bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Det verkliga livet
En lycklig kvinna
Kronprinsessan
Kungamordet
Thereses tillstånd
Liknande böcker:
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDrottningoffret

 
Författare: Hanne-Vibeke Holst
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9100118397
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Elizabeth Meyer är ordförande för de danska socialdemokraterna och har en stor uppgift: att vinna det nära förestående valet. Med sin långa erfarenhet av dansk och internationell politik vet hon att politiken har ett pris och oroar sig inte för hotet från muslimska fundamentalister, trots att hon anses behöva livvakter. För Meyer vet att en långt farligare fiende kan sätta stopp för hennes ambitioner. Det är tre år sedan hon fick beskedet att hon lider av en ärftlig demenssjukdom. Inte ens Kjell, hennes älskade, har fått veta.

Elizabeth Meyer för en kapplöpning med tiden. Hon måste nå sitt mål innan sjukdomen avslöjas och hon måste se till att Charlotte Damgaard, kronprinsessan, är beredd att ta över. Charlotte är osäker, hon har just fått ett fint erbjudande om civilt jobb och hon vill också få mer tid med Thomas och barnen. Men kan hon svika Meyer? Hur stark är hennes längtan efter makt? Och är hon beredd att betala priset?

Elizabeth Meyer är inte den enda som har en hemlig dagordning för Danmarks framtid. En kvinnlig tjänsteman på skattemyndigheten blir avskedad, en demonstration urartar, polisen utreder ett överfall på en ung invandrarpojke och anar inte att de är något mycket större på spåren?

Drottningoffret är den fristående fortsättningen på succéromanerna Kronprinsessan och Kungamordet och avslutar Hanne-Vibeke Holsts trilogi om kvinnor och makt i dagens Danmark. Det är på en gång en stor politisk samtidsroman, en spännande polisroman, en insiktsfull berättelse om det privata livet bakom politikens fasad, men kanske först och främst ett gripande porträtt av en viljestark, vacker, intelligent kvinna.

Medelbetyg: 3 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Drottningoffret :


okidoki 2009-10-10 16:57
Ett fruktansvärt uppstyltat språk. Kanske är det översättarens fel.
Betyg 1

Ninni_1960 2010-04-08 17:41
Åh, vad jag tycker om den här boken. Lika bra som Kronprinsessan och Kungamordet. Jag hoppas det kommer en fortsättning för en sån ser jag fram emot.
Politik brukar inte vara så roligt att läsa om men här är det ju spänning i handlingen också. Och privatliv. Och en begynnande demens som är så otroligt skickligt beskriven. Författaren må ha läst in sig bra på demenser.
Jag ska nog försöka få tag i de andra böckerna av författaren som jag inte ännu har läst för är de lika bra så är det ju otroligt.
Rekommenderas!
Betyg 5

Rosa 2010-10-20 20:12
Boken är bra men lite itudelad med alla småsnuttar till kapitel. Aningen för lång också.

Bäst är beskrivningen av demensförloppet.
Betyg 3

tetris 2011-01-18 19:58
Ja, en helt ok avslutning på trilogin. Bättre än tvåan helt klart och jag håller med en tidigare recensent. Demensförloppet är bäst. Som avslutning kan jag säga att hade jag vetat från början hur de här tre böckerna var rent innehållsmässigt hade jag nog inte läst dem. För mig är det för många delar som inte för handlingen framåt.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Drottningoffret


  Köp boken som film på cdon: