bokrecensioner boktips

Genom dina ögon

Originaltitel: The host
Författare: Stephenie Meyer
Genre: Science-Fiction
Ämnesord: krig, kärlek, kultur, spänning, äventyr
ISBN: 9789132157080


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jorden har invaderats av en ras som tar över människornas sinnen medan de lämnar kroppen intakt och större delen av mänskligheten har dukat under. Men Melanie Stryder vägrar att tyna bort. Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle vara att ta över en människas kropp: de överväldigande känslorna, de allt för tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte har väntat sig att den tidigare ägaren av kroppen vägrar att ge sig av och överlämna kroppen till henne. Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared, mannen hon älskar och som hittills lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött. Hotet från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av för att finna mannen som de båda älskar.

Utdrag ur boken:
Orden rann ur Melaine igen: "Du älskar honom också, även utan mig. Det känns inte på samma sätt som för mig. Annorlunda. Jag märkte det inte förrän vi träffade honom, förrän du såg honom för första gången. Hur gick det till? Hur kan en decimeterlång mask förälska sig i en människa?"
"Mask?"
"Förlåt. Du har väl... lemmar antar jag."
"Inte precis, de är mer som antenner. Och jag är ganska mycket längre än en decimeter när de är utsträckta."

Medelbetyg: 4 (18 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Genom dina ögon :
2009-10-15 09:47
Jag är själv inte så förtjust i science-fiction men eftersom att jag tycker så bra om Stephenie Meyer var jag tvungen att läsa boken, och hon gjorde mig inte besviken.
Hennes språk har utvecklats under de fyra senaste böckerna, och i den här boken flöt det på väldigt bra och fint. Det är en spännande bok som bjuder på överraskningar, skratt och tårar.
Jag rekommenderar boken som får en stark fyra.
Betyg 4
2010-01-16 17:41
Egentligen inte min typ av bok. Men trots att den nog egentligen är skriven för en yngre läsare så griper den tag i mig och jag vill se hur det går. Hon skriver på ett sådant sätt att man faktiskt köper alla konstigheter och kan leva sig in i den världen. Kommer att läsa fortsättningen om det blir en sådan.
Betyg 4
2010-01-23 21:55
Boken är otroligt bra och man kan knappt sluta läsa den, vissa bitar kan vara lite långtråkigare än andra, men det är bara för att man har väldigt höga förväntingar på Stephanie Meyer. Men jag tycker nog att Genom dina ögon är lika bra som Twilight serien, om inte bättre också!
Mycket läsvärd!
Betyg 5
2010-02-25 14:18
Jag gillar själv inte science fiction (förutom Harry potter) men denna boken har allt! Den har kärlek, spänning, gåtor m.m. Sjukt spännande! Kunde itne sluta läsa den! Ville läsa snabbare så att jag fick veta vad som hänt och samtidigt saktare så att den inte skulle ta slut. Har både läst den på engelska, svenska och lyssnat på engelsk ljudbok(då jag inte gillar de svenska rösterna).
Har svårt att hitta en passande bok efter denna då jag bara vill läsa någon som är lika bra som den. Jag både skrattade, grät och var förbannad när jag läste den allteftersom vad som hände. Man levde sig in i rollen som "parasit" och kände "vad har jag gjort fel?" och man blev lite småfärälskad i de tre huvudpersonerna. Bättre än Twilight-serien även om den var sjukt bra med.

Betyg 6/5
Betyg 5
2010-06-15 16:14
Jag tycker faktiskt inte att denna bok är så otrolig. Ja, den är bra, när man väl kommit igång, och det tar 100 sidor. När jag började med den var jag redan (om jag får säga det själv) en professionell bokläsare, och jag hade lätt för att leva mig in i böcker. Men från första början var jag förvirrad, å så förvirrad. "Korsar djupa vatten kastade en blick på sin assistent som inte kunde beskrivas på något annat sätt än arg." Vadå "Korsar djupa vatten"? Är det en person, eller vad? Sådana frågor ställde man sig själv och boken. Så det tog ett tag innan man fattade nånting av vad man läste, och det tog ännu ängre innan det blev någorlunda intressant, och jag hade tagit mig igenom över halva boken innan jag faktiskt tyckte att den var bra. Det här var snart ett halvår sedan, och sedan dess har jag läst den igen. Då, när man förstod från början, var den lättare att tycka om, men den här boken rekommenderar jag verkligen INTE för nybörjarläsare, då även jag tyckte att den var svår. Den får en 3:a.
Betyg 3
2010-07-06 22:32
Trodde den var bättre än Twilight men Usch! Den här blev jag så trött på efter bara 30 sidor. Och då tänkte jag att "läsa 600 sidor som man inte ens kommer va nöjd med?" Nej tack!
Ingen mer Stephenie Meyer - böcker för mig!
Betyg 1
2010-07-13 22:56
nu var de ganska länge sedan jag läste den häöär boken, men den var bra, till och med riktigt bra mot slutet men måste erkänna att den var riktigt seg i början, tyvär! men som sagt blev den bättre mot slutet och man märkte att detta var mer av en "vuxenbok" jämfört med twilight...
Betyg 3
2010-07-27 00:30
Citat från balogh: men som sagt blev den bättre mot slutet och man märkte att detta var mer av en "vuxenbok" jämfört med twilight...
Bla bla bla, jag är elva år och fattade allt. Och som ni ser har jag gett en 5:a.
Betyg 5
2010-10-14 18:44
Har aldrig läst något bättre. Miljöbeskrivningarna är fantastiska. Detta visar verkligen att man ska ge allt och alla en chans.
Värd att läsas!!!
Betyg 5
2011-04-21 20:13
I början tyckte jag att boken var sjukt seg. Men jag fortsatte att läsa och som med alla stephanie meyers böcker blir man beroende. Alla som gillar fantasy böcker, detta e en bok för er!
Betyg 5
2011-04-27 19:34
sjukt bra, jätte spännande !!
Betyg 4
2011-10-03 14:21
Blev förvånad över hur seg och tråkigt denna boken var. Karaktärerna är helt endimensionella, handlingen fruktansvärt seg, huvudpersonen är omotiverat självutpånande. Inte särksilt förvånande så cementerar den även gamla könsroller. Det fanns en eller två intressanta passager och därför får boken en 2:a av mig (skulle annars fått en 1:a). I övrigt kändes det som en prestation att ens komma igenom boken, och jag läser vanligtvis ut en bok av denna tjocklek på bara någon/några dagar.
Betyg 2
2011-10-05 20:55
Det här är en vuxenbok(värt att nämna), och jag tycker inte att man kan kommentera boken om man bara har läst början ;) Boken är liiiite "konstig" i början, men efter 50 sidor tänker man typ "jag måste läsa ut hela boken, det SKA jag klara av" Och efter 100 sidor är man(iaf jag) HELT FAST :) Sen man sig tom i huvudet när man läst ut den 606:e sidan, och efter någon minut tänker man " Varför stannade Meyer här? Hon skulle ju kunna göra världens längsta bok" :D

//Den lilla 99:an :)
Betyg 5
2011-12-18 15:10
Jag har läst alla Twilight-böckerna och är definitivt inget fan av dem. Men jag gav Meyer en till chans att visa vad hon kan skriva, och denna bok är mycket bättre än hela Twilight-serien måste jag säga.
Långtråkig de första hundra sidorna, men så fort man kommit in i den så känns det mycket bättre. Kanske aningen jobbiga karaktärer och personligheter, men det är en rolig idé och faktiskt gjorde den mig lite känslosam sådär. Ingen höjdare, men bättre än Meyers andra verk.
Betyg 3
2015-07-14 08:19
Genom dina ögon har original TITEL The Host är Stephenie Meyer första vuxen bok och har även filmatiserats. Filmen är bra men den går inte att genomföra med boken som innehåller så mycket mer, man får läsa bakgrunden till varför Själarna kom till jorden , om deras tidigare planeter. Jag kunde inte sluta läsa, Genom dina ögon är fruktansvärt bra, och så mycket bättre än Twilight böckerna som känns mycket ungdomliga gemfört med denna bok.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Genom dina ögon
Liknande böcker:
Uppdrag Hail Mary
 A. Weir
Nightflyers
 G. Martin
Code Walkers
 S. Laguna
Oxygen och Aromasia
 C. Lundin
Use of Weapons
 I. Banks
Stjärndamm
 L. Wilderäng
Stjärnfall
 L. Wilderäng
Consider Phlebas
 I. M. Banks
The Separation
 C. Priest