bokrecensioner boktips

Den största kärleken

Författare: Danielle Steel
Genre: Roman
Ämnesord: historia, kärlek, spänning
Utgivningsår: 1992
ISBN: 9132329636


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tonerna till Närmare Gud till Dig svävar ut över det svarta vattnet. Från livbåtarna ser man hur det jättelika fartygets stäv dyker ner i havet i en allt skarpare vinkel tills aktern står rakt upp mot skyn som ett gigantiskt berg. Plötsligt hörs ett fruktansvärt dån när allt flyttbart inne i fartyget rasar ner mot fören och dränker de fasansfulla skriken från människorna som finns kvar ombord. Edwina sitter i livbåten och stirrar på det sjunkande fartyget. Det är den 15 april 1912 och tragedin är ett faktum. Klockan 02.20 sjunker den osänkbara ''Titanic'' mot oceanens botten. Edwina håller sina småsyskon tätt intill sig. Tårarna strömmar nerför hennes kinder. Deras föräldrar är borta. Mannen hon älskar likaså. För två timmar sedan var hon en lycklig och förälskad ung kvinna som just firat sin förlovning i kretsen av sin stora, glada familj. Nu står hon ensam med det tunga ansvaret för sina fem syskon.

Utdrag ur boken:
Strax därpå började man fira ner livbåten. Edwina såg genom tårarna på sina föräldrar och på Charles tills de blev suddiga för hennes blick. Kate kunde fortfarande höra lille Teddys hjärtskärande gråt. Hon vinkade en sista gång och kämpade själv mot tårarna där hon stod på däck och höll hårt i sin makes hand. Livbåten närmade sig vattnet, och Bert ropade efter dem: ''Mamma och jag kommer snart till er.'' Sedan viskade han: ''Jag älskar er, mina barn.''
Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den största kärleken :
2004-04-24 18:43
Jag har nog aldrig gråtit så mycket för en roman. Danielle Steel spelar på ens känslosträngar hela tiden. Sedan är väll vissa känsligare än andra, men jag måste säja att hon lyckades då fullkomligt med mig. Jag grät ingenting under filmen "Titanic". Det kan man lugnt säja att jag tog igen det i den här versionen istället.

Största delen av boken är riktigt sorglig. Den handlar om en familj som var med på båten Titanic och hur de sedan lyckas komma över den tragedin som drabbade dem och komma tillbaka till vardagen igen.

Sedan får man veta rätt mycket om hur det var på båten under färden och hur det gick till. Det var riktigt intressant.

Mycket gripande som sagt. Steel har alltid varit bra på tragiska romaner. Även i denhär möter kärleken sina problem också. Jag gillar sådana böcker. Jag är alldeles för klyschig.
Betyg 4
2004-05-14 16:14
Den största kärleken är inte nödvändlingtvis kärleken mellan en man och en kvinna. Det är troligen budskapet med denna bok.

Jag har alltid varit fascinerad av Titanic (borde väl egentligen säga intresserad, men det säger inte allt). Dessutom är ju sanningen att jag inte visste om hela Titanic före jag såg filmen då jag var 12 , (det var faktiskt en av dom första "riktiga" filmerna som jag såg. En fantastisk film får jag säga. Glömmer den aldrig. Älskar att se den om o om igen. men det var ju inte den jag skulle skriva om. I vilket fall som hällst fastnade jag genast för Den största kärleken när jag läste karins recension. Danielle Steels skildrig av katastrofen är mycket bra. Vilka detaljer! De gör mycket tror jag. Den delen som "handlar om Titanic" är faktisk riktigt gripande. Om detta är tack vare Steel eller det sorgliga ämnet veta jag inte. Grät gjorde jag dock inte, fast det gör jag sällan när jag ser filmen heller. Eller vet inte. Det beroe så mycket på den egna stämningen. Men ja, visst är Steels skildring gripande.

Tyvärr är resten av boken inte lika bra. Philips död kommer aldeles för snabbt och är alldeles för väntad. Och allt det där med Hollywood verkar ganska orealistikt/långsökt. Så lätt kommer man väl inte in i Hollywood. Eller gjorde man det på 20-talet? Vet förstås inte.

O slutet då? Alldeles för förutsägbart. Gick bara och hoppades att det INTE skulle sluta som det gjorde. Visst var det lyckligt, och ganska realistikt.

Ska de bli en 3a eller en 4a? Det ligger nog på gränsen. Men visst var det en bra bok trots allt...
Betyg 4
2006-04-26 20:34
En underbar bok av en superförfattare...
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den största kärleken
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo