bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Kallet
Kärlek
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPrästen

 
Författare: Hanne Ørstavik
Genre: Roman
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9189680421
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hanne Ørstaviks nya roman är en mäktig och djupt engagerande berättelse om Liv 34 år, som kommer till en liten ort i Nordnorge för att arbeta som präst. Hon har rest, eller snarare flytt, dit från Sydtyskland där hon var stipendiat i teologi, där hon blev god vän med Kristiane, en karismatisk dockskådespelare som tog sitt liv. Liv är djupt engagerad i frågor om hur språk och makt hänger samman och vad de kristna orden faktiskt betyder, beroende på vem man är. Och hur orden får så olika konsekvenser beroende på vem som använder dem. Liv ställs än en gång inför frågan om vad man har för skyldigheter mot andra människor, och sig själv och om det finns förlåtelse och försoning att finna om man brister. Prästen är en mäktig roman som binder samman vardagens djupt mänskliga möten med stora allmängiltiga frågor. Hanne Ørstavik har efter 6 romaner blivit en av Norges mest kända och lästa författare. Hennes fyra senaste romaner finns redan utgivna på svenska. Hon har fått en rad priser, bland annat Doblougpriet från Svenska Akademien.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Prästen :


verran 2009-10-03 17:40
Skildringen av prästen Liv är ganska tung. Gillar inte alls sättet Hanne skriver på, blir rörigt med alla tankar, svårt att hålla reda på vad som är Livs tillbakablickar och vad som sker nu. Dessutom ger inte boken någon läsglädje, man vill bara fortsätta läsa för att den ska ta slut så man kan läsa något bättre. Boken var dessutom bara som ett kort litet inhopp i prästens liv, man fick aldrig veta hur det gick med olika saker.
Betyg 2

Reb 2011-01-17 09:31
Ren poesi från början till slut. Öppnade boken där den låg på ett bokbord, läste första sidan, och var tvungen att köpa den för att få fortsätta läsa.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Prästen


  Köp boken som film på cdon: