ta det lugnt.

Andas.

SÅ HÄR FÅR MAN FAN INTE GÖRA!!!

Man får inte ändra reglerna i sitt egna universum bara för att alla ska leva lyckliga i alla sina dagar!!! ARGH!!! Jag blir så arg!! Inte okej.

Hela den här satans bokserien handlar om Bellas "svåra" val om hon ska ge upp sin mänsklighet och hela sin framtid med familj och vänner för Edward, eller ge upp honom. Val. Hon kan inte få både och, förutom att det kan hon tydligen nu verkar det som! WHAT?! Ursäkta mig, men det är INTE OKEJ. Du har just förstört hela bokserien, för uppenbarligen är att vara vampyr det absolut bästa som någonsin kan hända någon! Inte nog med att allt ser bättre ut och du hör allt mycket klarare, du blir samtidigt sjukt snygg och den där törsten? PFFT! Bara veklingar som inte kan hantera den och inga som helst problem för Bella Sue.

Vem skulle INTE vilja vara vampyr, liksom?

Hennes pappa? Han är där och bryr sig inte.
Hennes mamma? Hon är där och bryr sig inte.
Hennes vänner? Vilka vänner, hon har ju faktiskt aldrig haft några förutooom... (Se nästa)
Jacob? Han är där och blir förälskad i Reneesme (vilket nog är det mest avskyvärda namn jag någonsin hört) och gör alla till enda stor lycklig familj.
Konflikten? Vilken konflikt...? Den försvann samtidigt som perfekta Bella och perfekt Edward fick sitt perfekt barn som alla andra perfekta människor och perfekta vampyrer avgudar så fort de lagt ögonen på den perfekta lilla råttan.

USCH, USCH, USCH!

(ja, det finns en exakt likadan recension av mig på den svenska. Den här boken förtjänar inte så högt medel varken på engelska eller svenska - även om jag inte läst den översatta)
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Breaking Dawn
Liknande böcker:
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander