bokrecensioner boktips

Vildsvinet

Författare: Renzo Aneröd
Genre: Roman
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789185625772


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Till Gårdsten i Göteborg kommer en kurdisk familj på flykt från Irak. Zanko, 14 år, bär med sig mardrömmar från krig och förföljelser och lär sig att slå först. Utan hopp om karriär och framgång väljer han den kriminella världen. Där blir han en respekterad och fruktad ledare som stadsdelens tonåringar ser upp till.


Zankos lillasyster Dilsa strävar bort från de traditioner familjen burit med sig från det gamla hemlandet. Hon kämpar i skuggan av sin bror för att få leva som en vanlig svensk tjej, men tvingas betala ett högt pris.


Zanko oroas av den ständigt ökande våldsspiralen och börjar längta efter ett annat liv. Han finner trygghet i religionen och när hämnden drabbar hans egen familj dras han närmare en grupp islamister som inte tvekar att utnyttja hans svagheter

Utdrag ur boken:
Kardo hade förklarat för Zanko hur det fungerade i Göteborg numera.Mycket hade hänt medan Zenko satt inne, mycket han inte gillade. Det rådde en ännu hårdare och falskare mentalitet än tidigare och Zenko, som egentligen ville skapa något mer´professionellt, hamnade åter i det träsk kriminalitet han helst ville slippa.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vildsvinet :
2010-06-04 00:34
Liksom snabba cash skriven av Jeans Lapidus handlar boken om flera olika personligheter från den ungdoms kriminella kretsar men där tar likheten slut. VildSvinet handlar mer om konflikten som unga människor ur den islamiska världen står inför när de kommer till Sverige, om både de som vill frigöra sig från islams bojor men även de som vill införa islam till resten av världen.
I boken får man följa flera olika personligheter som brottas med olika inre konfliker och tankar. Det som gör det hela mycket intressant att Renzo Aneröd inte delar upp onda och goda människor i två kategorier utan vi får genom att gå in i och bli en del av personerna se hela helheten, inte i svart eller vit utan i den gråa skalan som verkligheten ofta består av.

Vildsvinet är andra fristående delen av romantrilogin. Första delen Löftet handlar om en grupp människor inom mc-världen.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vildsvinet
Liknande böcker:
Min Martina
 J. Jordås
Vildingarna
 D. Eggers
Refug
 M. Houllebecq
Änglarummet
 E. Klingberg
Kallmyren
 L. Marklund
En omoralisk historia
 P. Sörman
Vägen vidare
 T. Thorup
Vintervålnader
 K. Mosse
Samma Författare: