bokrecensioner boktips

När jag hör din röst

Originaltitel: New Moon
Författare: Stephenie Meyer
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789176890172


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Andra boken i Twilight serien.
Bella firar sin födelsedag tillsammans med Edward och hans familj. Men firandet får ett minst sagt abrupt slut när Bella skär sig på en glasskärva och familjens ''yngsta'' vampyr inte kan lägga band på sina känslor utan kastar sig över henne. Händelsen får Edward att inse vilken fara han och hans familj utgör för Bella och han ser ingen annan utväg än att lämna henne. Bella sörjer Edward och dras djupare och djupare ner i en depression. En dag får hon se en av männen som Edward tvingades rädda henne ifrån. Utan att tänka på konsekvenserna närmar hon sig mannen. Plötsligt hör hon Edwards röst inuti sitt huvud. Med orolig stämma varnar han henne och hon fylls av ett märkligt lugn. Efter den händelsen ser Bella till att hamna i den ena farliga situationen efter den andra för att få höra hans röst igen. Tills hon kastar sig utför klipporna ...

Utdrag ur boken:
''Sluta genast, Bella''
Mina muskler frös till is. För det var inte jessicas röst som tillrättavisade mig den här gången. Det var en ursinnig röst, En välbekant röst, en underbar röst- Len som sammet, trots att den var så uppröd.

Det var HANS röst -jag var noga med att inte tänka hans namn- och det förvånade mig att ljudet av den inte slog omkull mig och fick mig att krypa ihop på Asfalten i plågad sorg. Men jag kände ingen smärta, Ingen alls.

I samma ögonblcik som jag hörde hans röst klarnade allt.

Medelbetyg: 4,18 (97 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När jag hör din röst :
2008-01-02 22:47
En under bar uppföljare :) jag såg att det redan fanns ett inlägg här fast på den engelska boken och jag var tvungen att själv skriva en egen på den svenska ;) Att jag nånsin läst ut en boj så snabbt som jag gjorde med den här så fångad jag blev i berättelsen om Bella och Edward kärleks historia. Den är helt klart den bästa jag läst på mycket länge och jag längktar tills 3:e boken komemr ut på svenska och om någon vet så skriv ett litet mejl till mig ;) jag stuttsar av förväntning över att få läsa den 3:e :P
Betyg 5
2008-02-13 11:13
Lite läskigt att hoppa utför en klippa för att höra sin älskades röst för!!
Betyg 4
2008-02-16 13:41
Äntligen har den kommit! Fortsättningen på Stephenie Meyers underbara bok Om jag kunde drömma. Uppföljaren När jag hör din röst är vacker, hemsk och så himla bra. Som vanligt handlar det om Bella Swan, en helt vanlig 18-åring och Edward Cullen, en gudomligt vacker vampyr. Och om deras omöjliga kärlek till varandra. I förra boken, höll Bella på att dö, på grund av just denna kärlek. Men så räddade Edward henne i sista sekund.
Nu har Bella precis fyllt arton, och det betyder att hon blir äldre än Edward som är sjutton år och odödlig. Det Bella vill mest av allt i världen är att Edward ska förändra henne, göra henne till en vampyr precis som honom. Så att de kan vara tillsammans utan att Edward måste hålla tillbaka sitt begär. Men Edward är helt fast besluten att Bella ska förbli människa och han ser det inte som ett problem att hon bara blir äldre och äldre.
Men deras kärlek till varandra är inte den enklaste och Bella och Edward inser snart att den inte bara kan ställa till problem för dem själva, utan också för alla andra de älskar. Vad detta leder till ska man egentligen inte avslöja här, eftersom det förstör känslan man får av att läsa När jag hör din röst.
Bellas vän, Jacob Black, den femtonåriga killen tillhörande Quileute, stammen i La Push, är med mer i den här boken och man får lära känna honom mycket mer.
När jag hör din röst är betydligt mer allvarlig, vacker och smärtsam än Om jag kunde drömma. Som läsare får man en sorts förståelse för Bellas känslor, all hennes sorg, lycka och saknad. Boken har en otroligt bra kombination av saknad, dramatik, spänning och självklart kärlek. Jag tycker Stephenie Meyer skriver på ett bra sätt. Man förstår exakt hur Bella tänker. Boken går rakt in i hjärtat och jag vill inte vänta till trean kommer ut. Man vill bara ha mer Edward, mer Bella och mer Bella och Edward tillsammans. Det finns egentligen inget dåligt med denna bok. I så fall skulle det väl vara att den översnygge Edward faktiskt inte finns på riktigt, hur gärna man än vill. Annars är allt bra. Bra fortsättning, man förstår lätt allt, bra språk, allt är bara superbra!
Om ni inte har läst Om jag kunde drömma, är det ingen mening att börja direkt på När jag hör din röst. Det finns så mycket grundinformation i den första, som man måste ha för att förstå saker i denna.
Så läs Om jag kunde drömma nu. Se sen till att låna eller köpa När jag hör din röst omedelbart efter det!

2008-03-18 14:42
Stephenie Meyer vet hur man håller fast en läsare. En perfekt ungdomsbok! Spänning, äventyr, omöjlig kärlek… Sättet hon skriver på fängslar och håller kvar. Har man börjat läsa är det svårt att sluta… Jag tyckte att den var bra, även om första boken var bättre (kanske för att första boken innehöll mer Edward?). Rekommenderas varmt!
Betyg 5
2008-03-20 17:43
Den är asbra! Jag älskar denna serie, Jag får bara inte nog av den! Den är så rörande och så bra att man lever sig in i berättelsen jätte mycket. Eller i alla fall jag. Önskar att jag kunde ge mer än en ynka 5:a...
Betyg 5
2008-06-09 12:48
Gosh, jag har sträcktläst denna inatt. Den är nästan slut,m och jag var prfecis i början igårkväll, och kunde inte sluta läsa nu inatt. Den är så himla gripande, jag smäller fan av snart. Den här boksamlingen ska jag skaffa alla böcker från, har redan de två första. Detta är nog något utav det bästa jag någonsin läst.
Betyg 5
2008-07-02 21:40
den här e ju lika bra som den första ...jag bara går och väntar på den tredje och filmen !!!!!
Betyg 5
2008-09-10 07:57
Jättebra bok! Nästan bättre än ettan tycker jag!
Betyg 5
2008-09-17 21:50
Hej,
helt underbar kärlekshistoria. Längtar nu att få läsa trean som jag ställt mig i kö på på biblioteket. Kärlek, längtan och spänning.
Betyg 5
2008-10-10 22:55
Fattar inte vaför jag har glömt skriva recension till denna?! :O
jag har läst denna boke två gånger, och jag älskar den.
Serien är helt underbar, och den är så het och laddad med sådan sexuell spänning.

I denna bok så lämnar Edward Bella, i tron att detta ska skydda henne mot det han är - men det visar sig vara typ ett av dom största misstagen i världrds historien. Ingen av dom kan leva utan den andra. Stackars Bella vandrar runt, som en zombie i flera månader. Tills Jacob, indian pojken som hon lekte med som barn kommer. Och han lagar Bella, eller åtminstone så att smärtan blir outhärdlig - han blir Bellas egna sol :D<3 Och just som allt börjar bli någolunda ihärdigt, och Bella nå så när kan börja leva sitt liv i gen. Så ställs allt på ända - vad är det som händer med Jacob?! :O
Betyg 5
2008-10-21 17:51
Den här är den svagaste av alla hennes böcker men jag är förälskad och antagligen lite galen.
Betyg 5
2008-10-31 17:06
Har läst hela serien flera gånger och alla är hur bra som helst, men denna är nog den sämsta... fast verkligen INTE dålig;o)
Betyg 5
2008-11-19 19:41
Jag håller på och läsa den och jag stör mig något så fruktansvärt på den att jag inte ens orkar läsa klart den. Ska jag göra det, är den värd det?
Betyg 1
2008-11-28 21:26
Jag älskar den boken! Den är så sorlig och så bra och ändå så läskig att man bara vill skrika! (på ett bra sätt). Det enda mindre bra är att Edward är med så lite och att Bella är deprimerad och livlös så länge.
Betyg 4
2008-12-10 12:51
Jag läste denna boken för jag läste dom andra och det gjorde att jag inte riktigt hngde med. Men jag tyckte att den var väldigt bra ändå! Den var en såda bok som man fastnar och sen kan man inte lägga den ifrån sig!
Betyg 5
2008-12-14 15:04
att inte älska denna boken år ett brott!!!:D<3<3<3<3<3<3
Betyg 5
2008-12-25 23:53
lika bra som de andra böckerna, alltså SKITBRA!!!
Betyg 5
2008-12-30 20:42
Precis som de andra böckerna i serien är den helt underbar! Jag älskar hur Meyer skriver, man blir så indragen i boken som om man var där på riktigt.
Den här är dock den boken i serien jag gillar minst tror jag. Kanske beror det på att jag spenderade mesta delen av läsningen med att sakna Edward.
Betyg 5
2009-01-25 15:19
Skit bra bok! kunde inte sluta läsa. Väldigt sorglig bara =/ grät typ halv boken :O (fast jag har i och för sig väldigt lätt för att börja gråta)

Nån som kommer ihåg vart i boken dom säger "när jag hör din röst"?
För i ettan säger dom ju "om jag kunde drömma skulle jag drömma om dig". Så nu vill jag veta vad dom säger mer än "när jag hör din röst" =)
Tack på förhand
Betyg 5
2009-01-25 21:39
fantastisk , kan inte beskriva den ! den var jätte jätte jätte bra , jag hade läst och hört av många att denna boken skulle vara väldigt dålig eftersom det är så lite edward med i den och att hon är så mycket i den hära zombiestatus
men faktist så har jag lärt mej att man inte ska ta slutsatser om något förrän man vet eller i detta fallet förrän man har läst det för det är klart att alla inte tycker samma sak jag menar jag trodde att den skulle vara dålig när så många sa de det men sedan när jag läste den var den inte alls dålig så om man inte har läst den kan man inte dra slutsatser för denna var jättebra inte alls dålig även om hon var i zombiestatus så var det faktist endå intressant man typ fick veta hur det kändes i hennes fall och hur hon gick genom allt varje dag och de det kanske inte var så mycket händelser men det var endå intressant eftersom hon var så ledsen och edward är ju klart med ! denna är super duper läs den ! och den är klart inte dålig !

så galeen i denna serien jag är inte ensam om det va ?
Betyg 5
2009-02-05 21:07
Jag blev positivt överraskad av den här uppföljaren. Den är ju till och med bättre än första boken! Den är väldigt fängslande och otroligt svår att lägga i från sig. Läs den!
Betyg 5
2009-02-13 12:15
The twilight saga är mina absoluta favorit-böcker!
Finns inget mer spännande, romantiskt och känslosamt.
Allt i ett! Verkligen en upplevelse.
Betyg 5
2009-03-02 20:53
jag älskar den!!! <3 den är så fin, och sorglig och vacker och underbar och spännande och ja va du nu vill lägga till... kunde knappt läga ifrån mig den (allvarligt) och jag håller värkligen med det som står på baksidan av boken "Varning: vansinnigt beroendeframkallande!"
läs den !!! <3
Betyg 5
2009-03-12 23:07
Okej denna bok är den första någonsin som fått mej att gråta. Hela boken hade en som deppig känsla att de verkligen påverkar en in i själen. "stackars människa" tänka jag bara när grät igenom denna underbara bok.

Fast de som läst den vet säkert vad jag menar med att de var nånting/någon som saknades i denna tyvärr.
Betyg 5
2009-03-29 17:32
Den här boken äger verkligen. Vad mer kan man säga? Starkt rekommenderad från mig!
För att svara på Elefjant 'Någon som kommer ihåg vart i boken dom säger "när jag hör din röst"?'
Så skulle jag (efter att inte ha hittat något sådant ställe) säga att det nog representerar Edwards röst som Bella hör i sitt huvud när hon är på väg att göra något dumt. Sorry, kan inte komma på något bättre.
Boken äger! LÄS DEN!
Betyg 5
2009-03-30 21:03
Stephenie Meyer har ett sätt som fångar och förtrollar en och man fortsätter läsa... och plötsligt är boken slut.
Den här boken däremot är ganska så dryg eftersom att Edward är med så lite i den.
Jag tycker att boken är melodramatiska och det blir nästan lite banalt. "Girl, get over it!" liksom.
Betyg 3
2009-04-04 20:33
JÄTTEBRA! Den är en underbar fortsättning på Om jag kunde drömma.
Missa INTE!
Betyg 5
2009-04-21 17:36

Hon är HELT underbar! De här böckerna är så galet bra att det är helt OMÖJLIGT att slita sig ifrån dom! Fast det är en lång period i mitten som är lite tråkig men hon skiver ändå så bra så att man måste läsa den dygnety runt. Och slutet är så GALET BRA!!!!!!!! så att det väger defenitivt upp den lite tråkiga mitten.

läs den!!
Betyg 5
2009-04-30 07:50
Det här är den spännande fortsättningen på "om jag kunde drömma".
Edward lämmnar Bella för han tycker att han är för farlig för henne.Då blir vänskapen med Jakob djupare.Bella Hör Edwards fantastiska röst varje gång hon gör något farligt,vilket gör att hon hittar på alla saker som han skulle ogilla.Tur att Jakob finns där som hennes livräddare annars skule hon nog dö innan man läst halva. Den är lite trög men helt klart värd att läsa.
Betyg 3
2009-05-07 20:49
Underbar precis som ettan! Tycker dock att det är lite synd att det handlar så lite om just Edward och Bella. Är en väldigt sorglig framtoning i den här boken, men ändå lyckas hon få mej att fastna och älska den här boken nåt sanslöst!
Betyg 5
2009-05-11 18:31
När jag hör din röst är den 2: a av dom fyra böckerna i Twilight serien.
Författaren till boken heter Stephenie Meyer, hon gick ut från Bringham Young University med en examen i engelsk litteratur. Om jag kunde drömma var hennes första bok och den gick direkt upp som nummer fem på New York Times bästsäljarlista.
Det är 449 sidor i boken och den gavs ut år 2006 i USA och 2008 i Sverige.
Boken handlar om 18-åriga Isabella Swan som precis håller på att fira sin födelsedag med sin pojkvän, vampyren Edward Cullen och hans familj när hon plötsligt gör sig illa på ett presentpapper.
Hon börjar blöda lite grann på fingret och då får födelsedags firandet ett plötsligt slut när Jasper familjens ”yngste” adoptivbarn inte kan behärska sig längre och försöker kasta sig över henne.
Då inser Edward vilken fara han och hans familj utgör för Bella och han ser ingen annan utväg än att lämna henne.
Det är 25 kapitel i boken och dom är ungefär 20 till 25 sidor långa.


Bokens personer:
Isabella är en tystlåten tjej som flyttade till den lilla staden Forks när hon var 17 år när för att bo hos hennes pappa.
Hon och Edward lever ett hyfsat normalt liv tillsammans men när Edward ger sig av sörjer Bella honom så mycket att hon dras djupare och djupare ner i en depression där hon knappt pratar med någon utan hon bara äter och sover.
En dag får hon se en av männen som Edward tvingades rädda henne från, utan att tänka på konsekvenserna närmar hon sig mannen försiktigt.
Plötsligt hör hon Edwards röst i huvudet

"Sluta genast, Bella"
Mina muskler frös till is. För det var inte Jessicas röst som tillrättavisade mig den här gången. Det var en ursinnig röst, en underbar röst - Len som sammet, trots att den var så upprörd.
Det var hans röst – jag var noga med att inte tänka hans namn – och det förvånade mig att ljudet av den inte slog omkull mig och fick mig att krypa ihop på asfalten i plågad sorg.
Men jag kände ingen smärta, ingen alls.

I samma ögonblick som jag hörde hans röst klarnade allt.

Efter den händelsen ser Bella till att hamna i den ena farliga situationen efter den andra för att få höra hans röst igen. Tills hon kastar sig utför klipporna ...Edward är 17 år och vampyr, hans ”pappa” Carlisle räddade honom för ungefär 100 år sedan när han höll på att dö i en fruktansvärd sjukdom genom att göra honom till vampyr.
Dom är sju stycken i Edwards ”familj”, Edward, Alice, Jasper, Rosalie, Emmet, Carlisle och hans ”mamma” Esme.
Dom är alla vampyrer och har olika förmågor,
Alice kan se i framtiden, Edward kan läsa allas tankar utom Bellas och Jasper ger ungefär en lugnande känsla som får en att slappna av.
Edward är kär i Bella men han törstar också efter hennes blod,
det gör deras relation avsevärt svårare.
När Jasper försöker kasta sig efter Bella inser han att det inte funkar längre och bestämmer sig för att lämna henne.
Men när han hör att Bella har kastat sig utför en klippa förändras allt.


Bella vill väldigt gärna att Edward ska göra henne till vampyr genom att bita henne, men det vill inte Edward och därför råkar dom ofta in i konflikter.
Men det brukar lösa sig rätt fort.
Relationen mellan Edward och Bella förändras under bokens gång eftersom dom har glidit isär.
Eftersom Edward är vampyr skulle detta tyvärr inte kunna hända i verkligheten.
Killar och tjejer beskrivs ganska olika i boken, killarna mer muskulösa och snygga medans tjejerna beskrivs mer som vackra och graciösa. Jag tycker att en av dom viktigaste händelserna i boken är när Edward flyttar ifrån Bella.

Handlingen utspelar sig i nutid vilket man kan ”se” på deras personliga saker ex: deras bilar, mobiltelefoner och datorer.

Miljön beskrivs som en helt vanlig småstad vid namn Forks i USA,
Och den är ganska detaljerad beskriven.

Bokens språk var inte särskilt svårt att förstå eftersom det är i nutiden och dom pratar ungdomligt och lite vuxet.
Jag känner igen stilen och språket i boken eftersom det är ungefär så ungdomar pratar nu för tiden.

Boken är en romantisk thriller och det tycker jag stämmer ganska bra eftersom Bella och Edward har en relation men det är fortfarande vissa hemska delar…
Bokens omslag är en röd och vit fallande blomma med svart bakgrund och jag tycker att det passar bra ihop med innehållet eftersom det är som att deras förhållande har ”vissnat”.
När jag såg omslaget tänkte jag lite grann på Edward och Bella efter som blomman är röd som blod och vit som Edwards hy…

Jag tycker att slutet på boken var ett utmärkt slut!
Det var spännande och mystiskt på samma gång vilket innebär att man måste få veta hur det går.
Jag skulle inte vilja ändra ett enda litet ord i slutet, det var perfekt!
Man kunde inte ens misstänka hur den skulle sluta.
Boken är en riktig funderare och man känner sig både upphetsad för man vill veta hur det fortsätter och avslappnad för man kan liksom flyta in i en egen värld av fantasier.
Jag tror också att den hjälper en lite att förstå människor bättre när man läser om Bellas depression och hur hon hade det.

Om jag fick chansen att träffa Stephenie Meyer skulle jag nog ställa frågor som:
Hur kändes det att böckerna blev populära så fort?, vad var din inspirationskälla när du skrev dem? och kommer du att skriva några fler böcker?
Det är absolut en bok man inte kan lägga ifrån sig när man väl har börjat eftersom den är så otroligt spännande och fantastisk, när man läser om hur Bella har det blir man bara så ledsen och förtvivlad att man måste läsa vidare och se om det blir någon förändring!

Slutet är absolut viktigt för boken, det är slutet som liksom ”häftar ihop” hela boken.
Det finns självklart andra delar som också är viktigare ex: när Bella hör Edwards röst, vilket ni kan läsa om tidigare…
Det förekommer nog mest familjekriser och olycklig kärlek i boken eftersom det är lite vad den handlar om.
Jag tycker att boken är en av dom bästa böckerna jag har läst hittills och jag skulle rekommendera den till en som gillar actionfyllda och spännande böcker!M.V.H "Susannah"
Betyg 5
2009-05-23 14:23
Detta är den andra boken om Bella och Edward.
Bella ska fylla 18, men det är inget hon är glad över. Hon säger till Charlie att han inte behöver köpa nån present men visst får hon en present, en kamera. Och alla envisas med att säga gratis. Men Edwrad lovade i alla fall att inte ge nåt. För vem vill åldras vär ens skälsfrände inte gör det? Men inte ger han nån present.. men Alice och dom andra gör det. Hon måste till och med fara på ett födelsedags kallas hoss Cullens och äta tårta när hon är den enda som äter. Men Sedan skär hon sog på present papper och alla får intill spel utom Carlesley. Men det är inte det värsta som hände i denna bok, läs den så får du veta.
Då mennar jag det ni MÅSTE LÄSA DEN! den är också super bra, men enligt mig är Om jag kunde drömma lite bättre.
Betyg 5
2009-06-10 16:41
Jag älskar boken!!!Den är bra, även om jag bara kommit till sidan 71.Jag orkar inte vänta på 2:ra filmen i ett halv år!!Jag vill se den NU!!!!!
Helst vill jag inte berätta om boken(,jag ska låta er läsa den själva).


P.S:skriv gärna till mig!!!
Betyg 5
2009-06-14 20:42
Bella fyller år och ska fira sin födelsedag hemma hos Edward och hans familj. Men när hon ska öppna ett av sina paket lyckas hon skära sig och det sipprar ut blod. Eftersom hon är i ett hus fullt av vampyrer vådar det inte gott. Den yngste av vampyrerna "Jasper" klarar inte av att stå imot och kastar sig mot Bella, men edward hinner i mellan och lyckas puttu bort Jasper. Efter detta blir inget som vanligt. Edward för står nu vilken fara han utgör Bella och även hans familj och ser då ända utvägen i att lämna henne.
Boken slutar lyckligt med att Bella och Edward återförenas

fortsättningen på den underbara boken Twilight (om jag kunde drömma, på svenska) LÄS DOM
Betyg 5
2009-06-27 11:17
En bok att sträckläsa. Kanske inte en av de bästa jag läst, men helt okej och värd att läsas. Det jag störde mig på var att mycket var så uppenbart och det tog Bella så pass lång tid att komma på vissa saker (första halvan av boken). Den blev dock bättre mot slutet och det var helt klart trevlig sommarläsning.
Den får ändå en väldigt stark trea, men jag hade velat ha lite mer spänning.
Betyg 3
2009-06-28 20:37
Jag tror inte att jag men några som helst ord
kan förklara hur bra denna bok egentligen är.
Så jag tänker inte ens börja säger bara ,om man inte
läst den har man gått miste om något väldigt underbart.
Betyg 5
2009-07-04 12:08

Viktiga saker i handlingen avslöjas i recensionen, så om du inte vill veta, läs inte.


Jaa, jag har faktiskt slösat ner några timmar på den andra boken i Twilight-serien, just för att se om den var bättre än den första.
Om man ska hitta något positivt så är det att Bella inte ständigt tjatar om hur snygg Edward är eller vilka underbara, kalla (?!) Läppar han har eller hur jobbigt det är att hon är 18 och han 17.

Tidigare har Bella sagt att hon "aldrig skulle klara sig utan Edward".
Det är faktiskt sant, Bella klarar sig inte utan Edward.
När han lämnar henne hamnar hon i en depression i ett antal månader och sen börjar hon umgås med varulvar, håller på att dö ett par gånger och mitt i allt det här börjar hon höra röster i huvudet.

Ursäkta mig men röster i huvudet? Och vad som är värre är att Bella faktiskt LYSSNAR på rösten i huvudet och utsätter sig själv för livsfara bara för att få höra den (det är givetvis Edwards röst hon hör).
Bella blir givetvis sårad när Edward lämnar henne och det tar månader för henne att ens börja bete sig som en normal människa igen.
Och just då får Edward (genom ett missförstånd) reda på att Bella har dött (fast hon givetvis inte har det, det finns 2 böcker kvar...)

Och då vill Edward inte leva längre, trots att han inte träffat Bella på flera månader och sticker till Italien för att några urgamla vampyrer ska mörda honom.
Bella och Alice följer efter och hindrar Edward från att, tja, glittra (och därmed bryta mot en gammal lag och med stor säkerhet mördas av vampyrerna som straff).
Då kastar sig givetvis Bella rakt i hans armar, hon är inte ett dugg sur och när alla tagit sig ifrån Italien kommer Edward med någon klichéfylld kärleksförklaring och så är Bella superkär igen.

Även i den här boken tänker jag gnälla lite på könsrollerna. Här är det ännu tydligare att kvinnor (Bella och Emily) lagar god mat och män (Charlie) köper pizza när kvinnan inte är hemma. Och Bella verkar fortfarande vara lika försvarslös som innan, om inte mer.

Jag tänker avsluta med en positiv sak, Alice, min favoritkaraktär var med mycket och Bella och Rosalie verkar börja acceptera varandra.
Jag tänkte skriva några rader om Alice. Jag gillar Alice, ingen av de andra karaktärerna är ens i närheten av henne.
Och Alice gör som hon vill och klarar sig bra på egen hand till skillnad från t.ex. Rosalie och Esme som jämt verkar behöva hjälp.

Språket i den här boken är lika tråkigt som i den första, nästan helt utan variationer och meningar fulla med så många adjektiv det går när Edwards namn nämns.
2009-07-23 15:52
Kärlek, vampyrer och varulvar.
Den omöjliga kärleken mellan Edward och Bella fortsätter. Bellas högsta önskan är att bli vampyr.
Samtidigt växer hennes vänskap med Jacob.
Detta är bok nummer två om Bella, Edward och deras komplicerade kärlek.
Betyg 5
2009-08-05 22:47
Den här boken var JÄTTE sorglig!!! Det gjorde nästan ont att läsa den!!! Men liksom de andra twilight böckerna KAN man inte sluta läsa!!! Den var jätte bra, men den första boken var bättre,kanske för att den inte var lika jobbig att läsa (p.g.a att den var så sorglig!) Man blev värkligen sjuk och berörd när man läste den! Fast den som inte har läst den borde göra det ändå, det är både värt det och annars går det inte att läsa den tredje boken! så,LÄS DEN!!!!!

Liksom alla de andra twilight böckerna!!!!
Betyg 5
2009-08-13 20:26
Jag tycker att denna bok är den sämsta i serien( menar däremot attt man ska däremot läsa allai serien ialla fall) Tycker inte alls om jacobs karaktär han är så ytlig!Därför blev den lite dryg eftersom han är me i princip halva boken! Även nu när alla varulvar o sånt kommer in så tappar den lite sin romantik på nåt sätt.. Fast det kan bero på att Edward inte alls är med. Men denna är läsvärd och är inget man ska hoppa över
Betyg 4
2009-09-15 16:14
Bra!
Betyg 4
2009-10-28 12:30
Åh herregud. Vart ska man börja?
Hela Twilight-serien måste vara den mest överskattade boken i världen.
Läste bara boken för att min kompis tjatade och tjatade, och sen läste resten av kompisgänget den och då var jag ju tvungen att läsa den också, även fast jag inte var så förtjust i den första boken.
Bella och Edward har varit inte varit ihop särskilt länge, men ändå så känner Bella att hon kommer att dö utan honom. Tänk efter, Bella hoppade från en klippe BARA FÖR ATT FÅ HÖRA HANS RÖST?
Vad för intryck ger det här hos målgruppen (mest tjejer i 10-16 årsåldern.) !? Jo, att om din pojkvän dumpar dig så kommer det kännas som att livet är slut. Och röster i huvudet? Det är helt normalt, enligt SMeyer. Nu säger jag inte att alla fangirls kommer hoppa från klippor när de blir dumpade, men skruvade människor finns överallt, och jag tror säkert att det finns någon fangirl som skulle överväga att göra det bara för att Bella gjorde det. Och "varulvarna" var patetiska. Ska SMeyer förstöra ännu en mytologi-varelse?

A & O till att jag ska gilla en bok är karaktärerna. De ska vara intressanta och du ska bry dig om dem. Det gör jag inte här. Bella är gnällig, tråkig, och måste stödja sig på Edward hela tiden. Hon klarar sig inte själv och är en Mary-Sue. Edward är FÖR perfekt. INGEN är perfekt. Den enda karaktären jag gillar är Alice. Ärligt talat så är jag inte oroad för att någon av karaktärerna ska dö (även om jag tvivlar på att SMeyer kommer döda någon av sina "goda" karaktärer.)

Själva boken seeeegar sig fram och jag ville bara lägga ifrån mig den, men mina kompisar fortsatte gnälla om hur bra den var i slutet att jag plågade mig igenom hela. Nej usch och fy, den här serien är överskattad. Men samtidigt känner jag att jag måste läsa vidare för att se hur mkt mer retarded den här serien kan bli.
Betyg 1
2009-11-14 18:38
Känslor är så fint beskrivna.
Det lockar.
Betyg 5
2009-12-26 19:48
Jag såg filmen först, men boken var minst lika bra! Det var flera gånger jag nästan började gråta (för att det var romantiskt)! Kärleken mellan bella och edward är så stark!! Men jag gillar inte Jacob så jag gillade inte att det var så mycket om honom.... Men den var ändå jätte bra! §§§§ älskar boken <3333
Betyg 5
2010-01-28 18:35
Jag satt fast även i andra boken. Hade svårt att lägga ifrån mig boken. Den var lika intressat och bra som den första. Ångrar inte ett dugg att jag läste den. :D
Betyg 4
2010-02-15 18:22
AHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!! jag hade inte drömt någon vanlig dröm den natten .
ÅH suck idag fyller jag arton var min första tanke ett år äldre en min älskade Edward . Jag hade drömt om mormor men när jag sträckte mig mot henne var det bara kallt glas där !!!! "GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN" . DET VAR EDWARD
2010-03-09 17:05
Bättre än Twilight, men ändå dålig. Jag gillade boken mycket mer när Edward inte va me.
Men det va lite löjligt i början typ ÅH NEJ! JAG HAR BLIVIT ETT ÅR ÄLDRE ÄN MIN POJKVÄN!! NEEEJ!!

Tråkig men ändå bättre än ettan
Betyg 2
2010-03-10 18:07
Väldigt bra upföljare på om jag kunde drömma men man skulle nästan önska de bytte översättare tkr jag för den är helt olik den engelska av de (new moon) t.ex på Så länge vi båda andas ska det va "As long we both live" minus för översättning annars bra!
Betyg 4
2010-05-03 16:15
de andra böckerna är bättre, denna var långtråkig. Men man förstår edward och bellas kärlek till varandra
Betyg 3
2010-06-15 15:52
Den här boken var deprimerande! Jag älskade den första gången jag läste den, men första gången är man alltid blind. Man kan inte veta vad man egentligen tycker om en bok förens man har läst den minst två ggr, och jag gillar INTE den här. Dessutom är den svenska översättningen hemsk, med en massa fel som jag lägger märke till. -.- Den här boken får bara en tvåa, tyvärr.
Betyg 2
2010-07-19 00:45
boken var väldigt bra fast det var förlite vampyerer enligt mig och förmycket sorg för att den ska få en 5a
Betyg 4
2010-07-20 16:44
JAG ÄLSKAR DEN!!!! super bra och mycket sorglig. Bella ska precis fylla arton och drömmer om att hon träffar sin mormor och sedan kommer Edward och visar sig i solen hon försöker stoppa honom men han säger att det inte gör något. Men när Bella tittar sig i spegeln ser hon sig själv som sin mormor. Hon vill inte åldras för att varje sekund så blir hon äldre och närmar sig döden och då måste hon skiljas från Edward. Men plötsligt så lämnar han henne och hon blir förtvivlad och hålet i bröstet blir allt strre och större. Jacob kommer in i bilden hon tillbringar mycke tid med honom, Men vad är det som hon ska minnas??
Betyg 5
2010-07-27 12:12
Om jag inte kunde lägga ifrån mig första boken, var det tyvärr inget problem med denna. Inslagen av kärleken som genomsyrade den första var få och här bytt mot depression (och till viss del stark vänskap). Intresset hade sina upp och nergångar och det kändes som att jag bara ville komma igenom boken för att få en chans att börja på nästa.

Eftersom det fanns ljusglimtar i slutet av boken, förtjänar den ändå ett relativt högt betyg.
Betyg 4
2010-08-04 22:29
Bättre än den första, måste jag säga, eftersom det inte var så mkt känslobeskrivningar. Och jag gillade slutet eftersom (läs inte det här om ni inte ville veta hur det går) jag börjar anta att Bella kommer att bli en vampyr.

Kort sagt: En riktigt bra bok!
Betyg 5
2010-12-18 02:30
Nästan lika bra som föregående bok. Stephanie Meyer är en mästerlig författarinna!
Betyg 5
2011-01-17 20:26
Bra, men irriterade mig på Edward som inte gjorde som jag ville! XD
Betyg 4
2011-05-25 20:55
En jätte bra, spännande bok som är uppföljaren av den första. REKOMMENDERAS!! Men läs den första innan den andra annars blir det svårt att hänga med om du inte sett filmerna.
Betyg 4
2011-09-01 15:34
Boken om Bellas självmordsförsök. Ärligt... Bu, jag tycker om romantiska kärlekshistorier men här blir det bara obehagligt. Väx upp Bella och sluta vara så knäpp Edward.
Betyg 1
2011-10-05 21:03
Underbar bok ♥

//Den lilla 99:an :)
Betyg 5
2012-02-16 17:48
Andra boken i Twilight serien.
Bella firar sin födelsedag tillsammans med Edward och hans familj. Men firandet får ett minst sagt abrupt slut när Bella skär sig på en glasskärva och familjens ''yngsta'' vampyr inte kan lägga band på sina känslor utan kastar sig över henne. Händelsen får Edward att inse vilken fara han och hans familj utgör för Bella och han ser ingen annan utväg än att lämna henne. Bella sörjer Edward och dras djupare och djupare ner i en depression. En dag får hon se en av männen som Edward tvingades rädda henne ifrån. Utan att tänka på konsekvenserna närmar hon sig mannen. Plötsligt hör hon Edwards röst inuti sitt huvud. Med orolig stämma varnar han henne och hon fylls av ett märkligt lugn. Efter den händelsen ser Bella till att hamna i den ena farliga situationen efter den andra för att få höra hans röst igen. Tills hon kastar sig utför klipporna ...
Betyg 5
2012-04-02 19:37
Same shit som i alla Twilightböcker.
Edward är stor, stark och snygg, räddar lilla, svaga Bella (i det här fallet genom att sticka, men ändå, det är liksom tanken som är störande). Så fel könsroller!
Betyg 1
2012-11-01 10:35
Jaha jaha... andra delen i Twilight serien och igen kommer jag att bli er värsta fiende.
Handlingen är lika lamalös som Om jag kunde drömma, om inte värre. Det finns inget djup i boken utan allt är bara ytligt snack. Att tjejer är så förtjusta i Bella som karaktär är något får mig att gråta. Herregud, människan visar ju hur patetisk hon är när hon hoppar ner för en klippa bara för att få höra Edwards röst!
Hela serien är väldigt sexistisk. Till skillnad från Harry Potter böckerna med starka kvinnokaraktärer så går Twilight serien ut på att kvinnan är ingenting utan en man vid sin sida. Jämför med Hermione Granger från Harry Potter som helt och hållet går sin egen väg och som visar att hon kan stå på egna ben. Medan Bella kryper ihop i fosterställning och utestänger alla sina vänner (ja, förutom Jacob). Jämför igen med Hermione Granger som söker tröst hos sin bästa kompis Harry när hennes kärlek Ron är tillsammans med en annan tjej men hon fortsätter ändå i samma Hermione-anda.
Och är det bara jag som störde mig på scenen i boken när de skickade in en hel bunt med människor till Volturi men Cullens gick bara bort och brydde sig bara om att "Bella var vid liv"? Något sånt hade ALDRIG inträffat i Harry Potter.
Betyg 1
2013-01-05 21:35
Jag älskar twilight serien! Jag kan inte fatta hur man kan avsky serien! Den visar vad äkta kärlek är och om vissa tycker det är löjligt att gråta och försöka ta livet av sig för en killes skull så är det för att man inte har upplevt äkta kärlek.Jag menar boken har mycket känslor och berättar varje detalj hur man kan känna sig.Bella och Edwards kärlek kan man inte få nog av.Och nu kommer det så mycket nya spännande händelser.Bella blir också osäker för hennes känslor för Edward när hon möter Jacob och så är det ibland i verkligheten!!!!! Jag älskar boken så mycket.Även om den är deprimerande men den har allt! Kärlek,förälskerser,vänskap,action och tusen känslor! LÄS!!!
Betyg 4
2014-07-15 11:10
Mycket bättre än filmerna, uppföljaren e i samma klass. Det är i första hand en ungdoms bok men det glömmer man lätt bort och dras in i historien, jag e inte tokig i Twilight men jag tycker om att läsa böckerna.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till När jag hör din röst
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Fjällflygaren och vargen
 K. Schwartskopf
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold