bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den tusende gången
Kosmos Dialogerna
Liknande böcker:
Paradisets fångar
 A. Paasilinna
Om jag ger dig ett barn
 A. Zachrisson
Idag ska allt bli anno..
 M. Semple
Boel och Oscar
 J. Sundström
Mocka
 T. De Rosnay
Svar till "Ensam -42"
 E. Busch
Damen med bysten
 K. Brunk Holmqvist
Kärlekshandling
 J. Eugenides
Hut går hem
 G. Silva
Sigmund härskaren
 E. Arnesson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFru Freud och jag

 
Författare: Anna Lytsy
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789185505845
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Fru Freud och jag är en historia i romanform om en kvinna i 30-årsåldern som lever i ett stormigt förhållande med konstnären Leo. Relationen präglas av ständiga sammandrabbningar och starka återföreningar. Det kvinnliga berättarjaget kämpar för att känna sig som en hel människa och kvinna tillsammans med Leo som hon uppfattar som sin andra hälft, men det erotiskt laddade växelspelet mellan närhet och avståndstagande får med tiden ett allt högre pris. För att försöka reda ut sitt liv söker hon sig till psykoanalysen och under sju långa år går hon till fru Freud fyra gånger i veckan. Efter några år i psykoanalys får hon en kvinnlig arbetskamrat, Nika. Förälskelsen är omedelbar och de erotiska mötena himlastormande. I samma veva blir hon gravid med Leo. De ständigt upprepade, livsnödvändiga besöken hos fru Freud blir viktigare än någonsin för att försöka förstå och hantera det som sker. Samtidigt tar sig analysen en ny vändning: såväl berättarjaget som fru Freud får anledning att ifrågasätta sina invanda föreställningar om sexualitet och kvinnligt begär. Och långsamt finner jaget vägen till ett fullödigt liv där både kärlek, sex och föräldraskap får plats.
Fru Freud och jag är en klassisk utvecklingsroman om ett jag som är med om livsavgörande händelser och förändras på vägen. Samtidigt är boken en initierad inifrånskildring av en psykoanalys och av det mirakel som en sådan kan vara på en människas vandring från att vara desperat sökande till att känna sig hel.
Fru Freud och jag är en stark, smärtsam och bitsk roman, på en gång en kärleksförklaring till och ett lustmord på psykoanalysen.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fru Freud och jag :


helix 2010-01-07 15:46
En intressant roman om ett (eller två) ämnen som jag inte finner särskilt intressanta. Men Lytsy skriver på ett medryckande sätt och det var roligt att läsa "Fru Freud...". Jag är glad att hon lyckas framställa psykoanalys på ett såpass nyanserat sätt, ofta kan det vara nästan religiöst hyllande, så icke här. Men ujjj vad jag blir trött på alla drömtydningar.. det finns ju i litteraturen lite varstans.

Och sen kärlekshistorien. Ja, den var väl fin, men att det ska vara så SPECIELLT alltihop.. Hm.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fru Freud och jag


  Köp boken som film på cdon: