bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Familjeaffärer
i huvudet på Tony Parsons
Mannen och pojken
Min tjej och jag
One for my baby
Saker vi kunde berätta
Liknande böcker:
Silvretsrike
 C. Iggulden
Den obetänksamme älskaren
 L. Panduro
Lånat silver och kross..
 E. Klingberg
Ett julmirakel om dage..
 P. Alexander
Tango i Tabernaklet
 K. Brunk Holmqvist
Vaxade juveler och brä..
 E. Klingberg
Folk med ångest
 F. Backman
Skogsnävan
 K. Brunk Holmqvist
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMannen och hustrun

 
Författare: Tony Parsons
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9151841525
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


av Parsons, Tony

Inbunden. Prisma Bokförlag, Sverige, 2003 (ISBN 9151841525). Bokfakta

Leveranstid: 3-6 arbetsdagar.

Pris: 79:-

• Tipsa en vän
• Lägg till i önskelistan
Den här boken ingår i årets Bokrea.
Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.Harry Silver försöker finna sig tillrätta med livet efter skilsmässan från Gina, och med förhållandet till Cyd, hans nya kvinna. Han och Gina delar på vårdnaden om den älskade sonen Pat. Och han kämpar med att vara en bra förälder åt Peggy, Cyds dotter.

Cyd är så uppslukad av sin karriär - för det är väl bara arbetet? - att de knappt hinner ses. Själv har Harry fullt upp med en tv-show,''Fish on Friday''. Dessutom drabbas hans mamma, som var så stark under faderns sjukdom och bortgång, av ett obehagligt sjukdomsbesked. När så Gina berättar att hon ska flytta till Amerika tillsammans med sin nya man Richard, och att de tänker ta Pat med sig, blir alltihop för mycket för Harry och det slutar med att han ger sig på Richard.

Det mesta är redan ganska komplicerat. Det är då han möter Kazumi, en vacker japansk fotograf, och livet blir ännu mer komplicerat. Den krossade drömmen efter första äktenskapet har Harry lämnat bakom sig, men hur ska han lyckas foga samman bitarna i sin nya relation till en lyckligare bild?

Mannen och hustrun är en roman om kärlek och äktenskap, om vad det betyder att vara en bra förälder - och om varför vi blir förälskade och varför vi gifter oss, varför vi stannar kvar och varför vi bryter upp.


Utdrag ur boken:
Det finns miljontals jätte fina kvinnor därute. Tiotals miljoner. Du skulle kunna förälska dig i varenda en, under rätt omständigheter och rätt timing.
Men för eller senare måste Du sluta plåga dig själv med tanken att det finns en enda därute med ditt namn på. Du måste säga- det här är mitt hem nu, det här är min kvinna, och det är här jag ska stanna.


Medelbetyg: 3,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mannen och hustrun :


lillamy 2004-02-29 20:19
Nja det här var inte riktigt en bok som föll mig i smaken, visst hade den sina roliga och spännande stunder. Men det kändes som att det var något som fattades...
Betyg 2

faith 2005-04-14 20:11
Man nad Wife is the wonderful, or unforgetable, sequel to Man and Boy, like it reads on the cover. I just love them Harry and Pat Silver. The man and the boy. Harry and his boy. That's just so cute, so beautiful.

This time it however isn't so much about the realtionship between the father and the son, as about the relationship between the husband and the wife. The man, Harry, and her (new, although that's not howe he likes to put it) wife, Cyd. This marriage doen't seam to be much better that Harry's first with Pat's mother... Harry is a man looking for romance and perfekt love, and somehowe that's not what marriages are all about. And what Harry REALLY wants is a marriage like the one of his parents. The book compares the (disastorous, in divorce ending) marriges of today, with the (stable, through life lasting) marriages of yesterday. But I believe that the people of yesterday had their own troubles, even thou I DO believe that the world might have been better then. Today woman have to/want to be both homemakers and carrierwoman. That's what make things a little complicated. Whatever.

I just loved the book!
Betyg 5

bonadea 2011-04-09 09:23
Tony Parsons böcker är äkta, det är inga vackra kärleks historier med lyckligt slut, eller historier med dramatisk handling om människor med spännande liv.
Det är en bok om helt vanliga människor, om riktiga familjer som har problem som vi känner igen oss i.
Harry Silver är inne på sitt andra äktenskap, och boken handlar om att finna sig tillrätta med livet efter en skilsmässa, med en ny kvonna och hennes barn. Hitta sin roll som styvförälder till kvinnans barn och kämpa med att vara en b ra pappa till sin son som inte längre bor med honom och som han får träffa bara på helger.

Jag satte betyg 3 på boken men egentligen så är den värd en 4, men jag älskar inte att läsa böcker om den gråa verkligheten som det riktiga livet består av utan flyr gärna i böcker med spännande och dramatiska handlingar.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mannen och hustrun


  Köp boken som film på cdon: