bokrecensioner boktips

Kungamordet

Författare: Hanne-Vibeke Holst
Genre: Roman
Ämnesord: politik, psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9170015015


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Är det för att de hela tiden använder ordet historisk som jag vet att den här kvällen på något sätt utgör en milstolpe? Även för mig? Är det därför som jag har gjort mig sådan möda och ändå är så nervös att jag knappt kan hålla tändaren tillräckligt stilla för att få eld på min cigarrett? Men jag har tänkt på allt. Kommit ihåg allt.

Linda Lykke Jacobsen sitter och följer valrysaren framför TV:n och hör kommentatorerna tala om socialdemokraternas nederlag och om "ett historiskt kliv åt höger" men det enda hon kan tänka på är sin man, den nu avgående finansministern. För de flesta betraktare är han en briljant politiker och en självklar efterträdare till partiledarposten, men Linda ser någonting annat. Efter trettio års äktenskap kan hon läsa minsta tecken och vet när det är dags att ligga lågt - men hon vet också att det aldrig hjälper.

Kungamordet - en fristående fortsättning av succéromanen Kronprinsessan (2003) - är en inträngande skildring av maktens innersta väsen, både i dess offentliga betydelse och i dess privata. Det har blivit en stark och oavlåtligt spännande roman om dem som styr och dem som drabbas, om makt och vanmakt - och ytterst: om förövare och offer.

Medelbetyg: 2,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kungamordet :
2008-03-22 09:43
Lite långtradig
Betyg 2
2008-10-14 08:11
Kungamordet är mycket bättre än Kronprinsessan, tycker jag. Inte lika rörig och så har jag fått kläm på personerna det handlar om. (har dessutom sett tv-serien)
Att Linda Lykke Jacobsen fått mycket plats i boken är en fördel. Det är bra att det lyfts fram om kvinnomisshandel och alkoholism och att det förekommer även i de översta skikten i samhället.
En stark bok som jag gärna rekommenderar.
Betyg 4
2009-08-03 07:39
Efter att ha läst Kronprinsessan så kände jag inte alls för att läsa nummer två i serien men jag hade ju redan köpt den så lite motvilligt påbörjade den. Jag blev glatt överraskad eftersom Kungamordet är så mycket bättre än Kronprinsessan. Den är inte alls torr och fylld av för mycket politik utan mer lagom. Porträtten av Linda och Yasemine är det som höjer boken.

Tyvärr är denna bok - liksom Kronprinsessan - lite mansfientlig och det ger en fadd smak åt det hela. Sen kan man kalla det för feminism men snyggt är det inte.
Betyg 4
2011-01-18 19:56
Nog tyckte jag att ettan var bättre. Den var det lite bättre fart på. Jag blev lite besviken faktiskt.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kungamordet
Liknande böcker:
Bergens stjärnor
 J. Moyes
Stöld
 A. Laestadius
Breven från E
 P. Lindroos
Separationen
 K. Kitamura
Stanna hos mig
 A. Adébáyò
Barn av ensamheten
 M. Sandemo
Den sista kvinnan
 A. Olafsdottir
Djävulen på korset
 N. wa Thiongo