bokrecensioner boktips

Utslag av oro

Författare: Mark Haddon
Genre: Roman
ISBN: 9170015759


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

George är oroad. Han är säker på att han drabbats av en dödlig sjukdom. Han känner sig lite yr. Det är nog lika bra att han tar livet av sig. Men han vill ju inte ställa till besvär ?

Jean vänstrar. Livet med George är - och har alltid varit - tryggt. David är helt enkelt annorlunda och spännande. Hon kan skatta sig lycklig, under förutsättning att hennes dotter inte gifter sig med den där Ray förstås ?

Katie tänker gifta sig med Ray. Hennes föräldrar och hennes bror Jamie anser att Ray har stryparhänder. Vem bryr sig om vad de tycker? Han är kanske inte så verbal, men Ray älskar henne helhjärtat och får henne att känna sig, ja trygg?

Jamies liv är perfekt. Nästan. Men varför tänker hans syster gifta sig med den där hustrustryparen? Om bröllopet trots allt blir av tänker han definitivt inte ta med sig Tony. Det vore för plågsamt, med pappa som försöker övertyga alla om att Tony bara är en jobbarkompis ?

Det verkar som om familjen Hall står inför en hel del problem.?

Medelbetyg: 2,83 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Utslag av oro :
2008-07-08 07:24
Detta är något slag av feelgood-bok. Om man nu kan kalla det för feelgood när det är rätt så tragiska saker som det handlar om: brustna relationer, otrohet, hypokondri m.m. Men allt det jobbiga beskrivs på ett humoristiskt sätt.

Boken var underhållande men blev stundtals lite tjatig. Slutet föll platt.
Betyg 4
2008-08-10 19:13
Inte alls i samma liga som "Den besynnerliga händelsen med hunden om natten". Tyvärr. Jag blev stundtals ganska uttråkad.
Betyg 2
2009-01-19 09:47
Jag läste den här boken i hopp om att den skulle vara lika bra som "The Curious Incident", vilket den tyvärr inte riktigt var. Dock gillar jag Haddons fyndiga sätt att skriva. En kul och lättsam bok (trots en ganska sorglig historia) om man vill läsa något som inte kräver för mycket ansträngning.
Betyg 3
2009-02-15 23:47
En till synes vanlig familj. Pappa är hypokondriker och tror att han ska dö. Hustrun är otrogen. Dottern ska gifta sig med en man som ser ut som en mördare och som alla i familjen misstror. Sonen är homosexuell men kan aldrig stå för ett förhållande, varför alla kraschar och ger honom möjligheten att skylla på folks inskränkthet.

Vilket drama, den här boken känns som en besläktad bok till alla Douglas Couplands. Alla människor är faktiskt psykotiska. Men när Coupland har en förmåga att stilisera sina porträtt ger sig Haddon in i det med hjärtat. Således lider jag tillsammans med familjen, jag skrattar och yvs över de andras idiotier - tills Haddon byter perspektiv och jag börjar känna för en annan familjemedlem. Ungefär 70 procent av boken var en läsfest (jag talade till och med om att ge den en femma i betyg!). Men sen hände något. Jag har svårt att definiera vad, men den mest troliga förklaringen är att jag blev uttråkad. Historien hade redan överraskat rejält ett par gånger, absurditeten nått sina rimliga och roliga gränser. Jag slutade bry mig och jag blev förvånad!

Hela kalaset ändar upp under dotterns bröllop som blir en fars men samtidigt en jävla massa sammanknytande av lösa trådar. Jag kände mig så trött. Det var som om familjen verkligen hade blivit min familj. En som man älskar men knappt står ut med. Så när jag la igen pärmarna till den här boken hade jag för länge sedan tappat entusiasmen. Men jag tror att det var en väldigt subjektiv upplevelse. Jag kan inte peka ut var och när boken tappade fart (för Mig) och för somliga kommer den kanske vara storslagen rakt igenom. Språk, karaktärernas smärtsamma inre liv håller. Av det skälet ger jag "Utslag av oro" en stark trea, med brasklappen att det är ett för lågt betyg - som får stå för mig.
Betyg 3
2009-03-06 12:40
George är en väldigt gullig karaktär. Gillar honom skarpt. Känner med honom alldeles fruktansvärt. Förresten älskar jag Haddons språk, det är i en klass för sig.
Betyg 3
2010-08-28 01:15
Denna bok faller mig inte alls i smaken, en klar besvikelse. Rörig, ointressant, intetsägande och på tok för många namn för att jag ska få ett ordentligt grepp om personerna.
Handlingen ligger på familjen Hall och deras trassliga, röriga liv och relationer.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Utslag av oro
Liknande böcker:
Varken
 L. Förare
En gång om året
 P. Öhman
Rent hus
 N. Mayfield
Den fete och jag
 J. Myerson
Kalmars jägarinnor
 T. Folkesson
Lite död runt ögonen
 D. Ärlemalm
Atens beskyddare
 C. Iggulden