bokrecensioner boktips

Divisadero : Annas bok

Författare: Michael Ondaatje
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9100115215


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är 70-tal och på en gård i Kalifornien möter vi en ovanlig familj: en far, hans dotter Anna, den adopterade dottern Claire och Coop, en pojke som togs om hand som fyraåring då hela hans familj brutalt mördades på granngården. Barnen växer upp tillsammans och flickorna är oskiljaktiga. När Anna och Coop är i tonåren överraskar fadern dem i en intim kärleksscen och grips av ett vanvettigt raseri. Familjen splittras, men händelsen binder dem också samman genom ofrånkomliga gemensamma minnen.
Coop flyr för att söka lyckan som pokerspelare i Nevada och Claire kommer att arbeta för en advokatbyrå i San Francisco. Anna återfinner vi ett decennium senare i Frankrike. Hon har studerat fransk litteratur och har nu slagit sig ner i ett hus som tillhört en tidig 1900-talsförfattare, Lucien Segura. Hon engagerar sig i hans livsöde, som på olika sätt är en spegelbild av hennes eget liv, och hon förälskar sig i en man, vars far kände Segura.

Utdrag ur boken:
”Andra människor finns som en dold närvaro inom oss, till och med sådana som vi bara känt en kort tid. Vi hyser dem i vårt inre för återstoden av våra liv, vid varje gräns vi överskrider.”
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Divisadero : Annas bok :
2008-09-08 19:51
En högtidsstund bjuds Dig som är lite filosofiskt lagd. Skärvor av liv. Här en länk till en recension som ger en bra beskrivning av vad som väntar. http://sydsvenskan.se/kultur/bokrecensioner/article308614.ece
Betyg 4
Liknande böcker:
Himmel över Alaska
 K. Hannah
Discokungen
 S. Olsson
Nytt liv sökes
 P. Simonsbacka
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift