bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHon älskade

 
Författare: Helena Henschen
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9173370347
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Signe dog fick jag några av hennes efterlämnade föremål. När jag många år senare av en tillfällighet hittar kartongen träffas jag i hjärtat av påfågelsfjädern, hennes stora hårkam av sköldpadd och en liten flaska med knappt förnimbar doft av ambra. Det är som om Signe viskar till mig: Här är jag.«

Så inleder Helena Henschen berättelsen om sin farmor Signe Thiel, född 1885 och dotter till den kände bankiren och konstmecenaten Ernest Thiel. Som ung kvinna i sekelskiftets Sverige revolterar hon mot sin far och sin uppväxt. Hon engagerar sig i kvinnosaksfrågan, blir ordförande i Fredrika Bremerförbundets Stockholmsavdelning och rör sig i kretsen runt Ellen Key. Men hennes drivkraft är också kärleken. Den löper som en röd och brinnande tråd genom hennes liv. När Signe dör 1969 uppfyller man önskan att på hennes gravsten låta gravera in orden Hon älskade.


Medelbetyg: 3 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hon älskade :


Nessa 2008-12-16 20:11
Jag tycker boken är bra, men jag fängslas inte riktigt av den. Den har fått lysande recensioner så jag kanske hade för höga förväntningar. Det är intressant att få en inblick i hur livet kunde vara under 1900-talets början, så som historiebok kan jag rekommendera den.
Betyg 3

okidoki 2009-03-22 11:30
Första hälften är mycket bra, levande miljö- och tidsbeskrivningar. Hon har gjort det igen tänker jag, men nej. Bilden av Signe bleknar, andra träder fram, främst författarinnans far och så tiden själv, före och under andra världskriget. Hur det var i Tyskland och Sverige för judarna. Men jag har hört det berättas förut och många gånger. Hjärndoktorn, han med Lenins hjärna i en burk, som ska identifiera var geniet sitter, Oskar, spelar i den här berättelsen en mycket undanskymd roll. Att Hon Älskade märks inte.
Betyg 3

toresan 2009-06-08 19:35
Vackert språk, om än lite tråkig. Under den första halvan är det en bra beskrivning om att vara ung och kvinna vid sekelskiftet. Hon tar in passionen och drivkraften. Men sen blir det tråkigt och undanglidande, känns mest som att författaren vill framhålla hur många personer huvudpersonen "räddade" under kriget.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hon älskade


  Köp boken som film på cdon: