bokrecensioner boktips

Den tusende gången

Författare: Anna Lytsy
Genre: Biografi
ISBN: 9170011311


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En sann historia Från att hon var en liten flicka till tidiga tonår utsattes Ulrika Olson för sexuella övergrepp av sin far. Han dömdes till fyra och ett halvt års fängelse sedan Ulrika polisanmält honom vid tjugo års ålder. Efter det sista övergreppet förträngde Ulrika allt som hänt under många år, men levde mycket självdestruktivt och missbrukade droger, alkohol, mat och pengar. Men framför allt sex. Ulrika Olson lever idag med sambo och barn och har brutit den onda cirkeln av missbruk. Hon har gjort en lång resa genom minnen och känslor. Den tusende gången är den skakande berättelsen om de övergrepp hon utsattes för, om polisutredning och rättegång, om ångest, fysiska men och missbruk. Men framför allt om hur ett offer själv blir förövare tills hon slutligen bestämmer sig för att bryta den onda cirkeln. Detta är hennes egen historia som är fruktansvärd, men samtidigt skrämmande allmängiltig. Den tusende gången är Ulrika Olsons berättelse, tolkad och nedskriven av frilansjournalisten och författaren Anna Lytsy. ¿Läsningen av Ulrika Olsons långa resa genom minnen och känslor är mycket omskakande ¿ om övergreppen, om kränkningarnas fasansfulla effekt, och om den kränkning det kan innebära att bli föremål för en incestutredning.¿ Svenska Dagbladet ¿Det här är en alltigenom vidrig bok, och samtidigt en av de viktigaste i vårens hela utgivning. Den måste helt enkelt läsas, hur gärna man än skulle vilja slippa.¿ Folkbladet Jönköping
Medelbetyg: 3,69 (13 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den tusende gången :
2004-06-27 16:09
det står på baksidan att detta är en bok som alla borde läsa, även om de inte vill. jag håller dock inte med om detta. det här boken är den hemskade jag någonsin läst, och egentligen är det inte bra för mej att läsa sådant för att jag blir totalt nere och mår helt enkelt kasst. att läsa om hur ulrikas liv har varit är hemskt, det går inte att beskriva. har läst många otäcka böcker förr, men denna slår allt.

flera gånger försökte jag lägga den ifrån mej för jag vet att den inte är bra för mej, men jag kunde helt enkelt inte. jag var tvungen att se hur det gick för ulrika. försökte läsa ut den samma kväll som jag började men blev så trött att jag somnade. när jag vaknade igen hade jag drömt en mardröm, att det var jag som var ulrika.

visst är den bra. men jag kan inte säga att jag rekomenderar den om man redan mår dåligt själv.
Betyg 3
2004-07-13 13:54
Självutlämnande berättelse om Ulrikas uppväxt och liv som vuxen efter faderns övergrepp. Boken är fängslande men fruktansvärd. Ulrika väjer inte för att närgånget beskriva barndomens upplevelser och hur hon som vuxen försöker förtränga sina minnen (med mat, sex mm).

Man kommer snabbt in i hennes berättelse och man vill veta hur det kommer att gå för henne. Tidshoppen binder ihop berättelsen på ett bra sätt. I slutet av boken finns kopia på domslut, läkaranteckningar mm. De är intressanta att se och läsa.
Betyg 4
2004-08-18 10:06
Den här boken rörde mig djupt. Uttrycket "jag använder din kropp till att våldta mig själv" hade jag själv använt långt innan mitt möte med detta verk. På ett mycket personligt sätt rörde den och skakade mig. Den hjälpte också min sambo att förstå bättre hur jag fungerar. Det här är dock inte någonting för någon lättrörd.
Betyg 5
2004-08-19 09:23
En oerhört öppen och självutlämnande bok som man bli berörd av på djupet. Samtidigt blir man förbannad när ingen ser och förstår vad det är som pågår, varken läkare,vänner eller ens mamman. Men på den tiden var inte incest något man kände till på samma sätt som idag utan det pågick i det fördolda. Jag tycker Ulrika är en fantastisk modig person som vågar lämna ut sin historia på det här sättet och detta är en bok som alla borde läsa.
Betyg 4
2005-01-15 12:30
Otroligt hemskt! Nu förstår jag hur mycket ens barndom påverkar resten av ens liv....
Boken var "intressant" , men sättet den var skriven på passade inte mej så bra.
Betyg 3
2005-07-23 15:22
En bok om ett allvarligt ämne, som inte riktigt lyckas gripa tag i mig.
Betyg 3
2005-09-04 14:02
Detta är också en bok jag inte klarar av att sätta betyg på. En fruktansvärd läsupplevelse med tanke på innehållet.

Om jag ska säga något om språket så tycker jag nog att författaren försöker med sina ständiga upprepningar vara övertydlig.

Detta är ingen bok man ska läsa om man redan mår dåligt.
2005-09-04 16:36
Hemsk.
Betyg 2
2007-02-15 16:01
Hemsk men oemotståndlig!
Betyg 5
2007-04-28 18:51
jag gillade den här boken för att den gick in på detaljer ,förskräckligt men ändå så härligt. Den lärde mig att sexuella övergrepp inte bara handlar om sex. jag tycker också lite synd om hennes farsa han fattade ju ingenting efter allt som har hänt,men ändå så undrar man på slutet om han verkligen inte visste vad han höll på med.jag hatar hennes morsa lite,att hon av alla inte annade något O_O
Betyg 4
2007-09-20 23:15
En bok som grep mig starkt, Anna Lytsy skriver snyggt och verkligt. Och Ulrikas berättelse är så viktig. Jättestarkt av henne att berätta sin historia. Skulle vilja ha en fortsättning. För jag tror inte att livet blev lättare i och med att boken var färdigskriven....
Betyg 5
2008-06-23 10:29
En fruktansvärd historia. Jag förundrar mig över att ingen i Ulrikas närhet förstod vad som hände.
Betyg 4
2013-04-06 15:43
Incest och sexuella övergrepp är ingredienserna i denna starka bok. Den är nedskriven av journalisten Anna Lytsy och bygger på Ulrikas upplevelser och liv bland missbruk av sex, droger, alkohol, mat och pengar.
En hemsk historia som gör ont att läsa.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den tusende gången
Liknande böcker:
Min historia
 M. Obama
Friday Night Lights
 H. Bissinger
Sabotören i Auschwitz
 C. Rushton
Äventyr i etikbranschen
 O. Sigvardsson
Pendeln
 J. Lindahl
Stalins prickskytt
 L. Pavlitjenko