bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Breaking Dawn
Bree Tanners andra liv
Eclipse
Genom dina ögon
New Moon
När jag hör din röst
Om jag kunde drömma
Så länge vi båda andas
The Host
Twilight
Liknande böcker:
Trollkarlarna
 M. Sanden
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
Kittys spökhistorier
 C. Keene
En stjärna för Megan
 A. Baillie
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Min hemliga tvilling
 K. Lundberg Hahn
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLjudet av ditt hjärta

 
Originaltitel: Eclipse
Författare: Stephenie Meyer
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789132153983
 
Spänning:  8
Romantik:  9
Humor:  6
Lärorik:  2
Sorglig:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tredje boken i serien om Twilight.

Ljudet av ditt hjärta är den uppmärksammade fortsättningen i Stephenie Meyers berättelse om Bellas och Edwards omöjliga kärlek.

''Bella?'' Edwards mjuka röst hördes bakom mig. Jag vände mig om och såg honom jogga uppför trappan, med vindrufsigt hår efter att ha sprungit. Han omfamnade mig genast, precis som på parkeringsplatsen, och kysste mig igen. Kyssen skrämde mig. Den var för laddad och hans läppar pressades alltför hårt och desperat mot mina - som om han var rädd att vår tid höll på att rinna ut.

En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt för att ta ut sin hämnd på Bella som åter igen befinner sig omgiven av fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar.

Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv eller död.
Men vad är vad?

Medelbetyg: 4,32 (76 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ljudet av ditt hjärta :


Virus 2008-09-26 18:30
Jag älskar serien! men jag är osäker på vad jag tycker om den hän än... den var bra, det är klart! och den blir lite bättre för varje gång jag läser slutet, men det var ju så förbannat sorgligt i slutet! stackars Jacob, just den där sista meningen:
"Jag sprang ännu fortare, lät Jacob Black försvinna bakom mig."

Just de orden fick mig att börja gråta floder! okey... lite överdrivet... men jag KÄNDE för att gråta floder! om jag inte hade varit i skolan första gången jag läste det så hade jag gjort det, men andra gången... DÅ grät jag. Egentligen är den så förtvivlande igenom hela boken.. Bara massa sorgsna ord och känslor, så man känner nästan för att gråta hela tiden...
men eftersom den slutade lite sorgligt så vet jag fortfarande inte vilket betyg den får... men den är uppe i 4:a poäng iaf tror jag... Vi får se om det blir en till bok... Det måste det väl bli? vi får se, vi får se... okey... det får en 4:a nu...
Betyg 4

ForgottenChild. 2008-09-28 11:15
Jag älskade den, :D Man känner sig som att man skulle kunna gråta floder genom hela boken. Men okänsliga lilla jag grät bara lite i mitten för någon grej med Jacob.
Tyckte att den här boken var så full av fina känslor, och det är något slaks sorgligt skimmer över hela boken. Som gör den så älsk värd - Å så himla bra den var... jag tror jag dör. xD
Hur som helst läs den, kan inte fjärde komma ut nu bara!
Men det blir väl inte förs ens nästa höst på svenska ..:SxD
LÄÄS DEN! :D<3
Betyg 5

Oline 2008-10-18 15:46
Hej,
att man måste vänta ända till mars 2009 innan man får läsa fortsättningen...fyran. Har man börjat läsa denna serie, så är man fast. Vilken kärlekshistoria. Vilka känslor författaren förmedlar. Hon lyckas verkligen att nå ens innersta. Den står som ungdomsbok på biblioteket och stackars alla vuxna som inte hittar till ungdomshörnan.
Betyg 5

Bellan 2008-10-23 13:37
Lite irreterad över några fel stavningar annars var den lika bra som den engelska även om jag föredrar den engelska utgåvan.
Betyg 5

rosapantburk 2008-12-25 23:54
Super bra!!! Älskar denna serien!!
Betyg 5

enchanted 2008-12-31 00:18
Håller på att läsa den nu, och den är helt underbar!<3 hoppas på att Meyer påbörjar ett nyss projekt när hon är färdig med det här. Jag älskar hur hon skriver<3
Betyg 5

bookfreak- 2009-01-22 19:40
den är så spännande , jag har lääst den äger totalt och detta här är vad jag allltiiiiiiiiiiiiidd velat ha stephanie meyer du äger tack så mktt !
berättelserna om varulvarnas förflutna och allt de var så spännande och jaspers berättelse och hur det skulle gå för edward, bella , jacob
denna är är är är obeskrivlig allvarligt !
tack ännu en gång nån som skriver såna böcker som jag vill läsa !och älskar mkkt <'3
Betyg 5

OttiliaR 2009-01-30 12:46
Jag älskar denna boken! Det är min favorit av alla fyra böckerna. Helt otrolig.
Betyg 5

Efze 2009-02-13 12:21
Jag säger bara LÄS!
Betyg 5

whatastupidlamb 2009-03-11 18:18
jag tyckte denna var helt underbar, speciellt tältscenen :)
Betyg 5

Runko 2009-03-12 23:16
BRAVO Meyer! Ännu en fantastisk bok som verkligen fängslat mej! Fast Jacob är lite väl jobbigt trögtänkt, men men en del av spänningen i guess.

Men denna bok kan man säga var den mest händelselösa boken i serien med ändå top poäng för den eftersom jag verkligen älskar karaktärerna och stämningen i hela serien. Får en verkligen att finssa som en liten flicka
Betyg 5

balogh 2009-03-14 22:32
Fantastiskt bra bok!!! älskar den... meyer är ju bara så bra på att skriva, helt otroligt... en riktigt bra bok <3
det finns så mycket känslor i boken och man bara gråter och blr så tagen och hon lyckas verkligen beröra en... läs den NU!!!
Betyg 5

Nessa 2009-03-16 20:36
Den här är inte lika bra som första och andra boken i serien. Men jag gillar den ändå. Den är fängslande och det är väldigt svårt att sluta läsa.
Betyg 4

ElinJ 2009-03-19 19:57
WOW!!! :O Kan man ge en 6a??
Betyg 5

almgio 2009-03-29 17:44
Den här boken är klart läsvärd, väldigt fint skriven. Välvärd 5:a. Vad mer kan man säga?
Betyg 5

elina 2009-03-30 21:04
Stephenie Meyer sviker oss inte med den tredje uppföljaren heller.
Mycket bra, men ändå inte i klass med den första.
Betyg 4

babyballerina 2009-05-07 20:53
Älskar den här boken precis som de andra! Kommer att läsa alla Bella och Edwardböcker om och om igen och jag kommer inte tröttna! Den vackraste och bästa kärlekshistorien jag läst, och älskar Stephenies inslag av humor som får mig att brista ut i gapskratt då och då!
Endast en sak jag stör mig på i boken, men avslöjar inget för den sakens skull... Den är så värd att läsa!
Betyg 5

LoveYouPhilip 2009-05-09 13:14

Galet Galet bra bok! Jag är helt besatt av twilight. Stephanie är en helt underbar författarinna.
Dock störde jag mig sjukt mkt på den där jävla Jacob Black. Han förstörde verkligen jätte mkt och flera händelser med honom gjorde mig så arg så att jag bara ville skrika. Ett annat bevis på att stephenie bara är bäst helt enkelt. Det var synd att jacob var med annars hade boken helt klart fått en 5!! men nu kan jag nog tyvär bara ge den en arg 4! men jag ber er ändå alla som inte har läst den: LÄS DEN!!!

kram
Betyg 4

Twilight_ 2009-05-24 13:31
Det här är den tredje boken om Bella och Edward.
Allt ät bra mellan Bella Och Edward igen. Men det är nån som mördar folk i Seattle. Och Victoria har inte get upp. Men det är inte det värsta när Bella måste välja mellan Jacob och Edward, så klart tar hon Erdward men det är inte lett när varje gång hon träffar Jacob säger hon hej då men dom träffas igen. Och snart uptäcker Bella att hon känner nåt mer för Jacob.
Det här är en super bra bok lika bra som dom andra två om inte bättre ja jag tycker att den i alla fall slåt tvåan, men den är grymt bra läs läs läs den!
Betyg 5

Elisa-. 2009-06-14 21:58
Bella älskar Edward mer än någontingen annat men hennes vänskap med Jacob gör hela sitvationen så kompliserad. Och samtidigt är vampyren Victoria ute efter hämd mot Bella. Allt är i en enda röra och allt är Bellas fel. Vad ska hon göra för att det ska bli bra igen?

Eclipse (ljudet av ditt hjärta, på svenska) är min favorit bok av de fyra i Twilight serien.
Valet mellan Edward och Jacob, Gud det är jobbigt å läsa men så jä*la bra ändå!

LÄS
Betyg 5

v_ 2009-06-17 13:43
Såå otroooligt bra! Kanske den bästa boken i Twilight-serien. Älskar den! Läs!
Betyg 5

Phenomena 2009-07-23 15:52
En kärlekssaga kryddad av varulvar, vampyrer, kärlek, hat och svartsjuka.
Bok nummer tre om Bella, Edward och deras omöjliga kärlek.
Betyg 5

FASIM001 2009-08-09 19:35
Boken var JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄTE BRA!!!!!!!!! Man kan värkligen pusta ut när man läst den efter att ha läst 2:an(när jag hör din röst) varför, får du se själv!!!! Det finns inte mycket mer att säga, eller jo det gör det men då skulle det ta ett år för mig att skriva ner det, för jag ÄLSKAR DEN -eller de- SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ MYCKET!!!!!!!!! Men för att förkorta vad jag menar säger -eller skriver- jag LÄÄÄÄÄÄS DEN OCH ALLLLLLLLA DE ANDRA TWILIGHT BÖCKERNA!!!!!!!!!!!!!!! JAG LOVAR ATT DU KOMMER ATT ÄLLLLSKA DE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VIll fortfarande ge MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Betyg 5

twilightlover 2009-08-13 20:36
Denna bok innehåller massa känslor pga av att hon måste välja melan Sin äslskade Edward eller sin kära vän Jacob? Tycker Däremot att Jacob är så yttlig! Men denna boken inne håller massa känslor och när man väl har börjat med twilight så ska man inte sluta!
Betyg 5

Love_Baloo 2009-09-15 16:15
Den bästa av böckerna
Betyg 5

Zarisa 2009-09-27 15:54
Jag tyckte bara en sak var dåligt med den här boken - Jacob. Jag har hatat honom från första stund och jag blev så arg att jag kunde slita sönder pappret när han kysste henne :S Men annars är den helt underbar!
Betyg 5

fannyflinta 2009-11-16 18:39
När jag läste de tre första böckerna så tyckte jag mycket om dom. Jag tyckte att den var så annorlunda och spännande. När jag läste fyran kändes det dock som att hela serien förstördes och det var på den tiden som hela Twilight-hysterin startade, vilket gjorde att jag tröttnade och började tycka det var töntigt. Men jag tyckte om bok 1-3. Det är ju ändå väldigt läsvärda böcker...
Betyg 4

minnis90 2009-11-19 16:56
Vad är grejen med Twilight-serien?
Betyg 1

dosma 2010-01-03 17:44
skit bra bok!!!!!! älskade den verkligen! Men jag gillar verkligen inte Jacob Black! han är ett så himla stort ego! enligt mig då...

aja boken var bra ;D <3333 love love love <33
Betyg 5

tigergirl 2010-01-28 18:35
Denna bok är precis lika bra som de andra tycker jag. Jag gillar dessa böcker riktigt mycket. I alla fall de jag har läst så här långt.
Betyg 4

Tyskan 2010-02-16 12:22
Jag älskar Twilight-serien och tycker det är det bästa som jag läste sedan Harry Potter. Stephenie är ofattbar bra med att beskriva känslor. Kärleken mellan Bella och Edward är det mest romantiska som jag någonsin läst. Jag läste de andra böckerna först (del 1,2,4) och den här till slut. För fan också! Jag ska bränna denna bok!!! Hon förstör allting! Hur kan Bella vara så hjärtlös att hångla med Jacob hela tiden! Hur skulle det kännas om Edward gjorde likadant?! Och det enda hon kan tänka på är att Jakob inte ska lida! Hur är det med Edward? Lider inte han då hon förstör deras perfekta kärlek? Hur dumt det hela! Det funkar inte med att vara kär i Jakob och ändå älska Edward lika mycket som förr!
Betyg 1

emme 2010-04-09 14:49
Jag läste den för ett tag sen till sida 80 och hatade den (men ändå! så får man den där känslan av beroende! Varför?!) och jag läste den igen och den var bättre då. Men jag hatar ändå Twilight!
Stephenie Meyer skriver på ett alldeles för utdraget sätt samtidigt som karaktärerna är för ytliga. Och det är skillnad mellan att skriva en berättelse i dåtid och att typ skriva som med punkter om vad man har gjort typ... ungefär:
- Jag såg att han menade si och så
- Då gjorde jag så
- Då sa han så

Typ så känns det när man läser Twilightböckerna - som en.... lista som man har med sig till ICA

Stephenie Meyer (jag läste i FRIDA-tidningen) hade bara en dröm en natt om en tjej som blev kär i en vampyr och sedan skrev hon bara ner allt och vips så är hon en författare (?!) Det funkar inte! Det är DET som jag stör mig på (blandannat) på Meyer ´s böcker - hon tror att hon kunde bli en författare på bara en natt..

Men jag kan väl kanske läsa fjärde boken ändå... kanske

Men en trea BARA tackvare humorn och ändå är den här den bästa hittills i hela Twilight (även om jag inte gillar den så mycket).
Betyg 3

Cinderella 2010-05-03 16:16
Jättebra!
Läst hela serien flera gånger
Betyg 4

HaQaW 2010-06-15 15:59
Den här känns lite för mkt väntsträcka, men den är underbar i slutet. Det här har jag tagit direkt ur mitt minne, så det är ju inte exakt:
"Bella..." Han tvingade sig att pressa fram orden. "Jag har just slitit en levande varelse i stycken mitt framför ögonen på dig. Menar du att det inte... Påverkar dig?"
"Inte direkt. Jag var bara orolig för att du eller Seth skulle bli skadad."
Just den biten och en bit framåt har jag läst jag vet inte hur många gånger. Detsamma gäller Jacobs och Edwards samtal i tältet. De två styckena höjer mitt betyg till 4.
Betyg 4

pepsen 2010-07-19 00:47
Jag älskar den här boken den är min favorit av dom här fyra.
Det finns nog inget att klaga på enligt mig!!!
Betyg 5

twilightfan 2010-07-20 23:14
Jag älskar dem!!!! Det har kommit en brutal seriemördare till Seattle, en vampyr försöker få hämd och jagar Bella, hon måste välja mellan den passionerade kärleken till Edward och den djupa vänskapen med Jacob och även om hon ska förbli dödlig eller odödlig. Kampen mellan varulvar och vampyrer riskerar att börja.
Betyg 5

Commotion 2010-08-24 16:06
Även om utgången i böckerna och serien sedan länge blivit uppenbar, så slutar den inte att hänföra. Vägen till själva uppgörelsen kantas av så mycket mer, som borde vara mindre prioriterat, men ack nej. Just detta är vad som griper tag och lockar en in i berättelsen.

Så det går alltså inte att vara Schweiz i detta sammanhang, utan boken får högsta möjliga betyg.
Betyg 5

RebeckaJ 2010-10-01 19:06
Suuper! Älskar söta vampyrer!!
Betyg 3

joelin0713 2010-10-03 15:49
Det är den sämta i serien hittils, men ändå väldigt bra. Mitten var det värsta, men det blev bättre till slutet och epilogen berördes jag mycket av.
Betyg 3

emkay 2010-12-18 02:31
Meyer gör det igen! Älskar Twilight-serien.
Betyg 5

Marre 2011-01-17 20:29
Den här var bra som alla de andra twilight böckerna men vissa saker blev liite överdrivna... och vissa saker var dimmiga, men den var bra :D
Betyg 4

TusendelFörsent 2011-09-01 15:32
Kan inte bella för någon gångs skull vara stark och sluta snyfta? Vampyrerna i Twilight är bara puttifnuttiga och gulliga.
Betyg 2

TwilightponyHP 2011-10-05 21:07
Vilket liv Bella har/hade(hur man nu ser på det)! Tycker framsidebilden passar perfekt, att hon försöker slita sig loss från Jacob men det går inte helt.. Fantastisk bok(och film med för den delen)!

//Den lilla 99:an :)
Betyg 5

gosans 2012-02-16 17:53
Tredje boken i serien om Twilight.

Ljudet av ditt hjärta är den uppmärksammade fortsättningen i Stephenie Meyers berättelse om Bellas och Edwards omöjliga kärlek.

''Bella?'' Edwards mjuka röst hördes bakom mig. Jag vände mig om och såg honom jogga uppför trappan, med vindrufsigt hår efter att ha sprungit. Han omfamnade mig genast, precis som på parkeringsplatsen, och kysste mig igen. Kyssen skrämde mig. Den var för laddad och hans läppar pressades alltför hårt och desperat mot mina - som om han var rädd att vår tid höll på att rinna ut.

En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt för att ta ut sin hämnd på Bella som åter igen befinner sig omgiven av fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar.

Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv eller död.
Men vad är vad?
Betyg 5

ElinoreG 2013-01-05 21:39
Jag älskar hela serien.Så sjukt bra! Den näst bästa i bokserien.Det finns så otroligt bra saker i den.Fast den är ju verkligen sorglig.Jag gråter nästan när jag tänker på en del i boken.Vem utav Jacob och Edward ska Bella välja? Vill hon fortsätta leva eller bli odödlig? Kommer hon ge upp sig själv när vampyr armen kommer? Så mycket spännande,läs den så får du veta!
Betyg 5

bonadea 2014-07-25 13:44
Flera miljoner tonåringar kan inte ha fel , ljudet av ditt hjärta är tredje delen och lika bra som de två första böckerna . Jag tycker böckerna är bättre än filmerna och fast det är ungdoms böcker så går det att läsas av vuxna oxå även om det finns delar av historien som är fjantiga men i det stora hela är det bra bok.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ljudet av ditt hjärta


  Köp boken som film på cdon: