bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Balen
Bröllopet
Bönhörd
Dejtingleken
den långa vägen hem
Den största kärleken
en dyrbar gåva
En stråle av ljus
Farliga ogifta män
Fem dagar i Paris
Gåvan
Huset på Hope Street
juveler
Kidnappad
Klonen och jag
Med ont uppsåt
Mirakel
The Long Road Home
The Wedding
Tid av lycka
Vandringslust
Var sann mot dig själv
Vingar
Våga Språnget
Ängeln Johnny
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz
Brevvänner
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGengångaren

 
Författare: Danielle Steel
Genre: Roman
Ämnesord: krig, historia, kärlek, spänning, äventyr
ISBN: 913232765X
 
Spänning:  2
Romantik:  7
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Charles Waterson är arkitekt och bosatt i London. Han älskar sin hustru och sitt arbete och är totalt oförberedd på de dråpslag som samtidigt drabbar honom: hans fru lämnar honom efter tio år och han blir mot sin vilja förflyttad till arkitektbyråns kontor i New York. Fylld av sorg och bitterhet lämnar han allt för att försöka finna sig själv. Julen närmar sig när Charlie ger sig av från New York för att åka skidor i Vermont. En plötslig snöstorm tvingar honom att övernatta i en liten stad i Massachusetts. Där möter han av en slump en äldre dam som visar honom ett hus hon erbjuder honom att hyra. Djupt inne i skogen ligger det - ett utsökt, slottsliknande hus vid stranden av en sjö. En gång tillhörde det en kvinna vid namn Sarah, som levde och dog där för tvåhundra år sedan. Så snart Charles stiger över tröskeln till det vackra huset känner han hennes närvaro och fylls av längtan att få veta mer om Sarah. Det är julafton när Charlie skymtar henne första gången, en vacker ung kvinna med korpsvart hår. Så finner han Sarahs dagböcker i en kista på vinden och när han börjar läsa de sköra, gulnade sidorna blir hon levande för honom. Fascinerad försjunker Charlie i dagböckerna som börjar år 1789, det år Sarah kom till Amerika. Hon beskriver flykten från England, undan den brutale man hon tvingats gifta sig med. Hon bosätter sig i Massachusetts, där indiankrigen gör tillvaron osäker och farlig. Här möter hon snart mannen som kommer att förvandla hennes liv - François de Pellerin, en fransk adelsman som dragits in i striderna kring den växande nationen. Deras spänningsfyllda liv och passionerade kärlek tecknas dramatiskt och levande i Sarahs dagböcker. För Charlie blir det ett starkt vittnesbörd om kärlekens kraft, en gåva som ger honom styrka att lämna det förflutna bakom sig och öppna sig mot den framtid och den kärlek som finns där - mitt framför hans ögon ...

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Gengångaren :


mana 2005-03-20 20:51
Charlie är från början Amerikan men har bott i London i snart tio år, och i nio av de åren har hav varit gift med sitt livs kärlek, Carole. Charlie är övertygad om att de två för alltid kommer att vara tillsammans och tror att deras äktenskap är fyllt av lycka men Carole känner inte likadant. Någonstans under vägen har det gått fel och hon har förälskat sig i den sextioettårige Simon som hon lämnar Cahrlie för.
Förkrossad beger han sig till Amerika, och när han under julen är på väg att åka skidor hamnar han hos Gladys, en pratglad tant som han hyr ett slottliknande hus av och i det huset blir han kvar. Husets historia fångar Charlie, och när han finner dagböcker som tillhör Sarah, kvinnan som huset byggts till för mer än tvåhunda år sedan, blir han som fängslad av hennes spännande historia.

Jag tycker att Danielle Steel skriver bra, hennes språk är på något sätt mysigt. Men emellanåt blir den otäckt sliskig och även smått patetisk. Exempelvis hennes beskrivande av Sarah i denna bok, en kvinna som varenda man tycks falla för eftersom hon är en sådan obeskrivlig skönhet. Sådant irriterar mig, och det är itne första gången jag stöter på sådant i en bok av henne. Kan till och med sjunka så lågt att jag påstår att denna bok ibland fick en Harlequin känsla, vilket i min mening är negativ just i detta fall.

Men om jag bortser från det där sliskeriet så är "Gengångaren" en oerhört bra roman som fängslade mig från första sidan (nåja, nästan i alla fall). Hade det inte varit för Harlequin känslan som dök upp titt som tätt hade boken fått en klar femma, men nu får det allt duga med en fyra.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Gengångaren


  Köp boken som film på cdon: