bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Vildsvinet
Liknande böcker:
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFiender

 
Författare: Renzo Aneröd
Genre: Deckare
Ämnesord: krig, kärlek, kultur, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789173433143
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
För ungdomarna som söker sin framtid i skuggan av den nedmonterade välfärden är världen laglös, våldsam och fylld av trakasserier och förnedring. Några flyr in i GHB-missbruk, en del söker tryggheten i gänget där alla har samma etniska rötter, andra dras till politiska rörelser där de finner förklaringar till sin utsatthet och övervinner sin rädsla. Hos nynazisterna får de upprättelse och gemenskap, men också en chans till revansch. Anti-fascistisk front utmanar dem. Hårda gatustrider utkämpas. Våldsspiralen trappas upp. Föräldrar och lärare står handfallna, polis och myndigheter kommer alltid för sent.

Fiender är en intensiv och skakande roman om varför en del ungdomar dras till extrema rörelser. Men oförutsägbara händelser kan ändra allt. Oväntade kärleks- och vänskapsband kan knytas och spänningar lösas upp. För några finns dock bara en utväg: att få ge uttryck för sitt raseri över ett samhälle de anser ha svikit dem.

Renzo Aneröd (f. 1969) är dokumentärfilmare och författare. Fiender är tredje delen i en trilogi om varför unga människor väljer våldets och kriminalitetens väg. De två tidigare är Löftet (2004) ochVildsvinet (2007), varav den senare belönades med en Silverpocket. Hans senaste film Jag vill inte leva detta livet (sändes i TV2, 2009-04-05) fäste uppmärksamheten på det utbredda bruket av drogen GHB i Göteborg och har haft avgörande inverkan för polis och sociala myndigheters arbete med ungdomar i riskzonen.


Utdrag ur boken:
RG:s syskon AFA brydde sig inte så mycket om sådant. De hade enbart Anti-fascismen som mål och i den mån de snackade om arbetarklassen lät det bara löjligt tycke Antonio. Man var inte arbetarklass om man jobbade som personlig assistent eller servitör på ett kafé, men var uppväxt i ett akademikerhem. Arbetarklass var något man föddes till och ingen tillfällig identitet i ungdom som man övergav när universitetsstudierna var genomförda.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fiender :


bonadea 2015-04-20 11:17
Renzo Aneröd skriver jätte bra, spännande bok om ungdoms gäng, ett aktuellt ämne till hur vilsna ungdomar är och söker sig till olika extrema organisationer, inte för att de har starka övertygelser utan för att hitta gemenskap, och uppleva trygghet. Renzo Aneröd moraliserar inte, han väljer inte heller sida, utan skriver opartiskt.
Boken är spännande , fylld med olika människoöden, svår att sluta läsa.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fiender


  Köp boken som film på cdon: