bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Breaking Dawn
Bree Tanners andra liv
Eclipse
Genom dina ögon
Ljudet av ditt hjärta
New Moon
När jag hör din röst
Om jag kunde drömma
Så länge vi båda andas
Twilight
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerThe Host

 
Författare: Stephenie Meyer
Genre: Fantasy
Ämnesord: kärlek, framtid, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9781847441843
 
Spänning:  8
Romantik:  7
Humor:  3
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Melanie Stryder refuses to fade away. The earth has been invaded by a species that takes over the minds of their human hosts while leaving their bodies intact, and most of humanity has succumbed. Wanderer, the invading 'soul' who has been given Melanie's body, knew about the challenges of living inside a human: the overwhelming emotions, the too-vivid memories. But there was one difficulty Wanderer didn't expect: the former tenant of her body refusing to relinquish possession of her mind. Melanie fills Wanderer's thoughts with visions of the man Melanie loves - Jared, a human who still lives in hiding. Unable to separate herself from her body's desires, Wanderer yearns for a man she's never met. As outside forces make Wanderer and Melanie unwilling allies, they set off to search for the man they both love.


Medelbetyg: 4,35 (20 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av The Host :


Yuffie 2009-01-08 17:14
The Host är en fantastiskt spännande bok av författaren till succé-bokserien Twilight. Den är skriven på ett ganska lätt språk som gör att man kan läsa den på engelska utan större problem.
Den handlar om Jorden efter att den har blivit invaderat av utomgjordingar som lever i andra "värdars" kroppar som sinnet eller själen, de kallar sig "Souls". Det finns bara några få människor kvar som inte blivit "tagna". Boken följer människan Melanie Stryder som tillfångatas av "Själarna" och får en "Själ" vid namn Wanderer inopererad i sin hjärna. Men Melanie kämpar emot och lyckas behålla sitt eget sinne så i hennes hjärna finns två olika "sinnen". I början avskyr de varandra men senare förenas de mot en gemensam "fiende" en "sökare", en själ som har till uppgift att leta reda på kvarvarande männsikor, som både Melanie och Wanderer hatar. Wanderer upptäcker via Melanie's minnen hennes lillebror, Jamie och hennes stora kärlek, Jared. Wanderer ger sig iväg från det samhälle hon lever i för att leta reda på dessa och se om de fortfarande är människor...

Jag tyckte boken var Makalös, den var spännande och full med en massa känslor. Ska absolut läsas av folk som gillar kombinationen kärlek och fantasy/science fiction.
Helt klart högsta betyg.

Edit: Jag tror inte den finns på svenska...
Betyg 5

bookfreak- 2009-01-08 20:05
finns den på svenska ?

Runko 2009-03-13 00:13
Läste denna bok direkt efter jag läst klart Twilight serien eftersom jag inte kunde få nog av meyers verk. Denna är dock inte lika bra men helt klart läsvärld om du gillar hennes sätt att skriva. Början var dock förvirrade och Wonderer var lite för självoffrade (Brukar ogilla såna karaktärer). Annars riktigt bra och höll mitt intresse uppe genom hela boken och jag hoppas på en fortsättning av meyers skrivande för än har hon inte gjort mej besviken.
Betyg 4

Virus 2009-03-21 15:26
Den hade sina svängar, men den var väldigt bra när man kommit in i den. Den är lite mer av en vuxenbok än Twilight serien, så jag förstod inte allt, men efter ett tag så fattade man mer och mer. vid de sista kapitlen så kunde man inte lägga den ifrån sig! De kommer ju en fortsättning på denna bok, så vi får se om den är lika bra, eller sämre.. <3
Betyg 5

ForgottenChild. 2009-03-21 22:45
Öhm, jag tycker boken är bra. Men för att boken har sina dalar, så tog de ett tag för mig att läsa ut den. Är ett stor fan av meyer. Hon skriver otrolig inlevesfullt, Och man känner nästan jämt de som karaktären känner. Jag tycker den ligger på ett liten högre nivå än Twilight, med detta menar jag inte att den är bättre. Men den är skriven bättre, men på ett annat sätt. Mer vuxet, medan Twilight mer är en ungdoms roman:D fast den har sina dalar så får den en 5:a.....^^
Betyg 5

Star_Hanna 2009-10-01 19:38
Början är ganska tråkigt, det tog en tid för mig att läsa igenom den (jag brukar läsa allt på ett par dagar...) men sen blir den så bra att man inte kan lägga ifrån sig den! jag läste den svenska översättningen : Genom dina ögon
Betyg 4

Elinjonsson 2009-10-05 21:49
tycker att hon har utvecklas mer när hon skrev denna. mkt bra älskar handlingen, man förstår verkligen hur personen ifrågan tänker som....helt otroligt bra.

rekomenderar denna bok!
Betyg 5

emmacc 2010-07-05 22:33
har funderat på att läsa den här i flera månader, är det värt det? :)

pepsen 2010-07-19 00:41
The host är en riktigt spännande, sorglig, romantisk och helt enkelt super bra!!!
Det enda som går att klaga på är att den kunde vara lite seg i bland men jag klagar inte.
Den uppfylde verkligen mina förväntningar!!!
Betyg 4

elina 2010-11-07 10:16
När man läser Meyer på engelska så blir det inte lika banalt och töntigt romantiskt som när man läser dem på svenska.
En stark 4:a.
Betyg 4

Marre 2011-01-17 20:00
Den här var en mycket bra bok! Man märker liite att det är samma författare som av twilight men det här var verkligen en helt annan bok. Den var underbar på många sött men jag kunde bli småbesviken på slutet när det inte blev som jag ville, men en jättebra bok annars!!!
Betyg 5

Vickieh 2011-02-18 21:18
Jag har bara en sak att säga; I love Stepenie Meyer.
Detta är enligt mig Stepenies bästa bok hitills, den är spännande, lite halvt sorglig och
Betyg 5

schitzo-cookie 2011-05-25 13:41
[...] En bok jag verkligen sögs in i. Jag lärde känna karaktärerna och kunde inte släppa boken för en sekund och när boken tog slut kände jag mig alldeles tom inuti och skäms inte för att säga att jag grät för att jag var så ledsen att den var slut. [...]

Läs hela recensionen på min blogg:
http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/04/titel-host-forfattare-stephenie-meyer.html
Betyg 5

silverklon 2011-07-21 17:14
Jag läste den svenska versionen (genom dina ögon) och för er stephenie meyer fans som läst twilight: ni kommer att bli besvikna. Storyn har en bra ide men är väldigt seg och tråkig. Tog mig väldigt lång tid och läsa då det inte fanns någon spänning i. Jag hoppas verkligen att uppföljaren; the soul, kommer att bli mycket mycket mycket bättre. Nästan slöseri med pengar..
Betyg 2

Dina.Tiger 2011-08-20 20:22
Det finns mycket som sägs om Stephenie Meyer och hennes böcker, men jag har återigen fått en anledning att ha stor respekt för hennes författarskap. Liksom i Twilight-serien bygger hon upp sina böcker på en gotisk, men ändå förvånansvärt trovärdig och tät idé och har i grunden ett riktigt fängslande och omöjligt drama. Dessutom är hennes böcker, liksom bl.a. Potter-serien och Tolkiens böcker, alltid så noga planerade och detaljerat uttänkta att de blir väldigt trovärdiga.
The Host är min personliga favorit, då jag föredrar science fiction framför vampyr-böcker, och jag kan rekommendera boken till alla som inte är rädda för att dyka ner och närapå förlora sig i den.
Betyg 5

MalinL 2011-10-03 14:19
Blev förvånad över hur seg och tråkigt denna boken var. Karaktärerna är helt endimensionella, handlingen fruktansvärt seg, huvudpersonen är omotiverat självutpånande. Inte särksilt förvånande så cementerar den även gamla könsroller. Det fanns en elelr två intressanta passager och därför får boken en 2:a av mig.
Betyg 2

Saralt 2011-11-09 00:36
Jag gillade INTE Meyers andra bokserie (hade jag bränt böcker, hade jag bränt den), så därför blev jag så chockad nä det visade sig att jag verkligen, verkligen gillade den här boken! Visst det finns spår av Meyers uppenbara mormonism och blomsterspråk, men hey! Det stör mig inte lika mkt i den här boken som i den där andra jag inte ska nämna vid namn.

Jag älskar dystopiaböcker, så antar det bidrar till det höga betyget. Överlag helt klart omläsvärd!

Betyg 4

Lucia 2011-11-11 13:01
The Host eller Genom dina ögon som den svenska boken heter (jag läste den svenska) är en bok som enligt mig är snäppet bättre än Twilight, en av de bästa böckerna jag har läst skulle jag vela säga. Spännig, romantik och dramam går hand i hand här på ett ytterst bra sätt som skapar spännande miljöer. Det enda jag inte tycker är bra är slutet då författarinnan till boken hade en annan bild av huvudpersonen än jag som läsare fick. Annars var den ett värt köp!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till The Host


  Köp boken som film på cdon: